Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Onze chiropractoren helpen u graag bij klachten door een scheef bekken

Onze chiropractoren helpen u graag bij klachten door een scheef bekken

Onze chiropractoren helpen u graag bij klachten door een scheef bekken

Heeft u weleens last van pijn in de onderrug, nek, schouders of heupen? Of heeft u hoofdpijn die u niet precies kunt verklaren? Heeft u het idee dat één been langer is dan het ander? Misschien heeft u soms het gevoel dat u scheef staat. Dit zijn allemaal mogelijke symptomen voor een bekkenscheefstand. In dit artikel zult u lezen wat een bekkenscheefstand inhoudt en hoe onze chiropractors u van uw klachten af kunnen helpen.

De oorzaak van een bekkenscheefstand

Een bekkenscheefstand houdt in dat één bekkenhelft hoger of lager ligt dan de andere. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Omdat het bekken midden in het lichaam ligt kunnen de oorzaken zich zowel in het onderlichaam als het bovenlichaam bevinden.  Vaak komt het door een verschil in beenlengte. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld: een bevalling, een ongeluk, wervelblokkades of een andere vorm van trauma in de buurt van het bekken.

Het bekken verbindt de onderste en bovenste helft van het lichaam. Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden of uw bekken nog naar behoren functioneert. Omdat dit deel van het skelet zich midden in het lichaam bevindt kunnen problemen die hier ontstaan uitstralen naar de benen, maar ook naar de rug, de schouders, de nek en het hoofd.

Oorzaken Bekkenscheefstand

Wat zijn de symptomen van een scheef bekken?

Als u een bekkenscheefstand heeft, zijn er veel verschillende symptomen waar u last van kunt hebben. Deze ontstaan niet direct door het scheve bekken, maar doordat het lichaam de scheefstand gaat compenseren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het draaien of buigen van de knieën. Er kan ook worden gecompenseerd door een draaiing van de wervelkolom. De onnatuurlijke compensatie, zorgt dan voor de lichamelijke klachten.

Door de ligging van het bekken beïnvloedt het een aantal gebieden eromheen en kan er een kettingreactie van klachten optreden.

Doordat het lichaam de bekkenscheefstand op veel verschillende manier kan compenseren zijn er ook een hoop verschillende symptomen. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Nek- of hoofdpijn
  • Pijn in de schouder
  • Pijn in de rug of heupen
  • Stijf gevoel in de heupen

Mocht u één of meerdere van deze klachten hebben is het raadzaam om te laten onderzoeken of u mogelijk een bekkenscheefstand heeft.

Mogelijkheden Topchiro

De mogelijkheden bij Topchiro

De chiropractors van Topchiro zijn erg bekwaam en kunnen u van uw klachten afhelpen. Niet uw klacht staat centraal, maar u staat centraal. Daarom stellen we een plan op dat bij u past en dat u de meeste gezondheidswinst geeft.

Het verloop van de chiropractische zorg

Bij een zorgtraject voor een scheef bekken door de chiropractor zal de oorzaak van de scheefstand onderzocht worden. Waarom staat het bekken scheef? Als er een antwoord op deze vraag gevonden is kan er een specifiek zorgplan opgesteld worden. Een chiropractor kan het bekken niet recht zetten, maar pakt de onderliggende oorzaak aan. Als dit probleem verholpen is zullen de klachten afnemen.

Tijdens de zorg zal de chiropractor met behulp van lichamelijk onderzoek verschillende zaken vaststellen. Eerst wordt er gekeken hoe erg het bekken scheef staat. Hierna zoekt de chiropractor naar de oorzaak van de scheefstand. Vervolgens zal er in kaart worden gebracht wat voor gevolgen deze factor(en) geven voor het functioneren van het lichaam. Indien nodig, maken we gebruik van beeldvormende technieken en scans wanneer deze ons extra informatie kunnen bieden.

Als het duidelijk is waar de problemen precies zitten, dan zal de chiropractor door middel van verschillende testen uitzoeken welke herstelmethode het beste past bij uw persoonlijke klachten. Deze worden vervolgens met u besproken. Hierna kan er samen worden gekeken naar de perfecte wijze van herstel.

Hoe men Topchiro ervaart

Wat kan Topchiro voor jou betekenen?

Zoals eerder benoemd is het bekken een cruciaal onderdeel van uw lichaam. Mocht u een of meerdere symptomen van een bekkenscheefstand ondervinden, dan adviseren wij u om een afspraak te maken. 

De ervaren chiropractors van Topchiro helpen u graag. Zo hopen wij dat u zo snel mogelijk klachtenvrij uw dagelijks leven kunt voortzetten

Contact opnemen

Vul het formulier hieronder in, wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
[contact-form-7 id="54031" title="Contact opnemen"]

Gerelateerde berichten