Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Wij staan voor je klaar wanneer je last hebt van tintelingen in je voeten

Tintelende voeten zijn bijna altijd een signaal van een verstoring van het zenuwstelsel. De tintelingen kunnen ervoor zorgen dat je niet prettig loopt of ’s nachts in bed wakker ligt.

De tintelingen kunnen zelfs pijnlijk worden en ervoor zorgen dat je geen gevoel meer hebt in delen van de voet of de tenen. Ook kunnen er soms klachten ontstaan als koude (of juist brandende) voeten.

Wij willen je meer vertellen over hoe wij in onze praktijk mensen bijstaan met deze klachten. Wij zien chiropractie als zorg die niet enkel is gericht op symptomen, maar op een duurzame bevordering van de gezondheid. Hierdoor behandelen wij geen aandoeningen, maar stellen wij jouw lichaam in staat om duurzaam te herstellen.

Hoe gaat een chiropractor te werk bij tintelende voeten?

De meeste mensen weten dat chiropractors bij uitstek experts zijn op het gebied van een gezond zenuwstelsel. Dit doen chiropractors door ervoor te zorgen dat er geen subluxaties rondom de wervelkolom aanwezig zijn.

Chiropractors zijn echter van veel meer markten thuis. Wij als chiropractors willen je helpen bij het krijgen of behouden van een optimale gezondheid. Hiervoor gebruiken wij tientallen technieken.

Bij tintelende voeten ligt de oorzaak lang niet altijd in een verstoring rond de wervelkolom. Daarom  moet er altijd eerst een grondig chiropractisch onderzoek plaatsvinden om vast te stellen wat de bron is van de klachten.

We starten dan ook met een onderzoek naar de oorzaak van de klachten. Dit kan bestaan uit een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek. Wanneer wij het nodig achten om een chiropractische scan in te zetten, dan maken wij ook daar gebruik van.

Dit onderzoek geeft ons de benodigde informatie om vast te kunnen stellen waarom je klachten heeft.

Wat is er aan de hand bij tintelingen in de voeten?

Tintelingen of een doof gevoel, wijzen vaak op een verstoring van zenuwen. Wanneer een zenuw ongestoord door het lichaam loopt, dan verbindt deze zenuw het centrale zenuwstelsel met het lichaam.

Vanuit de zenuwen die van de hersenen naar het lichaam lopen, wordt de aansturing van ons lichaam gecommuniceerd. De zenuwen die van het lichaam naar de hersenen lopen, zorgen ervoor dat informatie vanuit het lichaam naar het brein wordt verzonden.

Wanneer een zenuw beschadigd is*, geïrriteerd raakt of in de verdrukking zit, dan kan deze niet ongestoord informatie doorgeven. Het signaal dat de zenuw verstuurt, raakt hierdoor vervormd en verstoord. Het gevolg kan zijn dat je een tintelend of doof gevoel ervaart.

Een tintelend gevoel in de voeten is dus een signaal dat er een verstoring aanwezig is in het deel van het zenuwstelsel dat tussen de voeten en het brein loopt.

Deze verstoring kan op allerlei plekken zitten. Deze plek kan bijvoorbeeld de plaats zijn waar de zenuw het ruggenmerg verlaat. Wij noemen dit een subluxatie, doordat in deze situatie er sprake is van een wervel die niet in balans staat.

Het kan ook zo zijn dat er een perifere zenuw bekneld zit of beschadigd is in je been of voet. Ten slotte kunnen er ook intoxicaties of voedingsdeficiënties zijn die zorgen voor een probleem met het zenuwstelsel.

Een goed onderzoek is daarom essentieel voor de juiste zorg. Wanneer we duidelijkheid hebben over de klachten, starten we met een gerichte zorg.

Altijd zorg op maat bij TOPCHIRO

Hoe wij onze zorg inrichten is dus geheel afhankelijk van de gevonden oorzaak. In sommige gevallen is het nodig dat er wervels in balans worden gebracht. In andere gevallen zijn er beknellingen van een zenuw in de voet of is er een intoxicatie die het zenuwstelsel blokkeert.

Waar jouw klachten ook ontstaan, wij willen je helpen om weer volledig gezond te worden. Dat betekent dat onze zorg niet enkel is gericht op het bestrijden van symptomen, maar dat wij al onze kennis en kunde in zullen zetten om jou te helpen (weer) optimaal gezond te worden.

Wij zijn dus bij uitstek de praktijk waar je met tintelende voeten terecht kunt. Er is altijd een kundige chiropractor voor je beschikbaar wanneer je contact met ons opneemt.

zenuwpijn voet neuropathie

TOPCHIRO heeft experts bij u in de buurt

Wij doen ons best om zoveel mogelijk mensen te helpen. Dit betekent dat wij steeds meer hoog gekwalificeerde chiropractoren vinden en trainen. Deze staan altijd voor je klaar. Kom voor een deskundige onderzoek en behandeling naar de TOPCHIRO vestiging bij jou in de buurt.

Maak een afspraak bij TOPCHIRO!

Heb jij last van pijn in de onderrug, de bil en het been? Wacht niet langer en kom langs bij TOPCHIRO! Onze ervaren specialisten staan voor je klaar en helpen je graag van de klachten af. 

Je kunt een afspraak maken door te bellen, te mailen of door het contactformulier op onze site in te vullen.