Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Betere sportprestaties met Chiropractie

Betere sportprestaties met Chiropractie

Topsporters en Chiropractie

Sport en met name topsport vergen veel van het menselijk lichaam, niet gek dus dat bovenstaande sporters een vaste chiropractor in hun team van begeleiders hadden. Dit is een trend die met name in de Verenigde Staten al enige tijd aan de gang is en die steeds meer in andere landen wordt gevolgd.

De chiropractor is immers een expert van het lichaam en het bewegingsapparaat en is dus bij uitstek de persoon om een lichaam te begeleiden tijdens en rondom zware inspanning.

Waar topsporters een chiropractor gebruiken om optimale prestaties te kunnen leveren, hebben ook veel sporters op amateur niveau veel baat bij het bezoek van een chiropractor. Door signalen van het lichaam goed in de gaten te houden, worden prestaties verbeterd en blessures voorkomen.

 

DE ROL VAN DE CHIROPRACTOR

De chiropractor is niet alleen betrokken bij klachten, juist
het voorkómen van klachten is de specialiteit van chiropractie..

 

APK voor de auto, Chiropractie voor het Lichaam

U zult niet onbekend zijn met De APK check. Deze check gebruiken wij vaak als voorbeeld van onze zorgverlening. Door uw auto te controleren voordat er gebreken ontstaan, wordt er heel veel ellende voorkomen. Door uw banden te vervangen wanneer het profiel minder wordt, voorkomt u gevaarlijke situaties.

Dit principe is ook van toepassing op uw lichaam. Kleine verstoringen, slijtages of disbalans kunnen ervoor zorgen dat de kans op blessures toeneemt. Naast blessures kunnen kleine verstoringen er ook voor zorgen dat prestaties verminderen of dat herstel minder snel optreedt.

Om die reden begeleiden wij ook veel sporters die niet met name ter ontspanning en voor hun plezier sporten. Ook bij deze sporters wordt er soms veel van het lichaam gevergd en is het daarom aan te raden om goed te monitoren hoe uw lichaam eraan toe is.

Juist het op regelmatige basis monitoren en het bijsturen van lichaam en gezondheid is de kracht van chiropractie.

 

Betere Prestaties in Sport en Werk door Chiropractie

Niet voor niets zijn veel mensen blij als ze even hun hoofd leeg kunnen maken op het veld, in de zaal of in de sportschool. Een uurtje lekker sporten kan wonderen doen tegen stress. Zeker wanneer dit uurtje geen pijntjes, blessures of andere nadelige gevolgen met zich meebrengt.

De chiropractor kijkt echter niet alleen naar blessures. Veel mensen hebben geen actieve blessure maar wel verminderde prestaties, doordat de handelingen niet optimaal worden uitgevoerd. Hierdoor kan een beweging sneller belastend worden en is de activiteit sneller vermoeiend. Dit heeft beide invloed op de sportprestaties.

Door naar het gehele bewegingspatroon te kijken, stelt de chiropractor de zwakke schakels vast. Door deze vervolgens op de juiste wijze te verzorgen, wordt het bewegen efficiënter en nemen de prestaties toe. U sport op een hoger niveau of geniet meer van het sporten.

En dit laatste heeft weer direct zijn weerslag op het “gewone” leven omdat het meer ontspant tijdens de inspanning.

 

Prestatieoptimalisatie bij TOPCHIRO

TOPCHIRO streeft altijd naar optimale gezondheid. Hierbij hoort ook het optimaal presteren en het optimaal genieten tijdens sport. Zeker omdat dit laatste ook direct positief van invloed is op het dagelijkse leven.

Wij begeleiden daarom zowel topsporters als mensen die sporten voor ontspanning. Door enerzijds blessures te verzorgen of zelfs te voorkomen en anderzijds te helpen bij betere sportprestaties, helpen wij alle sporters naar meer plezier en meer prestaties.

Wij laten u graag kennis maken met onze manier van zorg die altijd is gericht op een optimale gezondheid.

Gerelateerde berichten