Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractie bij een zenuwbeknelling in de rug

Chiropractie bij een zenuwbeknelling in de rug

Chiropractie bij een zenuwbeknelling in de rug

Rugpijn kan erg vervelend zijn en u belemmeren bij uw dagelijkse activiteiten als lopen, tillen en zitten. De pijn kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld nadat u in een verkeerde houding heeft geslapen, maar in sommige gevallen is de rugpijn blijvend. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een beknelde zenuw in uw rug. Bij TOPCHIRO kunnen we u helpen om de klachten door de beknelde zenuw te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

In dit artikel krijgt u informatie over het hebben van een beknelde zenuw, de oorzaken en risicofactoren en leest u wat onze chiropractoren voor u kunnen doen.

Wat is een zenuwbeknelling?

Een zenuw heeft als functie het versturen van signalen vanuit het brein naar de ledematen. De zenuwen in de rug spelen een belangrijke rol bij het aansturen van kleinere zenuwen in de armen en/ of de benen. Vandaar dat de zenuwbeknelling in uw rug ook kan zorgen voor pijn of stijfheid in andere gebieden, bijvoorbeeld de billen en/ of de benen.
Een zenuw kan bekneld raken door omliggend weefsel dat voor lange tijd tegen de zenuw drukt. Dit weefsel kan spier, pees, kraakbeen of bot zijn. De beknelling zorgt ervoor dat er druk op de zenuw komt te staan en hierdoor beschadigd raakt. De communicatie tussen het brein en de ledematen wordt door deze beschadiging verstoord en klachten zullen ontstaan. U kunt last hebben van tintelingen, gevoelloosheid, zwakte en pijn.

Meer over rugklachten

chiropractor-zenuwbeknelling-chiropractie

Hernia en rugklachten

De oorzaak van een zenuwbeknelling kan een hernia zijn. Tussen uw wervelschijven bevindt zich weefsel met een zachte kern, een soort gel. Bij een hernia stulpt deze zachte kern uit, waardoor de zenuwen eromheen bekneld kunnen raken. Dit zorgt voor scherpe pijnklachten. De pijn kan uitstralen naar uw bil of been en kan gaan tot in het onderbeen, soms tot in de voet.

nekwervel zenuw

Risicofactoren

Er draagt een aantal factoren bij aan de ontwikkeling van een beknelde zenuw in de rug. U kunt een zenuwbeknelling oplopen door een slechte houding van de nek of rug of door langere tijd in dezelfde positie te zitten. Daarnaast zorgt het uitvoeren van herhaalde bewegingen voor irritatie van weefsel en kunt u na het oplopen van een letsel ook het risico lopen op een zenuwbeknelling.

Contact opnemen

Chiropractische zorg bij rugklachten

Een chiropractor is opgeleid om stoornissen aan het bewegingsapparaat en de functies van het zenuwstelsel te herstellen. Een chiropractor is gespecialiseerd in het verhelpen van pijnklachten in de nek, wervelkolom en de zenuwen die daar doorheen lopen. De chiropractor zoekt uw blokkades op en door verhelpt deze door middel van druktechnieken.

Hulp bij rugklachten

Persoonlijke zorgwijze

Bij TOPCHIRO werken we met een zorgplan dat bestaat uit drie fasen: een intensieve fase, een stabilisatie fase en een onderhoudsfase. Voorafgaand vindt er een gesprek plaats tussen u en de chiropractor om de klachten te bespreken die u ervaart. De aspecten uit uw dagelijks leven worden ook meegenomen in het gesprek. Op basis van een scan en onderzoeksresultaten zal er een persoonlijk zorgplan voor u gemaakt worden.

Het zorgplan

Gedurende de intensieve fase probeert de chiropractor uw zenuwbeknelling te verhelpen door middel van het uitoefenen van handmatige druk. De chiropractor drukt op de punten van uw lichaam waar de beknelde zenuw zich bevindt door middel van snelle, gecontroleerde bewegingen. De beweeglijkheid wordt op die manier vergroot en er ontstaat meer ruimte voor de zenuw. De pijn zal hierdoor afnemen.

Tijdens de stabilisatiefase staan de spieren centraal. De methoden die in deze fase worden toegepast zijn massages en mobilisatie-oefeningen, waardoor de spieren worden versterkt.

Hoe men Topchiro ervaartBekijk meer reviews

TOPCHIRO helpt u graag

Heeft u klachten die passen bij een zenuwbeknelling in de rug en bent u nieuwsgierig naar zorg bij een van onze chiropractoren? Bij TOPCHIRO bent u van harte welkom! Als u een afspraak wil maken of eerst nog wat vragen hebt, mag u gerust contact opnemen ons.

Het maken van een afspraak kan direct via onze website.

Contact opnemen

Vul het formulier hieronder in, wij nemen binnen 24 uur contact met je op.[contact-form-7 id=”54031″ title=”Contact opnemen”]

Gerelateerde berichten

Bel een van onze vestigingen

Almere

036 202 3505

 

Amsterdam

020 747 4222

 

Bilthoven

030 207 3651

 

Den Bosch

073 203 3519

 

Den Haag

070 204 3160

 

 

Ede

0318 201 333

 

Eindhoven

040 218 2468

 

Utrecht

030 207 3631

 

Rotterdam

010 261 5889

 

Veldhoven

040 218 2417

 

Weert

0495 201 756

 

Dordrecht

078 203 3270

 

Maastricht

043 204 2806

 

Alphen aan den Rijn

0172 203 522

 

Breda

076 204 2625

 

This will close in 0 seconds