Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Wij helpen u graag met het overwinnen van lage rugklachten

Wij helpen u graag met het overwinnen van lage rugklachten

Wij helpen u graag met het overwinnen van lage rugklachten

Ongeveer tweeëneenhalf  miljoen volwassenen in Nederland hebben last van chronische lage rugklachten. Dit is een hele grote groep van de Nederlandse bevolking. Hoewel lage rugklachten zeer uiteen kunnen lopen wat betreft de ernst ervan, zijn deze klachten altijd vervelend. Heeft u ook last van vervelende lage rugklachten en wilt u er graag van af? Lees dan vooral verder.

De wervelkolom en lage rugklachten

De wervelkolom is opgebouwd uit 33 wervels. Deze wervels bieden stevigheid en stabiliteit aan het hele lichaam. De wervelkolom ligt rondom het ruggenmerg en beschermt daarmee de zenuwen die in het ruggenmerg lopen. De rug kan worden onderverdeeld in vier grote delen. Van boven naar beneden zijn dit het cervicale, thoracale, lumbale en sacrale deel van de rug.

De lage rugklachten komen vooral voor in het lumbale deel van de rug, vanaf de zijkant gezien de holte onderin de rug.


Contact opnemen

chiropractor-rugpijn

Wat zijn de oorzaken van lage rugklachten?

Er is geen duidelijke oorzaak voor lage rugklachten, maar er zijn wel factoren bekend waardoor de kans op lage rugklachten toe kan nemen. Deze factoren zijn: overgewicht; veel stress; lang stilzitten, denk daarbij aan lang autorijden of lang achter uw bureau zitten; veel tillen waarbij de rug veel wordt gedraaid of wordt belast en zwaar lichamelijk werk.

Lage rugklachten gaan vaak samen met pijn in de onderrug. Deze pijn kan geleidelijk komen en erger worden met de tijd of het kan juist plotseling ontstaan. De ernst van de pijn verschilt voor iedereen. Vaak is de pijn van zeurende aard in de onderrug en kunnen bepaalde bewegingen of houdingen zorgen voor meer klachten. De rug kan stijf aanvoelen nadat u een lange tijd heeft stil gezeten of gelegen. Soms is er ook sprake van uitstralende pijn naar de benen.

Chiropractie rugklachten

Wat kunt u zelf doen tegen lage rugklachten?

Als u last heeft van lage rugpijn kunt u thuis eventueel rekoefeningen doen voor de lage rug. Door de pijn in uw rug spant u de omliggende spieren aan en rekoefening kunnen zorgen voor ontspanning in deze gebieden. Daarnaast is het van belang om rustig te blijven bewegen. Denk dan aan het dagelijkse huishouden of een klein stukje wandelen. Ook helpt een goede fysieke gezondheid bij de preventie van lage rugklachten.


Contact opnemen

Zorg bij TOPCHIRO

Als uw rugklachten lang aanhouden of erger worden, staan onze ervaren chiropractoren van TOPCHIRO voor u klaar! Wanneer u bij ons een afspraak heeft gemaakt, zullen wij eerst met u een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Eventueel wordt het onderzoek aangevuld met een myovision scan.

Een myovision scan meet met elektroden de elektrische activiteit van de spieren in uw rug. Bij klachten in de lage rug kan het zijn dat spieren zich onbewust veel aanspannen omdat bijvoorbeeld wervels in uw rug niet op een goede manier bewegen. Deze activiteit kunnen we zien op de scan.

Op basis van de resultaten van het onderzoek en/of de myovision scan zullen wij samen met u een zorgplan opstellen. Dit zorgplan zal bestaan uit drie verschillende fases. Een intensieve fase, een stabilisatie fase en een onderhoudsfase.

Hoe men TOPCHIRO ervaartBekijk meer reviews

Waarom kiest u voor TOPCHIRO?

Wij, TOPCHIRO, zorgen er niet alleen voor dat uw klachten verdwijnen, maar wij pakken de oorzaak van de klachten aan. Hierdoor is de kans op terugkerende klachten kleiner. Wij gebruiken wetenschappelijke technieken in combinatie met traditionele technieken, waardoor we een perfecte mix hebben om uw klachten te verhelpen.

Dit doen we met veel zorg en met zeer ervaren chiropractoren.

Heeft u last van lage rugklachten of wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op of maak direct een afspraak via de website.

Contact opnemen

Vul het formulier hieronder in, wij nemen binnen 24 uur contact met je op.[contact-form-7 id=”54031″ title=”Contact opnemen”]

Gerelateerde berichten