Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Oorzaken van pijnlijke schouderklachten met uitstraling naar de arm en hand

De schouder is een complex gewricht met veel bewegingsmogelijkheden. In het dagelijks leven is de schouder voortdurend in gebruik. Schouderklachten zijn dan ook erg vervelend en kunnen u stevig beperken. 

In dit artikel leest u meer over schouderklachten, de verschillende oorzaken hiervan en hoe dit kan leiden tot uitstralende klachten in de armen en handen. Want de klachten in de schouder blijven lang niet altijd tot de schouder beperkt.

Pijnlijke schouderklachten

Oorzaken van schouderklachten 

Schouderklachten ontstaan vaak door overbelasting van de schouder en de structuren hieromheen. Overbelasting kan optreden als u vaak achter elkaar dezelfde beweging maakt (vb. tennissen en computerwerk), zwaar tilt, zwaar duwt of boven uw hoofd aan het werk bent. 

Naast overbelasting blessures kunnen er klachten aan de schouder optreden door artrose in het schoudergewricht, nekklachten, spanningen thuis of op het werk of door een val/ongeluk. Daarnaast lopen er verschillende zenuwen door de schouderregio, ook deze kunnen klachten geven.

Uitstralende pijn naar de arm en hand

Klachten aan de schouder kunnen gepaard gaan met uitstralende (pijn)klachten naar de arm en hand. Deze uitstralende pijn kan zijn oorsprong vinden in verschillende structuren. 

Een van deze structuren is het AC-gewricht (acromioclaviculaire gewricht). Dit gewricht bevindt zich bovenop de schouder en wordt gevormd door het uiteinde van het schouderdak en het buitenste punt van het sleutelbeen. Klachten in het AC-gewricht kunnen optreden bij artrose in dit gewricht of wanneer het gewricht hypermobiel is. 

Daarnaast kunnen uitstralende klachten naar de arm en hand ook ontstaan wanneer de nek niet goed meer functioneert en er bijvoorbeeld een zenuw bekneld is. De klachten ontstaan wanneer de nek op één of enkele plekken niet goed meer kan bewegen. Ondanks dat de klachten ontspringen in de nek, stralen de klachten vaak uit. Hierdoor kunnen er ook symptomen opspelen in de schouder, arm en hand. 

Een andere vaak voorkomende oorzaak van uitstralende klachten in arm en hand zijn spierknopen. De zogenoemde myofasciale triggerpoints bevinden zich vaak rondom de schouder en het schouderblad. Vaak zijn de spierknopen zelf gevoelig en straalt de pijn uit naar omliggende gebieden.

Tot slot gaan veel voorkomende schouderblessures ook vaak gepaard met klachten in de arm en hand. Denkt u hierbij aan een slijmbeursontsteking, een peesontsteking of een gescheurde schouderpees.  

Het stellen van de diagnose bij schouderklachten 

Zoals hierboven beschreven, zijn er verschillende structuren die de oorzaak kunnen zijn van de door u ervaren klachten. De juiste diagnose kan door uw chiropractor worden gesteld met behulp van een vragengesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Wanneer nodig zetten wij aanvullende technologie in.

Last van schouderklachten

Chiropractie bij schouderklachten

U bent bij de chiropractor aan het juiste adres om uw schouderklachten te laten onderzoeken en behandelen. Een chiropractor is opgeleid om de juiste diagnose te stellen, gericht op de oorzaak van de klachten. Daarna gaat de chiropractor samen met u op zoek naar een passend en persoonlijk behandelplan. 

De behandeling richt zich vaak op het wegnemen van blokkades in de schouder en de omliggende structuren. Bij TOPCHIRO behandelen we de oorzaak van uw probleem en niet de symptomen. Zo helpen wij u duurzaam van uw klachten af en investeren we in uw gezondheid.

Welkom bij TOPCHIRO

Wanneer u zich herkent in bovenstaande beschrijving bent u bij TOPCHIRO aan het juiste adres. Onze kundige en goed opgeleide chiropractors kunnen mensen helpen vanuit onze verschillende vestigingen door het hele land. 

Wanneer u uw gegevens achterlaat op onze website (www.topchiro.nl) neemt chiropractisch adviseur Lisa zo snel mogelijk contact met u op. Ook kunt u ons bereiken via de telefoonnummers van onze vestigingen die ook te vinden zijn op onze website.