Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Hoe kan chiropractie helpen bij uitstralende rugpijn?

rugpijn

Rugpijn is er in allerlei vormen en gradaties. Dit betekent dat er grote verschillen zijn binnen de presentatie, de oorzaak en natuurlijk ook de juiste zorg. Een spierprobleem vraagt immers om totaal andere zorg dan een probleem van de wervels.

In veel gevallen is er bij rugklachten echter (veel) meer aan de hand dan één enkele klacht. Dit geldt in het bijzonder wanneer de pijn ook uitstraalt. Wanneer je dus rugklachten hebt met daarbij uitstralende pijn, dan is het belangrijk hier tijdig goede hulp voor te zoeken. Er zal namelijk waarschijnlijk een probleem met de rugzenuwen zijn.

Wij leggen je graag beter uit hoe wij hier binnen onze chiropractie praktijk mee omgaan.

Wat wordt er precies bedoeld met uitstralende rugpijn?

Wanneer er iemand op je vingers gaat staan, dan voel je vanzelfsprekend pijn in je vingers. Je voelt de pijn op de locatie van de beschadiging. Dit is anders bij uitstralende pijn. Daar voel je niet alleen pijn op de plek waar de schade of de verstoring aanwezig is, je voelt de pijn ook op een andere plek in je lichaam.

Dit zien we vaak bij problemen met zenuwen. Wanneer een zenuw bekneld zit, dan geeft deze lokaal veel pijn op de plek van de beknelling. Maar een zenuw kan ook klachten geven op een andere plek in je lichaam. Dit is de plaats waar de zenuw naartoe loopt. Ook in dat gebied kun je pijn voelen, doordat de zenuw die naar dit gebied loopt is aangetast.

Veelvoorkomende oorzaken bij uitstralende rugpijn

We beschreven hierboven al hoe uitstralende pijn vaak wordt veroorzaakt door een zenuw. Het is bij uitstralende rugpijn dan ook in bijna alle gevallen de zenuw die de klachten veroorzaakt. Maar wij willen weten waarom deze zenuw klachten geeft.

Wanneer een zenuw verstoord of geïrriteerd raakt, dan kan deze klachten geven zoals uitstralende pijn. Om deze klachten echter goed te kunnen verzorgen, is het belangrijk om allereerst duidelijk te krijgen wat de reden is van die verstoring of irritatie.

Er zijn verschillende oorzaken die aan de basis liggen van een geïrriteerde zenuw. In de meeste gevallen komt dit doordat een andere structuur drukt op de zenuw. Dit kan een spier zijn die verkrampt is, een wervel die niet in balans staat of een tussenwervelschijf die uitpuilt (hernia).

Er zijn ook andere mogelijke oorzaken zoals een intoxicatie of natuurlijk een combinatie van factoren.

Tijdens het lichamelijk onderzoek en een eventuele chiropractische scan komen deze zaken aan het licht, waardoor we een persoonlijk en gericht zorgplan kunnen opstellen.

chiropractie rugklachten

Onze zorg bij uitstralende rugpijn

Het klinkt misschien vreemd, maar wij richten onze zorg niet op het verminderen van klachten. Ons primaire doel is het verbeteren van je gezondheid. Wij willen je lichaam in de juiste omstandigheden brengen dat dit zelf kan herstellen. Wij willen de juiste omstandigheden creëren en barrières wegnemen, zodat de natuurlijke herstelkracht van je lichaam zijn werk kan doen.

Dit kunnen we doen door subluxaties te verzorgen, door de via manipulaties de balans van wervels te herstellen of door je te helpen bij een gezonde houding of betere manier van bewegen.

Met name de combinatie van meerdere factoren is erg krachtig. Wij zullen dan ook alles in het werk stellen om jouw wervelkolom in balans te brengen en het zenuwstelsel optimaal te laten werken. Nogmaals, dat doen wij niet. Wij brengen alleen de juiste omstandigheden aan.

Hoogwaardige zorg door chiropractische experts

Wij werken niet volgens gedateerde protocollen of met voorschriften waar grote bedrijven invloed hebben gehad. Wij werken volgens bewezen principes en op basis van bewezen technieken.

Dit zorgt ervoor dat chiropractie een unieke vorm van zorg biedt, die regelmatig verbluffende resultaten geeft. Wij zijn zelf niet snel meer verbaasd, omdat wij bijna dagelijks de prachtige kansen met chiropractie mogen ervaren.

Wij willen ook jou helpen, hoe lang de klachten ook al aanwezig zijn. Om dit te doen hoef je alleen contact met ons op te nemen. Wij informeren je dan verder over jouw persoonlijke mogelijkheden.