Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Hoe kan chiropractie helpen bij degeneratie van een tussenwervelschijf

Wanneer je ouder wordt, is het normaal dat de kwaliteit van weefsels achteruit gaat. Bij iedereen veroudert de huid en neemt de spiermassa af. Door goed te eten, te bewegen en regelmatig specialisten zoals chiropractoren te bezoeken. Kun je dit proces gelukkig flink vertragen.

Nek kraken anatomie chiropractie

Waar een langzame verandering normaal is, zijn er ook aandoeningen waarbij de achteruitgang sneller gaat. Een voorbeeld hiervan is Degenerative Disk Disease (DDD), oftewel het degenereren van de tussenwervelschijven.

Wanneer de tussenwervelschijven sneller achteruitgaan dan normaal, dan krijg je eerder last van aandoeningen als artritis, hernia of spinale stenose.

Wij willen je graag meer vertellen over hoe wij je willen helpen om deze klachten te verminderen of te voorkomen.

Wat gebeurt er bij het degenereren van tussenwervelschijven

We noemden al dat ook bij gezonde personen het weefsel veroudert. Dit is een natuurlijk proces dat we allemaal ondergaan. Bij discusdegeneratie gaat deze achteruitgang bij de tussenwervelschijven sneller dan gebruikelijk is*.

Bij discusdegeneratie neemt allereerst de elasticiteit van de zachte kern van de schijven af. De hoeveelheid water in de binnenkant van de discus vermindert, waardoor de kern stijver en vezeliger wordt. Dit heeft gevolgen voor het absorberend vermogen van de tussenwervelschijven dat hierdoor afneemt.

Wanneer er druk en spanning op de discus wordt gezet, kan deze vervolgens scheurtjes krijgen. Uiteindelijk kan de tussenwervelschijf hierdoor verzwakken en afnemen in omvang. De wervels komen hierdoor dichter op elkaar te zitten.

Hierdoor kunnen structuren zoals zenuwen in de verdrukking komen waardoor er klachten kunnen ontstaan.  

Op welke manier heb je last van degeneratie van de tussenwervelschijven

Hoe weet je dat jouw klachten worden veroorzaakt door het degenereren van de tussenwervelschijven? De klachten die je hebt, kunnen een eerste indicatie zijn.

Bij deze aandoening heb je vaak lage rugpijn, meestal al op relatief jonge leeftijd (voor je veertigste). De pijn wordt meestal erger na lichamelijke activiteit of juist nadat je een tijd in dezelfde houding hebt gezeten. In veel gevallen is er ook sprake van stijfheid. De klachten houden meestal maar een paar dagen aan en zijn dan weer een tijdje verdwenen. Maar ze komen na enige tijd wel weer terug.

Door de afname van de kwaliteit van de tussenwervelschijven kunnen ook de wervels hun balans verliezen, waardoor er subluxaties ontstaan die diverse klachten kunnen geven.

Om zekerheid te hebben over wat de klachten veroorzaakt, is een onderzoek met eventueel een chiropractische scan nodig. Op het moment dat wij degeneratie van de tussenwervelschijven vast stellen, kunnen we je gerichte zorg geven.

c5 wervel chiropractor

Onze therapie bij degeneratie van de tussenwervelschijven

Wij kunnen er niet voor zorgen dat het weefsel weer zomaar herstelt. Gelukkig zijn er wel een aantal andere belangrijke dingen die we kunnen doen. Hierdoor kunnen niet alleen de klachten afnemen maar kan ook de achteruitgang van het weefsel worden vertraagd/gestopt.

Dit doen we door een holistische benadering. We gaan ervoor zorgen dat er geen intoxicaties of systemische problemen zijn waardoor je hele gezondheid verbetert. Ook zorgen we door middel van manipulaties dat de balans van je wervels wordt hersteld. Hierdoor verdwijnen subluxaties en kunnen zenuwen hun werk ongestoord doen.

Door in te zetten op een gezonde houding, goede manier van bewegen en voldoende ondersteuning van de rug door spieren, kunnen we de druk op de wervels sterk verminderen. Dit helpt bij het bewaren van de kwaliteit van de tussenwervelschijven.

Deze combinatie van technieken, zorgt voor een sterke afname van klachten. Daarnaast verloopt de degeneratie van de tussenwervelschijven hierdoor langzamer of stopt deze zelfs helemaal.

Kies voor de rug experts van TOPCHIRO

Ons team van experts staat voor je klaar. Het enige dat je hoeft te doen is ons te bellen of te mailen. Wij zorgen er dan voor dat we je precies vertellen wat we voor je kunnen doen en wat dit voor jou kan betekenen.

We staan voor jou klaar!