Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Hoe kunnen wij u Helpen met de Myovision Scan?

Hoe kunnen wij u Helpen met de Myovision Scan?

Een myovisionscan geeft uw chiropractor nog meer informatie over uw klachten.

De zorg die door een chiropractor wordt geboden is grotendeels gestoeld op het optimaal laten functioneren van het lichaam. Om deze reden zal de chiropractor niet snel met pillen aankomen maar veel meer het lichaam zelf stimuleren om zelf te genezen.

Maar chiropractoren zijn wel voortdurend bezig met wetenschap en het verbeteren van de hulp aan hun patiënten. Een van de nieuwe ontwikkeling hierbij is de myovision scan. Deze scan is een hulpmiddel bij het in kaart brengen van verstoringen.

 

Optimale chiropractische zorg

De myovision scan geeft ons nog meer inzicht in uw klachten

 

De myovision scan: Een verlengstuk van de handen van de chiropractor

Doordat een chiropractor graag al ingrijpt voordat de klachten tot volle wasdom komen, is het in kaart brengen van de oorzaak erg belangrijk. U begrijpt dat hoe langer het probleem of hoe groter de klacht, hoe makkelijk het is om de oorzaak te vinden (vaak). Er zijn immers veel meer aanwijzingen.

Maar op het moment dat de klacht nog maar subtiel aanwezig is of wanneer de klachten divers zijn, dan kan het een goed idee zijn om niet alleen op de anatomische kennis van de chiropractor af te gaan. In zo’n geval kan er zeer goed gebruik worden gemaakt van de myoviosonscan.

Deze scan doet eigenlijk hetzelfde werk als de handen van een chiropractor. Maar met nog meer nauwkeurigheid. Door het onderzoek met de myovision scan worden verstoringen gevonden in bijvoorbeeld de wervelkolom die klachten veroorzaakt.

Net als de handen van de chiropractor, “voelt” de scan of er subluxaties zijn.

 

Hoe werkt de Myovision Scan?

De myovision scan werkt op basis van elektrische lading. Wanneer spieren samenknijpen (contraheren) dan geeft iedere spier een klein elektrisch signaal. Dit signaal is extreem laag en daarom merken wij hier niets van.

De myovision scan echter, kan dit signaal wel detecteren.

Door de scanner verschillende plekken van de rug te laten meten, kunnen verschillen of fluctuaties in het elektrische signaal van de spieren worden opgemerkt. Wanneer er rond een wervel een afwijkend elektrisch signaal wordt gemeten, dan kan dit wijzen op een een verkrampte spier.

Deze spier kan door de verkramping de oorzaak zijn van een subluxatie. De subluxatie op zijn beurt kan weer klachten geven door het verstoren van zenuwbanen.

Naast verkrampingen van spieren kan er ook een verhoogde of verlaagde spanning of zelfs spierafname worden gedetecteerd. Al deze zaken kunnen een subluxatie in stand houden en dus indirect voor klachten zorgen.

 

Doet een Myovisionscan Pijn of is deze Schadelijk?

Nee, gelukkig niet. De scan is geheel pijnloos.

Doordat de scanner niets in de rug “straalt” of iets in het lichaam brengt, merkt u niets van de scan. Het enige dat de scanner doet is het opvangen van signalen die door uw spieren worden uitgezonden.

Hierdoor voelt u niets van de scan. Doordat de scanner gewoon op de huid kan worden geplaatst hoeft er ook niets door het lichaam te worden gestraald en hoeft er niets in het lichaam te worden ingespoten.

Hierdoor is de scanner volkomen onschadelijk. Waar bijvoorbeeld röntgenstraling wel schade kan veroorzaken kunt u de scanner probleemloos gebruiken.

 

Wat gebeurt er na de Myovision Scan?

De myovision scan toont dus een verkramping aan en daardoor een subluxatie. Om de subluxatie te verhelpen kan de chiropractor op meerdere manieren het lichaam ondersteunen of stimuleren. De eigenlijke zorg wordt dus geboden door de subluxatie te verhelpen, die mede dankzij de Myovision scan is gevonden.

Gerelateerde berichten