Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Wat is een Subluxatie

Wat is een Subluxatie

Wat is een Subluxatie en wat doet het met mij?

Er is sprake van een subluxatie wanneer één of meer wervels in de wervelkolom uit hun ideale positie raken en/of wanneer er een bewegingsbeperking tussen twee wervelgewrichten (fixatie) ontstaat.

Hierdoor kan er druk en/of irritatie op een spinale zenuw van het ruggenmerg ontstaan met als gevolg een functiestoornis van de zenuw. De spinale zenuwen zijn de zenuwen die tussen twee wervels uit de wervelkolom vanuit het ruggenmerg naar buiten komen. De druk of irritatie op deze zenuwen kan communicatie van zenuwen onderling of van zenuwen naar het lichaam worden verstoord.

Dit heeft een groot effect op het functioneren van ons lichaam!

 

DE ROL VAN DE CHIROPRACTOR

De chiropractor is niet alleen betrokken bij klachten, juist
het voorkómen van klachten is de specialiteit van chiropractie..

 

Oorzaken van Subluxaties

Oorzaken van een subluxatie zijn 3 verschillende soorten van stress:

 

1. MECHANISCHE STRESS

Deze ontstaat veelal door een plotselinge en onvoorziene beweging b.v. whiplash auto- ongeval, een val van de trap, een  misstap omdat men een trede niet heeft gezien en vergeet ook niet de sportblessures. Maar, de mechanische stress kan ook komen door minder voordehand liggende zaken zoals chronische overbelasting, verkeerd tillen, verkeerde houding, verkeerd schoeisel etc..

Zelfs bevallingen zijn een bekende oorzaak van subluxaties door de mechanische stress.

Het is heel goed mogelijk dat de klachten zich pas veel later voordoen, wat de diagnose soms bemoeilijkt.

 

2. CHEMISCHE STRESS

Het menselijk lichaam kan niet tegen bepaalde stoffen zoals b.v. nicotine, cafeïne en medicijnen.

Koffie kan b.v. een chronische subluxatie van de borstwervels veroorzaken, doordat de koffie het maagslijmvlies kan irriteren. Irritatie van het maagslijmvlies leidt tot een teveel aan zenuwimpulsen naar het ruggenmerg. Dat gedeelte van het ruggenmerg raakt overbelast, waardoor een verkramping van de spieren tussen de wervels op dat niveau ontstaat.

Het bewegingssegment zal hierdoor slechter kunnen bewegen: De subluxatie is ontstaan.

De irritatie blijft voortduren en de impulsen vloeien over naar andere zenuwbanen zoals naar de grote buikspieren.

Ook te weinig vitaminen, te weinig water, roken, te vet/bewerkt eten, alcohol, aspartaam etc. kunnen een subluxatie veroorzaken.

 

3. PSYCHISCH/EMOTIONELE STRESS

Stress is een veel voorkomend verschijnsel in deze tijd. Stress werkt cumulatief, d.w.z. het bouwt zich op. Stress geeft een verhoogde spierspanning wat leidt tot het ontstaan van subluxaties. Deze subluxaties op hun beurt veroorzaken weer meer spierspanning waardoor een vicieuze cirkel ontstaat.

In het doorbreken van deze cirkel speelt de chiropractor een belangrijke rol.

 

Vrij van Subluxaties

Recent onderzoek toont steeds meer de negatieve effecten van subluxaties op ons lichaam aan. Op dezelfde manier wordt steeds meer aangetoond dat het wegnemen van subluxaties het herstellingsvermogen van ons lichaam doet toenemen.

Om werkelijk gezond te functioneren moet je zenuwstelsel vrij zijn van elke verstoring in het doorgeven van haar signalen.
Dat laatste is de taak van een chiropractor. Als expert op het gebied van gezondheid is de chiropractor een specialist in het wegnemen van blokkades en het bevorderen van een optimale gezondheid.

Wij komen graag in contact met u om ook u te kunnen helpen bij het (terug)vinden van uw optimale gezondheid.

 

Kan ik zomaar langsgaan bij een Chiropractor?

Ja, dat kan gewoon bij TOPCHIRO!

U kunt ons altijd bellen of een mailtje sturen. Er is geen verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts nodig, u kunt zelf contact opnemen.

U kunt dan vaak binnen één tot enkele dagen bij ons terecht!

Gerelateerde berichten