Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Waarom is Chiropractie zo populair?

Waarom is Chiropractie zo populair?

Chiropractie wordt steeds populairder

Chiropractie is sterk in opkomst en daar zijn goede redenen voor. In Nederland is er zelfs een tekort aan kundige chiropractoren, zoals enige tijd geleden werd besproken op BNR.De reden voor de groei van chiropractie is dan ook eenvoudig te achterhalen, mensen hebben heel veel baat bij chiropractie! De rol van de chiropractor verschuift ook van het alleen verhelpen van klachten naar het bewaken van de gezondheid.

De Chiropractor als gezondheidsbevorderaar

De chiropractor heeft dan ook een steeds grotere rol in het leven van mensen. De chiropractor wordt niet alleen bezocht wanneer mensen pijn of andere klachten hebben, de chiropractor heeft een rol in het leven van mensen als gezondheidsbevorderaar. Om deze reden komen steeds meer mensen zonder klachten naar de chiropractor. Het doel is dan om het lichaam zo gezond mogelijk te krijgen en houden, zodat klachten zelf niet optreden.

De chiropractor is dus ook steeds meer betrokken bij gezonde personen, om deze zo gezond mogelijk te laten blijven.

De rol van de chiropractor

De chiropractor is niet alleen betrokken bij klachten, juist
het voorkómen van klachten is de specialiteit van chiropractie!

Voor wie is Chiropractie geschikt?

De chiropractor is dus niet alleen bezig met het verzorgen van klachten. Dit is nog steeds een wel een belangrijk onderdeel van het vak. Dit betekent dat veel mensen met bijvoorbeeld rugklachten of nekklachten naar een chiropractor gaan.

Wie zien bij TOPCHIRO dan ook een groep mensen die komt met (hardnekkige) pijn en/of stijfheid in hun rug en nek. Door het verhelpen van subluxaties kunnen wij bij deze mensen prachtige resultaten boeken. Door blokkades op te heffen en zenuwen te ontlasten, kunnen wij bij deze mensen vaak hun klachten verhelpen. Dit zien wij ook bij klachten van de schouders of andere gewrichten.

Een andere grote groep mensen, zijn mensen die lopen met problemen die al lange tijd aanhouden en die erg hardnekkig zijn. Je kunt hierbij denken aan migraine hoofdpijn of bijvoorbeeld langdurige vermoeidheid. Door onze diepgaande kennis van het menselijk lichaam en ruime ervaring met dit soort klachten, kijken wij niet alleen naar de klacht maar naar het hele lichaam.

Door vervolgens het lichaam in optimale gezondheid te brengen, worden ook langdurige klachten verholpen.

waarom-is-chiropractie-zo-populair
waarom-is-chiropractie-zo-populair

Is Chiropractie gevaarlijk?

Nee, absoluut niet!

Soms komen er bij een chiropractische sessie wat luchtbelletjes vrij uit de gewrichten. Dit is een direct gevolg van het creëren van ruimte tussen de wervels, zenuwen en spieren. Dit ontsnappen is volledig zonder gevaar maar kan wel een knakkend geluid geven. Door de lange en zeer hoog aangeschreven opleiding chiropractie, weet de chiropractor exact welke manipulatie nodig is om blokkades op te heffen en zenuwen te stimuleren.

Chiropractie is dus niet gevaarlijk en is ook mogelijk bij bijvoorbeeld kinderen of zwangeren.

Is Chiropractie pijnlijk?

De sessie zelf is meestal pijnloos en geeft vaak een direct gevoel van opluchting. In de dagen na het contact, kan er wel wat ongemak optreden.

Het is mogelijk dat je na een sessie enige dagen spierpijn hebt, dit komt omdat het lichaam zich moet aanpassen aan de nieuwe situatie.

Wij raden je aan om de dagen na een sessie voldoende water te drinken en regelmatig te bewegen. Ook is rust erg belangrijk omdat je lichaam ook na de sessie nog hard aan het werk is.

Gerelateerde berichten