Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Wat doet een chiropractor

chiropractor-den-bosch

Er zijn nog veel onduidelijkheden over chiropractie. Omdat chiropractie zo populair is, komen steeds meer mensen in aanraking met chiropractie. Dat zorgt voor nieuwe mensen die zitten met vragen. Wij helpen je graag door een aantal zaken over ons vak uit te leggen.

De Chiropractor als gezondheidsbevorderaar

Chiropractie wordt in Nederland steeds populairder. En hier zijn goede redenen voor!

De chiropractor staat mensen namelijk bij, met allerlei verschillende gezondheidsklachten. Chiropractie is echter niet alleen gericht op het verhelpen van pijn, blessures, klachten en problemen. Chiropractie heeft ook als doel een optimale gezondheid na te streven. Dat betekent dat een chiropractor niet alleen betrokken is bij gezondheidsproblematiek maar zeker ook bij gezonde individuen.

De chiropractor is dan ook net zoveel een gezondheidsbevorderaar als iemand die cliënten met klachten hulp aanbiedt.

De chiropractor heeft hiervoor verschillende technieken tot zijn of haar beschikking. Alle handelingen van een chiropractor hebben als basis een grondige kennis van het menselijk lichaam en veel ervaring met uiteenlopende klachten.

Deze ervaring is deels opgedaan tijdens de lange universitaire studie en daarna in het contact met cliënten.
De essentie van het werk een chiropractor is dan ook het verhelpen van (lichamelijk) klachten bij cliënten en het bevorderen van de gezondheid van cliënten.

Wat kan een Chiropractor voor je betekenen

De rol van de chiropractor

De chiropractor is niet alleen betrokken bij klachten, juist
het voorkómen van klachten is de specialiteit van chiropractie..

Chiropractor of Bottenkraker

Het grote publiek kent chiropractie vooral van het zogenoemde “kraken”. De term bottenkraker of kraker wordt dan ook vaak gebruikt voor chiropractors.

Deze term is echter niet correct. De chiropractor is een expert met zeer veel kennis van het menselijk lichaam en kraakt dus zeker geen botten. De term komt waarschijnlijk van het ploppende geluid dat gewrichten soms maken wanneer een chiropractor de stand van het gewricht corrigeert. Door het ontsnappen van wat lucht/gas uit het gewricht, kan er een knak worden gehoord.

Deze knak is ongevaarlijk maar heeft waarschijnlijk wel zoveel indruk gemaakt bij veel mensen dat de chiropractor hierdoor een extra naam heeft ontvangen.

Wat kan een Chiropractor voor je betekenen

Wanneer kan ik naar een Chiropractor gaan?

Een chiropractor is dus niet alleen iemand die klachten verhelpt maar ook een gezondheidsbevorderaar. Wanneer is het dan aan te raden om een chiropractor te bezoeken?

Bij klachten, pijn of problemen

Heel veel klachten of pijn kan worden verklaard door een verkeerde stand van wervels of een niet optimale houding. Hierdoor kunnen subluxaties ontstaan die allerlei verschillende problemen kunnen geven.

Doordat de subluxaties zulke diverse gevolgen kunnen hebben zijn heel veel klachten door een chiropractor te verzorgen. Dit is dus niet alleen het geval voor bijvoorbeeld rugklachten. De chiropractor is ook de aangewezen specialist voor bijvoorbeeld hoofdpijn of artrose klachten. De ervaring leert dat bijna iedere klacht, baat heeft bij de gespecialiseerde hulp van een ervaren chiropractor.

Wanneer je al gezond bent en gezond wilt blijven

De chiropractor is de specialist op het gebied van het voorkomen van klachten; de preventie van klachten. Daarom ontvangen wij steeds meer mensen die komen voor advies, oefeningen en ondersteuning bij het behouden van hun goede gezondheid. Dit zijn bijvoorbeeld (top)sporters, beslissers in het bedrijfsleven of artiesten.

Omdat deze personen allemaal sterk afhankelijk zijn van hun gezondheid, komen ze bij ons om deze gezond zo optimaal mogelijk te houden.

Kan ik zomaar langsgaan bij een Chiropractor?

Ja, dat kan gewoon bij TOPCHIRO!

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen. Er is geen verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts nodig.

Je kunt dan vaak binnen één tot enkele dagen bij ons terecht!

Dit vind je wellicht ook interessant

Chiropractie rugklachten
Chiropractie bij chronische pijnklachten

Hardlopen is een van de meest populaire sporten in Nederland. Helaas komen de meeste sportblessures ook voor bij hardlopers.* Wil jij graag zonder klachten kunnen (blijven) hardlopen? Dan kan een chiropractor je daarbij helpen!

Zenuwpijn voet neuropathie
Chiropractische zorg bij een doof gevoel in je tenen

Hardlopen is een van de meest populaire sporten in Nederland. Helaas komen de meeste sportblessures ook voor bij hardlopers.* Wil jij graag zonder klachten kunnen (blijven) hardlopen? Dan kan een chiropractor je daarbij helpen!

Client reviews

Wat zeggen onze cliënten?

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake.

Bel een van onze vestigingen

Almere

036 202 3505

 

Amsterdam

020 747 4222

 

Bilthoven

030 207 3651

 

Den Bosch

073 203 3519

 

Den Haag

070 204 3160

 

 

Ede

0318 201 333

 

Eindhoven

040 218 2468

 

Utrecht

030 207 3631

 

Rotterdam

010 261 5889

 

Veldhoven

040 218 2417

 

Weert

0495 201 756

 

Dordrecht

078 203 3270

 

Maastricht

043 204 2806

 

Alphen aan den Rijn

0172 203 522

 

Breda

076 204 2625

 

This will close in 0 seconds