Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Ik wil zonder klachten kunnen hardlopen, hoe kan een chiropractor hierbij helpen?

Hardlopen is een van de meest populaire sporten in Nederland. Helaas komen de meeste sportblessures ook voor bij hardlopers.* Wil jij graag zonder klachten kunnen (blijven) hardlopen? Dan kan een chiropractor je daarbij helpen!

Op deze pagina lees je hier meer over.

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een discipline dat zich richt op het behandelen van klachten aan het spier-skeletsysteem. Binnen de chiropractie staan de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal.

Tijdens de behandelingen kan de chiropractor gebruik maken van manuele druktechnieken om het functioneren van het spier-skeletsysteem te herstellen. Hierdoor verminderen jouw klachten.

Binnen de chiropractie wordt een holistische benadering gehanteerd. Dat wil zeggen dat er niet alleen naar de plek van de klachten wordt gekeken, maar dat er juist wordt gezocht naar de oorzaak van deze klachten.

Door het behandelen van de oorzaak verdwijnen de klachten en is de kans dat ze terugkeren kleiner.

Hoe kan chiropractie mij helpen om klachtenvrij hard te lopen?

Een chiropractor kan jou op meerdere manieren helpen bij het verminderen of voorkomen van klachten tijdens het hardlopen. Zo speelt chiropractie een belangrijke rol bij het behandelen van blessures, het verbeteren van je hardloophouding en het geven van advies over jouw ideale trainingsschema.

Hieronder zal hier meer uitleg over worden gegeven.

Behandeling en preventie van blessures

Door de hoge impact op het lichaam bij het neerkomen van de voet, is hardlopen een zeer belastende sport. Daarnaast is hardlopen een sport die veel mensen uitoefenen zonder begeleiding. Veel mensen krijgen daarom op den duur klachten tijdens het hardlopen.

Een chiropractor kan je helpen bij het behandelen van hardloopklachten of het voorkomen ervan.

Het verbeteren van je houding
Een goede houding is essentieel om efficiënt en klachtenvrij te kunnen hardlopen. De chiropractor kan je advies geven over de juiste houding tijdens het hardlopen of eventuele scheefstanden van de wervelkolom corrigeren om zo de druk op de gewrichten te verminderen.

Hierdoor verminder of voorkom je klachten tijdens het hardlopen.

Het geven van advies
Tot slot kan de chiropractor een belangrijke rol spelen in het geven van advies. Dit kan gaan om adviezen met betrekking tot de trainingsintensiteit, hardlooptechniek of het juiste schoeisel. Daarnaast kan de chiropractor je adviezen geven over jouw leefstijl of je helpen bij het aanleren van gezonde gewoonten om zo de kans op blessures te verminderen. Zo kan jij blijven werken aan jouw hardloopdoelen.

Hoe gaat de behandeling van de chiropractor in zijn werk?

Wanneer je contact opneemt met de chiropractor omdat jij graag zonder klachten wilt kunnen (blijven) hardlopen, dan zal er allereerst een kennismakingsgesprek met aanvullend lichamelijk onderzoek worden ingepland. Tijdens deze afspraak zullen jouw doelen en verwachtingen in kaart worden gebracht.

Daarnaast krijgt de chiropractor middels het lichamelijke onderzoek een beeld van de stand van jouw wervelkolom en de mogelijke oorzaken van bestaande klachten tijdens het hardlopen.

Na deze eerste afspraak zal de chiropractor een passend behandelplan opstellen om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij het behalen van jouw doelen. Dit behandelplan is per individu verschillend en kan bestaan uit één of meerdere van de bovengenoemde behandelmethoden van de chiropractor.

Verbeter je hardloopervaring met hulp van TOPCHIRO!

Doe jij aan hardlopen en wil je dit graag blijven doen? Of heb je last van een hardloopblessure en wil je hiervan af? De chiropractoren van TOPCHIRO staan voor jou klaar!

De persoonlijke aandacht van onze professionele therapeuten zorgt ervoor dat jij zo snel en lang mogelijk zonder klachten kunt blijven hardlopen!

Neem daarom contact met ons op. Wij hopen je snel te kunnen helpen in onze praktijk!