Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Klachten bij kinderen

Klachten bij kinderen

PIJNKLACHTEN

De meest voorkomende oorzaken van klachten bij kinderen zijn:

  • roekeloosheid: kinderen rennen, vallen en staan weer op.
  • het dragen van zware schooltassen en een slechte houding in de klas.
  • een aangeboren stand-afwijking van de voet, het bekken of de wervelkolom.
  • een heftige bevalling waardoor er vanaf baby af aan al klachten zijn, zoals slecht slapen.

ANDERE KLACHTEN

De chiropractor kan ook van betekenis zijn wanneer er andere soorten klachten zich voordoen. Zoals bijvoorbeeld reflux, overmatig huilen, slecht slapen, eczeem en allergieën.

Onze wervelkolom beschermt het zenuwstelsel welke in verbinding staat met de hersenen. Indien er hier subluxaties (blokkades) bevinden worden er zenuwen afgekneld waardoor er minder genezing plaats kan vinden. Subluxaties zijn dus niet de oorzaak van de klachten, maar kunnen genezing wel in de weg staan.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?
Maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake.

Wat kun je verwachten?

Intake

Tijdens de intake zullen we de klachten van je kind uitvoerig bespreken, bij kinderen wordt er echter geen scan gemaakt. Doormiddel van een lichamelijk onderzoek leggen we uit waar er subluxaties voorkomen en wat dat precies betekent voor de gezondheid van je kleintje.

Ook kijken we naar een eventuele voorkeurshouding en scheefstand. Na het onderzoek krijgt het kind meteen de eerste correctie. Dit gebeurt op een zeer zachte en voorzichtige manier. Verder nemen wij alle tijd om het kindje op het gemak te laten voelen Als het kind wat jonger is neemt de ouder plaats op de bank samen met het kindje.

Intensieve Periode

Aan de hand van de klachten kunnen we een advies geven met betrekking tot een eventuele intensieve fase. Kindjes die er vroeg bij zijn hebben vanzelfsprekend minder vaak een behandeling nodig om eventuele problemen op te lossen.

Onderhoudsfase

Na een eventuele intensieve periode is het voldoende om maandelijks terug te keren voor wat wij noemen ‘onderhoud’. Door alledaagse stress van het leven komen we namelijk allemaal regelmatig ‘vast’ te zitten.

Ook kindjes krijgen regelmatig subluxaties door bijvoorbeeld het vallen bij het spelen en voor een optimale gezondheid is het belangrijk deze te laten corrigeren.

Chiropractie werkt ook goed bij

Schouderklachten

Cliënten met schouderpijn voelen dikwijls de effecten van irritatie van het zachte weefsel rond het gewricht dat verband houdt met spieren, pezen, gewrichtskapsels en slijmbeurzen.

Nekklachten

Nekpijn kan een van de meest frustrerende en slopende klachten zijn. Het kan je belemmeren om van het leven te genieten en het kan je dagelijkse taken bemoeilijken.

Bij TOPCHIRO zijn we van mening dat je niet met nekpijn hoeft te leven, en we weten hoe we je kunnen helpen.

Er zijn veel verschillende soorten nekpijn, elk type heeft zijn eigen oorzaak. We zullen ze hier allemaal bespreken, en ook hoe chiropractie kan helpen je nekpijn te verlichten.

Er zijn twee soorten nekpijn: acute en chronische. Acute nekpijn wordt meestal veroorzaakt door een verwonding of trauma aan de nek, terwijl chronische nekpijn meestal wordt veroorzaakt door herhaalde bewegingen of spanning op de wervelkolom.

Praatje maken?

Laat je contactgegevens achter en Chiropractisch adviseur Lisa neemt z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel een van onze vestigingen

Almere

036 202 3505

 

Amsterdam

020 747 4222

 

Bilthoven

030 207 3651

 

Den Bosch

073 203 3519

 

Den Haag

070 204 3160

 

 

Ede

0318 201 333

 

Eindhoven

040 218 2468

 

Utrecht

030 207 3631

 

Rotterdam

010 261 5889

 

Veldhoven

040 218 2417

 

Weert

0495 201 756

 

Dordrecht

078 203 3270

 

Maastricht

043 204 2806

 

Alphen aan den Rijn

0172 203 522

 

Breda

076 204 2625

 

Dit zal sluiten in 0 seconden