Klachten bij kinderen

Klachten bij kinderen

PIJNKLACHTEN

De meest voorkomende oorzaken van klachten bij kinderen zijn:

  • roekeloosheid: kinderen rennen, vallen en staan weer op.
  • het dragen van zware schooltassen en een slechte houding in de klas.
  • een aangeboren stand-afwijking van de voet, het bekken of de wervelkolom.
  • een heftige bevalling waardoor er vanaf baby af aan al klachten zijn, zoals slecht slapen.

ANDERE KLACHTEN

De chiropractor kan ook van betekenis zijn wanneer er andere soorten klachten zich voordoen. Zoals bijvoorbeeld reflux, overmatig huilen, slecht slapen, eczeem en allergieën.

Onze wervelkolom beschermt het zenuwstelsel welke in verbinding staat met de hersenen. Indien er hier subluxaties (blokkades) bevinden worden er zenuwen afgekneld waardoor er minder genezing plaats kan vinden. Subluxaties zijn dus niet de oorzaak van de klachten, maar kunnen genezing wel in de weg staan.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?
Maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake.

Wat kun je verwachten?

Intake

Tijdens de intake zullen we de klachten van je kind uitvoerig bespreken, bij kinderen wordt er echter geen scan gemaakt. Doormiddel van een lichamelijk onderzoek leggen we uit waar er subluxaties voorkomen en wat dat precies betekent voor de gezondheid van je kleintje.

Ook kijken we naar een eventuele voorkeurshouding en scheefstand. Na het onderzoek krijgt het kind meteen de eerste correctie. Dit gebeurt op een zeer zachte en voorzichtige manier. Verder nemen wij alle tijd om het kindje op het gemak te laten voelen Als het kind wat jonger is neemt de ouder plaats op de bank samen met het kindje.

Intensieve Periode

Aan de hand van de klachten kunnen we een advies geven met betrekking tot een eventuele intensieve fase. Kindjes die er vroeg bij zijn hebben vanzelfsprekend minder vaak een behandeling nodig om eventuele problemen op te lossen.

Onderhoudsfase

Na een eventuele intensieve periode is het voldoende om maandelijks terug te keren voor wat wij noemen ‘onderhoud’. Door alledaagse stress van het leven komen we namelijk allemaal regelmatig ‘vast’ te zitten.

Ook kindjes krijgen regelmatig subluxaties door bijvoorbeeld het vallen bij het spelen en voor een optimale gezondheid is het belangrijk deze te laten corrigeren.

Chiropractie werkt ook goed bij

Schouderklachten

Cliënten met schouderpijn voelen dikwijls de effecten van irritatie van het zachte weefsel rond het gewricht dat verband houdt met spieren, pezen, gewrichtskapsels en slijmbeurzen.

Rugpijn of hernia

Last van rugpijn? Dan is de chiropractor de beste oplossing voor het beter functioneren van de wervelkolom. Ook met een hernia ben je bij de chiropractor aan het goede adres voor het verlichten van je klachten.

Rugpijn kan zich op verschillende manieren uiten en brengt ook vaak meerdere klachten met zich mee.
Heb je last van rugklachten of een hernia? Maak dan een afspraak voor een gratis gezondheidsgesprek.

This will close in 0 seconds