Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Boost Uw Immuunsysteem met Chiropractie

Boost Uw Immuunsysteem met Chiropractie

Degenen die al eerder met onze chiropractoren hebben gesproken of die onze artikelen vaker lezen, weten dat chiropractie geen “behandelingen” biedt. Dit betekent echter niet dat u door chiropractie niet van pijn of andere klachten af kan komen. De manier waarop chiropractie lichamelijk ongenoegen te lijf gaat, is anders dan veel andere gezondheidsprofessionals. In plaats van een specifiek symptoom te onderdrukken (pijnstillers) of een systeem geheel te verstoren (medicijnen met bijwerkingen), gaat een chiropractor op zoek naar mogelijkheden om het lichaam zelf de kans te geven te herstellen. Hierbij is er sprake van een zoektocht naar een betere gezondheid en geen poging om één specifiek iets aan te pakken.

Op deze manier gaan chiropractoren ook te werk tijdens de huidige corona crisis. Wij bieden geen middel tegen een coronabesmetting zelf, wel kunnen wij u helpen bij het verbeteren van uw afweer (immuunsysteem) zodat u minder vatbaar bent voor infecties in het algemeen.

 

De chiropractor is niet alleen betrokken bij klachten, juist
het voorkómen van klachten is de specialiteit van chiropractie..

 

Effect van Chiropractie op Afweercellen en Signaalstoffen

In eerdere artikelen kunt u lezen hoe het lichaam kan bloeien wanneer specifieke neurologische problemen worden verholpen. Door subluxaties te verzorgen kan het lichaam op allerlei terreinen herstellen en optimaal functioneren.

Dit effect kan er ook zijn voor het immuunsysteem. In ons immuunsysteem zijn er tientallen verschillende typen cellen (afweercellen of witte bloedcellen) die samenwerken om het lichaam tegen indringers zoals virussen en bacteriën te beschermen. Naast tientallen cellen zijn er ook honderden verschillende stofjes betrokken bij de afweer. Deze hebben enerzijds een signaalfunctie en zorgen voor communicatie tussen cellen, anderzijds zijn sommige moleculen ook direct betrokken bij de afweer.

Interleukine-2 is een voorbeeld van zo’n genoemde signaalstof. Dit molecuul is betrokken bij het reguleren van de activiteit van afweercellen. U kunt zich voorstellen dat dit molecuul dus belangrijk is in tijden dat ons afweersysteem kan worden getest.

Wij zijn er dan ook trots op dat er is aangetoond dat de concentratie van deze belangrijke activator van afweercellen, stijgt na het ontvangen van chiropractische correcties. Het artikel hierover kunt u hier vinden.

 

Chiropractie en een betere Afweer

Het is lastig om getallen te plakken op zaken zoals immuniteit en afweer. Het is makkelijk om bijvoorbeeld gewicht en lengte te vergelijken maar hoe vergelijk je geluk of honger?

Op dezelfde manier is het dus lastig om het immuunsysteem te scoren op effectiviteit en op doeltreffendheid.

Wel is het goed voor te stellen dat het verzorgen van verstoringen of zelfs blokkades in de aansturing van het immuunsysteem, een groot effect kan hebben. Door ervoor te zorgen dat het afweersysteem doeltreffend wordt aangestuurd door een goed functionerend zenuwstelsel, kunt u er in ieder geval zeker van zijn dat het lichaam geen last heeft van een zenuwstelsel dat niet is opgewassen tegen haar taak.

Wij noemden u eerder al het voorbeeld van de stijging van niet alleen specifieke afweercellen maar zelfs van signaalstoffen die de activiteit van afweercellen reguleren. Beide nemen toe na een chiropractische correctie. De mogelijke oorzaak hiervan is het ongestoord kunnen functioneren van het zenuwstelsel.

 

Chiropractie ten tijde van Gezondheidscrisis

Juist in deze tijd is het daarom belangrijker dan ooit om uw afweersysteem zo goed als mogelijk is op orde te krijgen. Dit is geen garantie dat u geen ziektes oploopt, het is wel extra zorg voor een systeem dat de natuur heeft ontworpen om ons veilig te houden.

 

Gerelateerde berichten