Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractische zorg bij klachten door een versleten rug

Wanneer je te horen krijgt dat je last hebt van een versleten rug, hoor je ook vaak dat hier weinig aan te doen is. De rug is beschadigd en deze schade is blijvend. Veel mensen leggen zich hier dan bij neer.

Kromme rug

Helaas weet niet iedereen dat de muziek zeker nog niet dood is wanneer je last hebt van een versleten rug. In een deel van de gevallen, is er namelijk geen sprake van een versleten rug.

Wanneer dit wel zo is, dan is er vaak nog heel veel mogelijk. Er is misschien wel schade, maar dat wil niet zeggen dat het lichaam dit niet op andere manieren kan opvangen.

Binnen onze chiropractie praktijk zul je ons dan ook nooit horen zeggen dat wij je niet kunnen helpen wanneer je rugklachten hebt zoals een versleten rug.

Wat wordt er bedoeld met een versleten rug?

Met een versleten rug wordt er meestal artrose bedoeld. Artrose is een auto immuun aandoening waarbij het lichaam zichzelf schade toebrengt. In het geval van artrose bij een versleten rug, ontstaat deze schade met name aan de kraakbeen/bindweefsel delen van de rug.

Bij een versleten rug is er daarom sprake van een vermindering van de kwaliteit van de tussenwervelschijven. Deze worden dunner en minder elastisch. Het gevolg hiervan is dat de tussenwervelschijven minder goed in staat zijn om belasting, druk en schokken op te vangen.

Hierdoor worden de wervels minder goed beschermd, waardoor ook deze geïrriteerd kunnen raken. Door deze keten van gebeurtenissen ontstaat er vaak een lokale ontstekingsreactie, waardoor er zwelling op kan treden. Dit kan uiteindelijk zorgen voor schade aan alle structuren van de rug en voor een verhoogde druk in de rug regio.

Door spierverkramping en verminderde flexibiliteit van de facetgewrichten heb je niet alleen pijn, maar is bewegen ook minder goed mogelijk. Bij een versleten rug kun je dus veel last hebben van pijnklachten en van verminderde beweeglijkheid.

Is hier dan niets meer aan te doen?

Vaak wordt gezegd dat artrose een onomkeerbaar proces is. Dit is waar, de schade die er is zal blijven. Maar dit betekent niet dat je klachten in dezelfde hevigheid zullen blijven.

Wanneer je auto bijvoorbeeld kapot is of wanneer je niet meer mag autorijden, dan kun je niet meer met de auto naar de winkel. Dit kun je zien als een probleem als gevolg van het niet kunnen autorijden. Maar dit wil niet zeggen dan je niet met de fiets naar de winkel kunt, of niet met iemand mee kunt rijden. Er zijn dus nog allerlei manieren waarop je wel je doel (naar de winkel gaan) kunt behalen.

Dit is ongeveer ook de situatie in jouw lichaam. Er is schade die pijn en minder beweeglijkheid als gevolg heeft. Maar jouw lichaam is niet voor één gat te vangen en kan deze klachten vaak (deels) opvangen.

chiropractor-rugpijn

Hoe gaat een chiropractor te werk bij een versleten rug?

We zullen allereerst onderzoeken of er daadwerkelijk sprake is van uitgebreide schade en of deze schade komt door slijtage. Wanneer we de omvang van de schade kennen, kunnen we bekijken wat dit voor jou betekent. Op welke manier ondervindt jouw lichaam last van de schade.

In veel gevallen zijn er talloze mogelijkheden om de rug te ondersteunen. Hierdoor neemt bijvoorbeeld de belasting van de tussenwervelschijven af, waardoor de pijn minder wordt. Door spieren te versterken en op een andere manier te bewegen, neem de belasting af en wordt de ontstekingsreactie minder.

Dit zorgt voor een afname van zwelling en ontstekingsfactoren, waardoor de regio meer de ruimte krijgt. Hierdoor zijn er minder beknellingen, verkrampingen of subluxaties waardoor de functionaliteit sterk verbetert. Jouw lichaam vangt een groot deel van de belasting op een andere manier op, waardoor de beschadigde delen worden ontzien.

Als chiropractoren willen je helpen om je lichaam te stimuleren om zelf te acteren en te herstellen. Daarna helpen we je vanzelfsprekend bij het vasthouden van je goede gezondheid.

De keuze voor TOPCHIRO

Wanneer je kiest voor een chiropractor van TOPCHIRO, dan weet je dat je te maken krijgt met een chiropractor die altijd goed is opgeleid en veel ervaring heeft. Dat merk je in onze kwaliteit van zorg.

Wanneer je contact opneemt kunnen we snel beginnen met jouw herstel.