Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractie bij klachten van de schouder

De schouder is een belangrijk gewricht dat dan ook voortdurend wordt gebruikt. Klachten aan de schouder zijn om die reden bijzonder vervelend. Toch wordt er geschat dat zo’n 30% van de Nederlands jaarlijks wel eens last van hun schouder heeft.

In de meeste gevallen is de pijn of de stijfheid gelukkig slechts tijdelijk, maar een substantieel deel van de mensen met schouderklachten heeft hier vaker/langer last van.

Chiropractoren zijn van oudsher al de specialisten voor niet alleen de wervelkolom, maar voor alle gewrichtsklachten. Wij vertellen je dan ook graag meer over onze zorg bij schouderklachten.

Schouder pijnlijk

De schouder is een ingenieus gewricht, maar ook een complex gewricht

Het schoudergewricht is een kogelgewricht. Dit betekent dat er aan het bot van de bovenarm een verdikking (kogel) zit die in een ruimte (kom) van het schouderblad valt. Hierdoor ontstaat er een stevige maar ook flexibele verbinding. 

De schouder kan hierdoor in allerlei richtingen bewegen en heeft een grote range of motion. Om de bewegingen soepel te laten verlopen, zit er een gladde laag kraakbeen tussen de botstukken. Ook zijn er slijmbeurzen in de schouder aanwezig die zorgen voor schokdemping. Een kapsel van banden en pezen houdt de schouder compact en in de goede stand. 

Tot slot zijn er nog spieren die zorgen voor extra stevigheid en vanzelfsprekend voor beweging.

Hierdoor ontstaat een veelzijdig gewricht dat veel mogelijkheden heeft. Helaas kunnen al de verschillende onderdelen ook klachten geven.

Wat kan er aan de hand zijn bij schouderklachten

Omdat er zoveel structuren in de schouder aanwezig zijn, kunnen er ook diverse klachten ontstaan. Wij onderscheiden allerlei verschillende klachten, maar vier klachten zijn bovengemiddeld vaak aanwezig. 

Dit zijn:

Slijmbeursontsteking van de schouder: Dit is een chronische irritatie van de slijmbeurs. Hierdoor raakt deze ontstoken waardoor er pijnklachten ontstaan en de schouder soms minder goed beweegt.

Peesontsteking van de schouder: Dit is een chronische irritatie van een pees die een spier met de schouder verbindt. Hierdoor ontstaat pijn bij het bewegen.

Frozen shoulder: Hierbij is het gewrichtskapsel geïrriteerd en gezwollen. Dit zorgt ervoor dat de schouder minder goed kan bewegen.

Beknelde zenuw: Door onvoldoende ruimte of door overbelasting ontstaat er druk op een zenuw. Dit zorgt voor pijnklachten maar soms ook tintelingen of een doof gevoel in de vingers.

De eerste stap naar goede zorg, is het grondig onderzoeken van de schouder om zo exact in kaart te brengen wat de oorzaak van de klachten is.

Onderzoek en behandeling van schouderklachten door een chiropractor

Het onderzoek richt zich niet alleen op de klachten. Wij zijn veel meer geïnteresseerd in wat de klachten veroorzaakt en welke factoren hierbij betrokken zijn. 

Want pijnklachten binnen de schouder kunnen door verschillende structuren veroorzaakt worden. Daarnaast zien wij ook vaak dat structuren elkaar irriteren. Wanneer er zwelling is door een ontstoken slijmbeurs, dan kan dit ook voor extra druk en belasting zorgen op bijvoorbeeld de pezen in de schouder.

Daarom is het van belang om goed in kaart te brengen welke structuren er bij de klachten betrokken zijn. De volgende stap is dan het verzorgen van de oorzaak van de klachten.

Hierbij is het van belang dat de schouder op een optimale en gezonde manier beweegt. Wanneer de bewegingen in de juiste manier worden uitgevoerd door een stabiel gewricht, dan is er voldoende ruimte voor alle structuren. Dan raken er geen slijmbeurzen of zenuwen bekneld.

Wij richten ons dan ook op het gezond bewegen en belasten van de schouder, omdat dit de meest duurzame oplossing voor u biedt.

Blessure aan schouder

TOPCHIRO heeft experts bij u in de buurt

Wij doen ons best om zoveel mogelijk mensen te helpen. Dit betekent dat wij steeds meer hoog gekwalificeerde chiropractoren vinden en trainen. Deze staan altijd voor je klaar. Kom voor een deskundige onderzoek en behandeling naar de TOPCHIRO vestiging bij jou in de buurt.

Maak een afspraak bij TOPCHIRO!

Heb jij last van pijn in de onderrug, de bil en het been? Wacht niet langer en kom langs bij TOPCHIRO! Onze ervaren specialisten staan voor je klaar en helpen je graag van de klachten af. 

Je kunt een afspraak maken door te bellen, te mailen of door het contactformulier op onze site in te vullen.