Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Onze hulp bij lage rugklachten door onze myovision rug scan

Onze hulp bij lage rugklachten door onze myovision rug scan

Kampt u met klachten in uw lage rug? Bij TOPCHIRO bieden wij u met behulp van de innovatieve myovision rug scan een behandeling op maat. Bent u benieuwd wat een myovision rug scan precies inhoud en op welke manier wij u hiermee kunnen helpen met het verminderen van uw lage rugklachten? Leest u dan vooral verder

Maak nu een afspraak en maak gebruik van ons gratis gezondheidsgesprek.

lage rugklachten

De lumbale wervelkolom

De basis van de rug wordt gevormd door de wervelkolom. Dit is een opeenstapeling van allerlei ruggenwervels die stevigheid bieden aan het lichaam en daarnaast ook het ruggenmerg beschermd. De wervelkolom kan van boven naar beneden worden opgedeeld in vier delen: cervicale, thoracale, lumbale en sacraal. Wanneer er sprake is van lage rugklachten, gaat dit vaak over klachten in het lumbale deel van de wervelkolom.

Het ruggenmerg is een bundel van zenuwen die zowel van de zintuigen naar de hersenen lopen, maar ook van de hersenen naar de spieren. De zenuwen lopen door de wervels door het ruggenmerg in en uit om naar deze structuren te kunnen komen. Daarnaast bevinden zich rondom de wervelkolom nog allerlei spieren en pezen die het mogelijk maken om de rug te bewegen.

Ontstaan van lage rugklachten

De rug is dus een erg complexe samenstelling van allerlei verschillende structuren en daardoor kunnen klachten op veel verschillende manieren veroorzaakt worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld irritaties veroorzaakt worden door beknelde zenuwen, slijtage van de ruggenwervels en overbelaste spieren.


De manier waarop die irritaties ontstaan is in veel gevallen onduidelijk. Wel zijn er een aantal risicofactoren bekend voor het ontstaan van lage rugklachten:

 

  • Overgewicht;
  • Het hebben van veel stress;
  • Het uitvoeren van zwaar
  • lichamelijk werk;
  • Langdurig dezelfde houding aannemen;
  • Veel tilwerk uitvoeren.

 

Symptomen lage rugklachten

Pijn in de lage rug is veelal zeurende pijn, maar de pijn kan in sommige gevallen ook zeer hevig zijn. Soms lukt bewegen bijna helemaal niet meer door de pijn of geven bepaalde houdingen of bewegingen veel meer pijn dan andere. Ook kan de pijn kan uitstralen naar een of beide bovenbenen.

Wat is een myovision rug scan?

Een myovision rug scan is een scan die de elektrische activiteit van uw spieren meet door middel van elektroden. De mate van elektrische activiteit in uw spieren hangt samen met de mate van spierspanning. Wanneer spieren samenknijpen geven ze namelijk een klein elektrisch signaal.

Maar waarom zouden wij geïnteresseerd zijn in het meten van de spierspanning in uw lage rug? Wanneer u uw wervels in uw rug niet op een natuurlijke manier beweegt, heeft dit gevolgen voor de omliggende structuren, waaronder de spieren. Spieren hebben dan namelijk de neiging om samen te trekken. Met deze scan kunnen wij dus achterhalen waar de irritaties in de lage rug zich bevinden.

De scan geeft in verschillende kleuren de mate van spanning van de spieren rondom een ruggenwervel aan. Rood geeft een erg hoge spierspanning weer, groen een normale spierspanning en wanneer uw spieren verzwakt of vermoeid zijn, geeft de scan dit aan met een gele kleur.

myovision rug scan

Chiropractie en de myovision rug scan

De complexe opbouw van de rug kan ervoor zorgen dat er veel uiteenlopende klachten ontstaan. Om een juiste behandeling op te kunnen stellen is het erg belangrijk om uit te zoeken waar de irritatie zich bevindt. De myovision scan kan de chiropractor hierbij helpen.

Door de uitkomsten van de scan met de normale situatie te vergelijken, kan de chiropractor makkelijk achterhalen waar de irritaties zich in uw rug bevinden. Op deze manier kan de chiropractor een gerichte behandeling starten waarbij de disbalans tussen het zenuwstelsel en de gewrichten zal worden opgeheven door middel van het geven van manipulaties. Hierdoor zal de spierspanning zich normaliseren en zullen uw lage rugklachten verminderd worden.

Een behandeling bij TOPCHIRO

Heeft u last van lage rugklachten en bent u benieuwd geworden naar de behandelmogelijkheden in onze praktijk middels de myovision rug scan? Neem vooral contact met ons op! Bij TOPCHIRO verwelkomen we u graag in onze praktijk.

Gerelateerde berichten