Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Wat is Chiropractie

Wat is Chiropractie

Chiropractie, zowel eeuwenoud als wetenschappelijk.

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze die bekendheid geniet over de gehele wereld. Het woord chiropractie is afgeleid van het Griekse woord ‘cheiros’: hand en ‘pratto’: beoefenen. Het betekent dus: ‘met de hand beoefenen’.

 

Chiropractie en medische wetenschap

Chiropractie is een medische wetenschap, gebaseerd op het traditionele medisch weten. Chiropractie onderscheidt zich echter van traditionele medici door de manier waarop de kennis wordt toepast.

De chiropractor bereikt genezing door het beïnvloeden van het zenuwstelsel. Mensen worden niet ziek op het moment dat de symptomen zich aandienen. De symptomen hebben een oorzaak. In de chiropractie lokaliseren en behandelen wij juist deze oorzaak. Daardoor verminderen of verdwijnen de symptomen op termijn ook.

Uw wervelkolom en zenuwstelsel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En om optimaal te kunnen functioneren, is uw lichaam volledig afhankelijk van deze twee. Wanneer uw wervelkolom niet in topvorm is, kan uw zenuwstelsel niet goed functioneren. Dit kan uiteenlopende gevolgen hebben voor uw gezondheid.

 

Pijn en functioneren

De meeste mensen komen pas naar de chiropractor wanneer zij pijn voelen. Vaak is er dan al schade. Slechts tien procent van ons zenuwstelsel bestaat namelijk uit ‘pijnzenuwen’. Wanneer u pijn voelt, betekent dit dat het betreffende orgaan nog slechts voor vijfendertig procent functioneert. Iedereen die honderd procent gezond wil zijn, is dan ook gebaat bij regelmatige, preventieve controles door de chiropractor.

Ook indirecte klachten als hoofdpijn, slechtziendheid, oorontsteking, allergieën, astma en zelfs ogenschijnlijke vruchtbaarheidsproblemen kunnen duiden op een slecht functionerend zenuwstelsel.

Kom langs en ontdek de heilzame werking van chiropractie!

Gerelateerde berichten