Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Het effect van chiropractie op de algehele gezondheid en het immuunsysteem

Kromme rug

Wanneer het lichaam last heeft van communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom, kan chiropractie van TOPCHIRO helpen. Bij deze geneeswijze wordt een gedoseerde, mechanische impuls gegeven, waardoor klachten van het bewegingsapparaat verminderen, het zenuwstelsel optimaal functioneert en de gezondheid verbetert. De pijnpunten worden door middel van druktechnieken op het lichaam weggewerkt, waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gecorrigeerd.

Deze correcties zijn er op gericht om meer ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een zenuw, zodat de klachten afnemen. Het toepassen van een correctie kan een krakend geluid veroorzaken en daarom staat chiropractie ook wel bekend als kraken. 

Wanneer ga je naar een chiropractor?

Een chiropractor gaat op zoek naar oorzaken van het probleem en bestrijdt niet alleen de symptomen. Chiropractie biedt een hoge effectiviteit bij rug– en nekklachten en heeft daarnaast grote invloed op het zenuwstelsel. Je kunt voor verschillende soorten pijnen en klachten bij een chiropractor van TOPCHIRO terecht:

  • Rug-, nek- en hoofdpijnen
  • Spier- en gewrichtspijnen
  • Bekkeninstabiliteit en heupklachten

Naast deze veelvoorkomende klachten kan chiropractie ook helpen bij sportblessures, slapeloosheid, uitstralingspijnen en zorgt het voor een verbetering van je algehele gezondheid en het immuunsysteem.

Voordelen voor de algehele gezondheid

Soms heb je perioden dat je niet lekker in je vel zit. Hier is niet altijd een duidelijke oorzaak voor te vinden. Het kan zijn dat je niet goed naar je lichaam luistert en maar doorgaat, of je weet niet goed hoe je het beste voor jezelf moet zorgen. Wanneer je lichamelijke of geestelijke klachten hebt, ziet de chiropractie dit als een disbalans.

Blokkades worden opgeheven door het uitoefenen van handmatige druk. Hierdoor keert de balans terug in het lichaam en kan je lichaam op natuurlijke wijze zichzelf herstellen. Het meest bekende voordeel van chiropractie is een verbetering van de stand van de wervelkolom. Als deze goed staat, zijn je nek en rug gezonder en neem je automatisch een betere houding aan. Hierdoor heeft je zenuwstelsel meer ruimte of efficiënt te werken en functioneert je lichaam als één geheel. Ook kan chiropractie goed ingezet worden als pijnbestrijding.

Als je zenuwstelsel goed functioneert, is chiropractie een effectieve behandelwijze om blessures, fibromyalgie, migraine en pijn door andere aandoeningen te behandelen. Daarnaast verhoogt chiropractie met het verbeteren van je algehele gezondheid ook je activiteit in het dagelijks leven. Regelmatige behandelingen verbeteren je mobiliteit en flexibiliteit, waardoor je minder risico loopt op blessures en klachten, zodat je actiever kunt zijn. Je hebt hierdoor grote kans om minder snel ziek te zijn, minder pijn te hebben, gezonder te leven en een gezondere wervelkolom te hebben. Ook kan chiropractie slapeloosheid en duizeligheid sterk verminderen.

chiropractie rugklachten

Gezond lichaam, gezonde geest

Een chiropractor legt de nadruk op het zenuwstelsel in relatie tot het bewegingsapparaat. Het zenuwstelsel kan gezien worden als fysieke overbrugging tussen lichaam en geest. Wanneer je psyche in onbalans is, kan dit ook voor pijn en immobiliteit in je lichaam zorgen. Omgekeerd kan natuurlijk ook: wanneer je lichaam veel pijn en stress veroorzaakt door bijvoorbeeld een blessure en een niet goed uitgelijnde wervelkolom, kan dit invloed hebben op je mentale gezondheid. Dit kan weer effect hebben op het gezin, werk en het sociale leven.

TOPCHIRO zorgt ervoor dat je lichaam goed uitgelijnd en in balans is, waardoor ook de mentale gezondheidsproblemen aangepakt worden. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om ook veranderingen in levensstijl, dieet en bepaalde oefeningen door te voeren. Hierdoor zijn je lichaam en geest in balans en zal je minder klachten ervaren.

Krijg een sterker immuunsysteem

Naast het verbeteren van je algehele gezondheid heeft chiropractie ook een positief effect op je immuunsysteem. Ons afweersysteem wordt aangestuurd door ons zenuwstelsel. Wanneer je lichaam in balans is en de wervelkolom op één lijn staat, werkt het immuunsysteem efficiënter en effectiever. De zenuwen krijgen namelijk de kans om zonder verstoringen hun taak te vervullen, waardoor je afweersysteem optimaal kan werken. Bij TOPCHIRO zijn we gefocust op het hele lichaam en richten we ons niet alleen op het verminderen van klachten, maar met name op het streven naar een optimale gezondheid. Door goed voor je lichaam te zorgen, kun je voorkomen dat je later last krijgt van het immuunsysteem.

chiropractor-rugpijn

Andere tips om je gezondheid te verbeteren

De balans in je lichaam is heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je naast chiropractie een gezonde levensstijl hanteert, hebben wij enkele tips voor je op een rij gezet. In combinatie met één of enkele chiropractie behandelingen zullen deze tips bijdragen aan een gezond lichaam en een gezonde geest.

  • Slaap voldoende. Dat wil zeggen: gemiddeld 8 uur per nacht
  • Drink minstens 2 liter water per dag
  • Eet gebalanceerd: veel groenten en fruit en zo min mogelijk zuivel, rood vlees en voedingsmiddelen uit blik
  • Vermijd onnodige chemische toxines, zoals cafeïne, nicotine, suiker, alcohol en conserveringsmiddelen
  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
  • Vermijd onnodige mentale en emotionele stress
  • Hou een positieve mentale instelling en geniet van het leven!

Samen met de behandelingen van TOPCHIRO zorgen al deze factoren voor een balans in je lichaam, waardoor jij je beste leven kunt leven!

Preventieve chiropractie

Als je geen specifieke, ernstige klachten hebt, kun je uiteraard ook bij een chiropractor terecht. Wanneer je preventief naar een chiropractor gaat, kunnen kleine verschuivingen in de ruggenwervel tijdig gelokaliseerd en gecorrigeerd worden, zodat er een grote kans is dat je er later geen last van krijgt. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Ook na een behandeling bij TOPCHIRO richten we ons op preventie: hierdoor wordt voorkomen dat klachten terugkomen.

De keuze voor TOPCHIRO

Wanneer je kiest voor een chiropractor van TOPCHIRO, dan weet je dat je te maken krijgt met een chiropractor die altijd goed is opgeleid en veel ervaring heeft. Dat merk je in onze kwaliteit van zorg.

Wanneer je contact opneemt kunnen we snel beginnen met jouw herstel.