Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Een boost voor uw immuunsysteem met chiropractie

Een boost voor uw immuunsysteem met chiropractie

Het immuunsysteem is het verdedigingsmechanisme van het lichaam. Zo weert het lichaam virussen, bacteriën, schimmels en parasieten af met behulp van het immuunsysteem. Dit systeem kan soms minder goed werken en een boost nodig hebben.

In deze tijd, met het virus Covid-19, kan dat zeker geen kwaad. U wordt namelijk minder snel en minder hevig ziek wanneer u een sterk immuunsysteem hebt. Ziekteverwekkers kunnen immers beter geweerd worden. Chiropractie kan helpen bij zo’n boost. Een chiropractor gaat namelijk op zoek naar mogelijkheden om het lichaam zelf de kans te geven te herstellen.

Zenuwstelsel

De werking van het immuunsysteem

Het immuunsysteem bevindt zich op verschillende plekken in het lichaam. De onderdelen werken samen om ziekteverwekkers snel onschadelijk te maken en dus het lichaam te beschermen. Het systeem stopt niet alleen de aanval op het lichaam, het ruimt de ziekteverwekker ook op. Maar hoe werkt dat nou precies?


Het immuunsysteem heeft een fysieke barrière zoals de huid of maagzuur en algemene afweer tegen bijvoorbeeld geïnfecteerde wondjes. Daarnaast is er specifieke afweer die zich richt op de ziekteverwekker, zoals een griepvirus. Dit type afweer maakt gebruik van lymfocyten. Er zijn T- en B-lymfocyten. Dit zijn afweercellen. De informatie over de ‘sleutel’ van de ziekteverwekker wordt opgeslagen en onthouden. Zo kan het immuunsysteem de volgende keer nog sneller reageren als het gaat om dezelfde soort indringer.

Het verbeteren van het immuunsysteem

Er bestaan verschillende manieren om het immuunsysteem te verbeteren. Op sommige onderdelen heeft u invloed. U kunt uw immuunsysteem versterken door te letten op goede hygiëne, voldoende beweging in de buitenlucht, voldoende slapen en gezond en gevarieerd eten. Vitamines spelen namelijk een belangrijke rol en kunt u ook deels aanvullen door supplementen.

Stress zorgt niet alleen voor gespannen schouders, rug en nek. Stress onderdrukt ook de activiteit van de witte bloedcellen (lymfocyten). Witte bloedcellen bestrijden de virussen en bacteriën, waardoor dit mechanisme minder goed werkt wanneer het lichaam onder invloed is van stress.

Hoe helpt chiropractie bij het verbeteren van het immuunsysteem?

Ons zenuwstelsel heeft grote invloed op ons immuunsysteem. We willen dan ook graag dat deze twee goed samenwerken. Door blokkades in zenuwbanen, ook wel subluxaties genoemd, is de informatie overdracht verstoord. Door deze op te heffen, kan het lichaam herstellen en beter functioneren. Het afweersysteem kan weer op de juiste manier worden aangestuurd door het zenuwstelsel. Een chiropractische correctie zorgt ook voor het verhogen van T-lymfocyten. Dit zou veroorzaakt kunnen worden door het zenuwstelsel dat vrij is van blokkades.

chiropractie rugklachten

Onze aanpak

TOPCHIRO hanteert een zorgplan dat uit drie fases bestaat; een intensieve fase, een stabilisatie fase en een onderhoudsfase. Het zorgplan wordt opgesteld op basis van uw persoonlijke scan- en onderzoeksresultaten. Wij zijn gefocust op het hele lichaam, waardoor wij een beter beeld van u en uw klachten krijgen. Chiropractie is namelijk niet alleen gericht op het verminderen van klachten, maar ook op het streven naar een optimale gezondheid.

Tijdens de behandeling kijken we waar blokkades in uw lichaam zitten en corrigeren we deze met behulp van ‘kraken’. Hierbij ontsnapt lucht uit de gewrichtjes. Dit maakt een knak geluid, wat volledig onschadelijk is. Na de behandeling richten wij ons op preventie. Door goed voor het lichaam te zorgen voorkomen wij dat u later last gaat krijgen van het immuunsysteem. Uw gezondheid staat namelijk voorop.

Een bezoek aan TOPCHIRO

Voelt u zich weleens niet helemaal fit? Heeft u last van stress? Of heeft u een verminderde weerstand? Juist in deze tijd kunt u baat hebben bij een sterk immuunsysteem. Neem bij vragen vrijblijvend contact met ons op. In maximaal 15 minuten kunnen we telefonisch bepalen hoe wij u kunnen helpen. Geef uw immuunsysteem een boost met een chiropractische behandeling!

Gerelateerde berichten