Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Is kraken gevaarlijk?

Is kraken gevaarlijk?

Is kraken gevaarlijk?

Chiropractors worden in de volksmond ook wel krakers genoemd. Toch zijn er nog veel onduidelijkheden met betrekking tot chiropractie. Het woord kraken heeft namelijk een negatieve lading. Maar heeft kraken echt een negatieve invloed op het lichaam? 

Het antwoord op die vraag is: nee!

Kraken is niet gevaarlijk wanneer deze handeling door een professional wordt uitgevoerd. In dit artikel leggen we u uit wat kraken precies is en waarom dit niet gevaarlijk is.

Wat is kraken precies?

Een chiropractor heft communicatiestoornissen in het zenuwstelsel op. Dit opheffen gebeurt door een drukbeweging of manipulatie uit te voeren op de wervelkolom, omdat hier heel veel zenuwen lopen. Dit bevordert de houding van en beweging in de wervelkolom. Die drukbeweging veroorzaakt een hoorbaar geluid, wat vergeleken kan worden met een knak. In sommige situaties kan dit heftig klinken, maar dit kan geen kwaad. 

De manipulatie veroorzaakt geluid, omdat gasbelletjes ontsnappen uit de gewrichten. Door het uitvoeren van de manipulatie opent het gewricht een beetje. Hierdoor verplaatsen de gasbelletjes in het gewricht wat het knakkende geluid veroorzaakt.

Wat voor effect heeft kraken?

Bij klachten rondom de wervelkolom is er vaak sprake van blokkades in zenuwen. De manipulatie zorgt dan voor het oprekken van de structuren rondom de gemanipuleerde gewrichten. Hierdoor worden de zenuwblokkades verminderd, waardoor het lichaam de kans krijgt zichzelf te herstellen. 

Chiropractie focust niet alleen op de klachten, maar ook op het gehele lichaam. Chiropractie zorgt voor het aanpakken van de klacht en niet alleen het onderdrukken van de klacht. Door het opheffen van zenuwblokkades worden verbindingen in het lichaam hersteld en kunnen signalen van en naar het brein beter worden doorgegeven.

Chiropractie rugklachten

Is kraken gevaarlijk?

De botten worden niet daadwerkelijk gekraakt. Een misvatting is vaak dat mensen denken dat botten over elkaar schuren, maar dat is niet het geval. Het geluid wordt veroorzaakt door vrijkomende gasbelletjes. Kraken is dus ongevaarlijk. Over het algemeen heeft kraken ook geen bijwerkingen. Toch kunt u spierpijn en/of stijfheid ervaren na een consult. 

Het lichaam moet namelijk herstellen van de correcties en het lichaam moet een nieuwe normaal vinden. Na een paar dagen zullen deze bijwerkingen in de meeste gevallen verdwenen zijn.

Met wat voor klachten kan een chiropractor mij helpen?

Een chiropractor kan helpen met klachten rondom het bewegingsapparaat. Dit systeem zorgt ervoor dat u kunt voortbewegen. Klachten aan de rug en nek kunnen worden aangepakt, net als spier- en gewrichtsklachten. Een chiropractor helpt u met een goede gezondheid. U kunt ook preventief bij een chiropractor terecht als u geen klachten heeft. Een bezoek kan eigenlijk alleen maar positief uitpakken en daarmee kunnen toekomstige klachten voorkomen worden.

Hoe men Topchiro ervaart

Wat kan Topchiro voor jou betekenen?

Bij Topchiro stimuleren wij op een natuurlijke en effectieve manier het geneesproces om een optimale gezondheid te behalen. 

Op basis van uw persoonlijke scan- en onderzoeksresultaten, stellen wij een zorgplan op. Dit zorgplan is opgesteld naar uw behoeftes en doelen. Dit zorgplan bestaat uit verschillende fases; een intensieve fase, een stabilisatie fase & een onderhoudsfase. Wij vinden preventie een belangrijk onderdeel van het zorgplan. De klachten kunnen verdwenen zijn, maar preventie is nodig om het lichaam in balans te houden. Wij vinden het belangrijk om goed voor het lichaam te zorgen. 

Topchiro heeft zeer ervaren chiropractors in dienst. Een goede gezondheid staat bij ons voorop. Wij kunnen veel voor u betekenen in een breed scala van klachten. Heeft u vragen over chiropractie of wilt u een afspraak maken, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Vul het formulier hieronder in, wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten