Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5


Alle blogposts

Er zijn nog veel onduidelijkheden over chiropractie. Omdat chiropractie zo populair is, komen steeds meer mensen in aanraking met chiropractie. Dat zorgt voor nieuwe mensen die zitten met vragen. Wij helpen je graag door een aantal zaken over ons vak uit te leggen.

De Chiropractor als gezondheidsbevorderaar

Chiropractie wordt in Nederland steeds populairder. En hier zijn goede redenen voor!

De chiropractor staat mensen namelijk bij, met allerlei verschillende gezondheidsklachten. Chiropractie is echter niet alleen gericht op het verhelpen van pijn, blessures, klachten en problemen. Chiropractie heeft ook als doel een optimale gezondheid na te streven. Dat betekent dat een chiropractor niet alleen betrokken is bij gezondheidsproblematiek maar zeker ook bij gezonde individuen.

De chiropractor is dan ook net zoveel een gezondheidsbevorderaar als iemand die cliënten met klachten hulp aanbiedt.

De chiropractor heeft hiervoor verschillende technieken tot zijn of haar beschikking. Alle handelingen van een chiropractor hebben als basis een grondige kennis van het menselijk lichaam en veel ervaring met uiteenlopende klachten.

Deze ervaring is deels opgedaan tijdens de lange universitaire studie en daarna in het contact met cliënten.
De essentie van het werk een chiropractor is dan ook het verhelpen van (lichamelijk) klachten bij cliënten en het bevorderen van de gezondheid van cliënten.

Wat kan een Chiropractor voor je betekenen

De rol van de chiropractor

De chiropractor is niet alleen betrokken bij klachten, juist
het voorkómen van klachten is de specialiteit van chiropractie..

Chiropractor of Bottenkraker

Het grote publiek kent chiropractie vooral van het zogenoemde “kraken”. De term bottenkraker of kraker wordt dan ook vaak gebruikt voor chiropractors.

Deze term is echter niet correct. De chiropractor is een expert met zeer veel kennis van het menselijk lichaam en kraakt dus zeker geen botten. De term komt waarschijnlijk van het ploppende geluid dat gewrichten soms maken wanneer een chiropractor de stand van het gewricht corrigeert. Door het ontsnappen van wat lucht/gas uit het gewricht, kan er een knak worden gehoord.

Deze knak is ongevaarlijk maar heeft waarschijnlijk wel zoveel indruk gemaakt bij veel mensen dat de chiropractor hierdoor een extra naam heeft ontvangen.

Wanneer kan ik naar een Chiropractor gaan?

Een chiropractor is dus niet alleen iemand die klachten verhelpt maar ook een gezondheidsbevorderaar. Wanneer is het dan aan te raden om een chiropractor te bezoeken?

Bij klachten, pijn of problemen

Heel veel klachten of pijn kan worden verklaard door een verkeerde stand van wervels of een niet optimale houding. Hierdoor kunnen subluxaties ontstaan die allerlei verschillende problemen kunnen geven.

Doordat de subluxaties zulke diverse gevolgen kunnen hebben zijn heel veel klachten door een chiropractor te verzorgen. Dit is dus niet alleen het geval voor bijvoorbeeld rugklachten. De chiropractor is ook de aangewezen specialist voor bijvoorbeeld hoofdpijn of artrose klachten. De ervaring leert dat bijna iedere klacht, baat heeft bij de gespecialiseerde hulp van een ervaren chiropractor.

Wanneer je al gezond bent en gezond wilt blijven

De chiropractor is de specialist op het gebied van het voorkomen van klachten; de preventie van klachten. Daarom ontvangen wij steeds meer mensen die komen voor advies, oefeningen en ondersteuning bij het behouden van hun goede gezondheid. Dit zijn bijvoorbeeld (top)sporters, beslissers in het bedrijfsleven of artiesten.

Omdat deze personen allemaal sterk afhankelijk zijn van hun gezondheid, komen ze bij ons om deze gezond zo optimaal mogelijk te houden.

Kan ik zomaar langsgaan bij een Chiropractor?

Ja, dat kan gewoon bij TOPCHIRO!

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen. Er is geen verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts nodig.

Je kunt dan vaak binnen één tot enkele dagen bij ons terecht!

Dit vind je wellicht ook interessant

Client reviews

Wat zeggen onze cliënten?

Ik loop hier al meer dan een maand met een intensieve behandeling, maar na deze maand merk ik al veel veranderingen zowel lichamelijk, fysiek en mentaal. Ik heb meer energie, minder hoofdpijn, kan beter me lichaam bewegen, zoals me rug en schouders. Bij top Chiro wordt je professioneel geholpen, nemen de tijd voor je en geven goed advies.
Hasimeify
HasimeifyGoogle review Eindhoven
Ik heb ze gevonden via facebook en heel tevreden over de behandelingen. Sinds ik de behandeling heb, heb ik minder last van mijn nek, arm, onderrug en minder prikkels. En ze zijn heel vriendelijk.
Fatma Ugur
Fatma UgurGoogle review Rotterdam
Wij komen als gezin van drie graag naar Blanca en Jolanda! Als kersverse ouders met staande beroepen ondervonden wij klachten voornamelijk aan onze onderrug. Door de expertise van Blanca en Jolanda zijn wij van onze pijn af, zijn we beter gemutst, en werkt mijn spijsvertering steeds beter. Ook onze dochter Noé van 1 jaar oud komt al sinds ze 6 maanden is bij Blanca, door de mini correcties is ze veel stabieler in het lopen, slaapt ze beter en ook zij is een nog vrolijker meisje geworden.
Nadine de Hoop
Nadine de HoopGoogle review Rotterdam
Na scan en beoordeling nu onder behandeling. Vriendelijke en menselijke benadering met steeds duidelijke uitleg.Een aanrader. Inmiddels half jaar verder. Ongelofelijk wat er bereikt is zonder pillen of zalfjes! Is getekend een blije en tevreden klant.
Ton van Brussel
Ton van BrusselGoogle review Weert

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake.


Contact