Hoe voelt een correctie bij de chiropractor

Hoe voelt een correctie bij de chiropractor

Hoe voelt een correctie bij de chiropractor

hoe-voelt-een-correctie-bij-de-chiropractor

Het is geen geheim dat een correctie door een chiropractor heerlijk kan aanvoelen. Voor veel mensen is het een verlichting van pijn en ongemak. Maar hoe voelt het precies?

Wanneer je een correctie krijgt, gebruikt de chiropractor zijn handen om druk uit te oefenen op je wervelkolom. Deze druk helpt om je wervelkolom weer in de juiste stand te brengen en eventuele spanning die pijn veroorzaakt te verlichten.

Kraken en ploppen

Het kan zijn dat je een krakend of ploppend gevoel hoort als je wervelkolom wordt gecorrigeerd. Een beetje zoals het geluid dat bubbelfolie maakt! Dit is volkomen normaal en is gewoon het geluid van lucht tussen de wervels. Sommige mensen melden een gevoel van opluchting en welzijn na een behandeling. Anderen zeggen dat ze zich energieker voelen en meer bewegingsvrijheid hebben.

voordelen-chiropractie-chiropractor
voordelen-chiropractie-chiropractor

Er is geen goede of foute manier om je te voelen na een correctie. Iedereen reageert anders op chiropractische zorg. Maar één ding is zeker: een correctie kan geweldig aanvoelen!

Wat zou je zeggen tegen mensen die bang zijn om door een chiropractor te worden gecorrigeerd?

Wij zouden zeggen dat het normaal is om een beetje nerveus te zijn voor je eerste correctie, maar dat je niet bang hoeft te zijn. De chiropractor zal alles uitleggen wat hij gaat doen voordat hij begint, en hij zal alleen doen wat nodig is om je te helpen je beter te voelen.

Is het mogelijk om je slechter te voelen na de eerste correctie door de chiropractor?

Het is mogelijk dat je je slechter voelt na de eerste correctie. Dit komt omdat het lichaam niet gewend is aan de nieuwe uitlijning en het enige tijd kan duren om zich aan te passen.

Dit vind je wellicht ook interessant

chiropractor-oefeningen
Uitleg over wervel C1 tot C5

Onze bovenste nekwervel is de enige wervel in de wervelkolom zonder tussenwervelschijf. Dit omdat de wervel een grote draaiende beweging van het hoofd mogelijk moet maken. Omdat C1 geen tussenwervelschijf heeft, is de kans op verschuivingen ook groter.

chiropractie-artrose-chiropractor
Chiropractie bij artrose klachten

Jouw gewrichten zorgen ervoor dat twee botten in samenwerking met elkaar kunnen bewegen. Aan de uiteindes van deze botten zit een laagje kraakbeen. Dit is een stevig, maar zacht stukje bindweefsel, dat ervoor zorgt dat de botten vloeiend langs elkaar kunnen bewegen

Client reviews

Wat zeggen onze cliënten?

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake.

Gerelateerde berichten

This will close in 0 seconds