Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractie bij chronische nekklachten

Chiropractie bij chronische nekklachten

Chiropractie bij chronische nekklachten

De nek is het achterste gedeelte van uw hals. Wanneer u last heeft in deze regio, spreken we van nekpijn. Deze pijn kan zowel hevige als zeurende pijn zijn. Twee op de drie mensen krijgen ergens in het leven te maken met een vorm van nekpijn. In de meeste gevallen trekt de pijn binnen een aantal weken weer weg. Bij 1 op de 7 mensen houden de klachten echter langer aan dan 6 maanden. We spreken in dat geval van chronische nekklachten.

Chiropractie is voor veel mensen het antwoord op die langdurige klachten. Door niet de klacht, maar de onderliggende oorzaak te verzorgen, helpen onze chiropractoren steeds opnieuw mensen van hun hardnekkige klachten af.

De oorzaken van nekklachten

In sommige gevallen kan de oorzaak van de klachten in de nek direct aangewezen worden, zoals bij een val of een harde stoot. De oorzaak van klachten in de nek zijn in de meeste gevallen echter niet duidelijk aan te wijzen. Hieronder zullen we enkele veelvoorkomende oorzaken van nekpijn bespreken.

Stress

Wanneer u te maken heeft met langdurige stress, is de kans groot dat u op den duur nekklachten ontwikkelt. Door stress neemt u vaak een houding aan waarbij u uw spieren onbewust aanspant. Door deze gespannen houding, waarbij de nek en schouders opgetrokken zijn, kunnen klachten ontstaan. Het constant aanspannen van deze spieren kan er namelijk voor zorgen dat deze overbelast worden.

Een val of ongeluk

Een harde val of stoot kan ervoor zorgen dat er meer kracht op de nek komt dan deze aan kan. Hierdoor kunnen structuren zoals botten en spieren beschadigd raken, waardoor nekpijn ontstaat. Een veelvoorkomend gevolg van een ongeluk of een hevige botsing is een whiplash. Door een harde klap wordt het hoofd naar voren en achter geslingerd. Door deze beweging krijgen ook de gewrichten en spieren in de nek een harde klap. Dit kan leiden tot veel beschadigingen in de nek en dus ook tot veel klachten. Naast nekpijn gaat een whiplash vaak gepaard met hoofdpijn en duizeligheid.

Rugklachten na bevalling

Artrose

Naarmate u ouder wordt, zullen gewrichten langzaam gaan slijten. Als gevolg van deze slijting kunnen bewegingen pijnlijk worden. Artrose is een gewrichtsaandoening die niet meer overgaat. Wel kunnen de klachten door middel van adequate zorg zo veel mogelijk verminderd worden. Nekpijn als gevolg van artrose is chronische, zeurende pijn.

Nekhernia

De nek is opgebouwd uit een opstapeling van ruggenwervels. Tussen deze wervels zit een kraakbeenschijf om ervoor te zorgen dat de gewrichten soepel kunnen bewegen. Door een beschadiging steekt het zachte binnenste deel van de kraakbeenschijf bij een nekhernia uit. Hierdoor kan deze tegen een zenuwbaan aan drukken die signalen van en naar de arm stuurt. Bij een nekhernia heeft u klachten aan de nek, maar ook pijn aan de arm. De pijn is een stekende pijn en gaat soms gepaard met krachtsvermindering en tintelingen.


Onze zorg bij nekklachten

Overbelaste nek

Chiropractie bij chronische nekklachten

Wanneer klachten aan de nek langer dan een aantal dagen aanhouden, kunt u veel voordeel halen uit een zorg door de chiropractor. De chiropractor kan met verschillende technieken de beweeglijkheid van de nek verbeteren. Dit kan zowel door meer ruimte te creëren voor de gewrichten, als het toepassen van technieken om ervoor te zorgen dat de spieren zich ontspannen.

De methode van aanpak van de chiropractor hangt onder andere af van de soort klachten dat u ervaart en de oorzaak van de klachten. De chiropractor zal dit dan ook tijdens de eerste afspraak uitgebreid met u bespreken om vervolgens een passend zorgplan voor u op te kunnen stellen.


Onze zorg bij nekklachten

Hoe men TOPCHIRO ervaartBekijk meer reviews

Wat kan TOPCHIRO voor jou betekenen?

Heeft u sinds kort last van uw nek? Of heeft u al jaren last van klachten? Kom gerust eens langs in onze praktijk of neem telefonisch contact op voor meer informatie. Bij TOPCHIRO helpen wij u graag bij uw zoektocht naar uw optimale gezondheid.

Contact opnemen

Vul het formulier hieronder in, wij nemen binnen 24 uur contact met je op.[contact-form-7 id=”54031″ title=”Contact opnemen”]

Gerelateerde berichten

Bel een van onze vestigingen

Almere

036 202 3505

 

Amsterdam

020 747 4222

 

Bilthoven

030 207 3651

 

Den Bosch

073 203 3519

 

Den Haag

070 204 3160

 

 

Ede

0318 201 333

 

Eindhoven

040 218 2468

 

Utrecht

030 207 3631

 

Rotterdam

010 261 5889

 

Veldhoven

040 218 2417

 

Weert

0495 201 756

 

Dordrecht

078 203 3270

 

Maastricht

043 204 2806

 

Alphen aan den Rijn

0172 203 522

 

Breda

076 204 2625

 

This will close in 0 seconds