Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Hoe kan chiropractie helpen bij schouderklachten

Last van schouderklachten

Schouderklachten komen ontzettend veel voor. Van de 1000 mensen die in Nederland de huisarts raadplegen, hebben er 35 last van schouderklachten. Chiropractie is een goede vorm van zorg om de functie van je schouder te herstellen en de pijn en stijfheid in je schouder te verminderen.

Heb je last van jouw schouder en ben je benieuwd hoe chiropractie kan helpen bij schouderklachten? Op deze pagina lees je hier meer over.

Met welke schouderklachten kan ik terecht bij de chiropractor?

Er zijn veel verschillende soorten schouderklachten die de chiropractor kan behandelen.

Zo komen slijmbeursontstekingen en peesontstekingen veel voor, maar ook wanneer je last hebt van een frozen shoulder kan de chiropractor uitkomst bieden.

Schouderklachten worden in de meeste gevallen veroorzaakt door overbelasting. Deze overbelasting ontstaat veelal door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen. Zo krijgen schilders op den duur vaak te maken met schouderklachten.

Ook een slechte werkhouding kan klachten aan de schouder tot gevolg hebben. Daarnaast kunnen schouderklachten plotseling ontstaan door bijvoorbeeld een klap op de schouder tijdens het sporten.

Hoe kan chiropractie helpen bij schouderklachten?

Schouderklachten kunnen voor veel belemmeringen zorgen in het dagelijks leven. Chiropractie richt zich op het behandelen van de oorzaak van jouw klachten, zodat jij weer pijnvrij door het leven kunt gaan.

Daarmee is het op lange termijn een effectievere behandelmethode dan bijvoorbeeld ontstekingsremmers of injecties die vaak worden gegeven in het geval van slijmbeurs- of peesontstekingen.

Schouderblessure

Het vaststellen van de oorzaak van jouw klachten

Tijdens de eerste afspraak zal de chiropractor je klachten in kaart brengen en nagaan wat de oorzaak van deze klachten is. Met deze informatie kan de chiropractor een zorgplan opstellen dat zich richt op het wegnemen van de oorzaak van de klachten, zodat de klachten in de toekomst niet terugkeren.

Ook maakt de chiropractor een inschatting of chiropractie de beste behandelmethode is om jou van je klachten af te helpen. Indien nodig kan de chiropractor je zo tijdig doorsturen naar een andere zorgprofessional, zoals de huisarts.

De behandeling bij schouderklachten door een chiropractor

Tijdens de behandeling zal de chiropractor meerdere behandeltechnieken toepassen. Welke dit zijn, hangt compleet af van de ernst en oorzaak van jouw schouderklachten. Enkele veelvoorkomende onderdelen van de behandeling zijn:

Manipulatietechnieken: De meest gebruikte techniek binnen de chiropractie is de manipulatietechniek. Dit is een handmatige correctie van een gewricht door op specifieke plekken kort druk te geven. Deze techniek kan gepaard gaan met een knakkend geluid. De techniek is niet gevaarlijk en is in de meeste gevallen pijnvrij.

Mobiliserende technieken: De chiropractor kan mobilisatietechnieken toepassen om de beweeglijkheid van het gewricht te vergroten. Tijdens mobiliserende technieken hoef je zelf niets te doen en beweegt de chiropractor handmatig jouw schouder heen en weer.

Het geven van adviezen: De chiropractor bezit veel kennis over het menselijk lichaam en kan je hierdoor voorzien van adviezen over een goede (werk)houding, een gezonde levenswijze of het vinden van een juiste balans tussen rust en belasting.

Oefeningen: De chiropractor kan rekoefeningen meegeven om de beweeglijkheid van de schouder te vergroten. Daarnaast zijn spierversterkende oefeningen vaak een onderdeel van het behandelplan om zo de druk op het schoudergewricht te verminderen. Doordat er minder druk op de schouder staat, zal de pijn daarmee ook afnemen.

Last van schouder

Bij TOPCHIRO helpen wij je graag!

Heb je last van schouderklachten? Blijf er niet langer mee rondlopen! Bij TOPCHIRO staan ervaren therapeuten voor je klaar om je te begeleiden bij je herstel. Je kunt contact met ons opnemen per telefoon, mail of door het contactformulier op de site in te vullen.

We hopen je snel te mogen ontvangen in één van onze praktijken!