Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Wat is cesartherapie (en het verschil met chiropractie)

voordelen-chiropractie

Cesartherapie is een oefenvorm die soms wordt aangeboden bij rugklachten. De kern van deze therapie is hierbij dat er goede en slechte manieren zijn om handelingen uit te voeren. Door handelingen op een verkeerde manier te verrichten, ontstaan klachten die niet ontstaan wanneer de handeling op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Om deze reden richt cesartherapie (sterk gerelateerd aan fysiotherapie) zich op de manier waarop bijvoorbeeld wordt bewogen, getild en gebukt.

Cesartherapie of chiropractie

Wanneer er sprake is van een verkeerde manier van bewegen, dan kan dit volgens de therapeuten allerlei klachten geven. Deze klachten verdwijnen wanneer de oorzaak wordt weggenomen, namelijk de verkeerde manier van bewegen of het verkeerd uitvoeren van handelingen.

Een bewuste lezer kan hier parallellen met de chiropractie zien. Ook bij de chiropractie is er sprake van een optimale manier om handelingen te verrichten. Om deze reden oefenen wij ook bewegingen met onze cliënten. Chiropractie gaat echter verder dan het corrigeren van bewegingen en handelingen.

Bij chiropractie wordt ook gekeken naar de reden waarom bewegingen niet optimaal worden uitgevoerd. Er is immers een oorzaak waarom het lichaam niet optimaal functioneert of beweegt. De oorzaak kan dan gevonden worden in bijvoorbeeld een scheefstand van de rug of een subluxatie. Deze scheefstand zorgt voor pijn bij het zitten waardoor de patiënt zijn houding aanpast. Het gevolg is een slechte houding waardoor spieren of wervels ongelijk worden belast.

Natuurlijk moet dan de verkeerde houding worden gecorrigeerd. Echter, als niet ook de scheefstand van de rug wordt verholpen, dan keren de oorspronkelijke klachten van de patiënt terug. De handeling wordt dan wel correct uitgevoerd, maar dit resulteert nog steeds niet in een optimale gezondheid. Om deze reden zal een chiropractor altijd op onderzoek gaan de reden waarom het lichaam niet optimaal functioneert.

Cesartherapie of chiropractie
Cesartherapie of chiropractie

Wordt Cesartherapie vergoed door de verzekering?

Cesartherapie wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket. Hetzelfde geldt voor chiropractie.

Dit betekent dat u er goed aan doet, tijdig uw verzekering aan te passen. Wanneer u een beweging wilt corrigeren of zelfs uw hele gezondheid wilt bevorderen bij een chiropractor, dan kan het zijn dat de behandeling in eerste instantie niet wordt vergoed.

Om dit te voorkomen kunt u voor een aanvullende verzekering kiezen zodat u verzekert bent van de juiste chiropractische hulp. U hoeft zich dan niet te bekommeren om de vergoeding van de hulp.

Chiropractie: Meer dan Cesartherapie

Hoewel cesartherapie helpend kan zijn tegen een klacht, is chiropractie gericht op het verbeteren van de gehele gezondheid.
Heb ik een verwijzing nodig voor cesartherapie?
Nee, u heeft zowel voor chiropractie als voor cesartherapie geen verwijzing nodig. Dit betekent dat u zelf een afspraak kunt maken met de chiropractor. Bij een eerste kennismaking wordt dan onderzocht welke hulp voor u het meest passend is.

Er wordt een advies voor u opgesteld en een plan vormgegeven. Omdat je geen verwijzing van de huisarts nodig hebt, kan de hulp zeer snel worden opgestart.

Cesartherapie of chiropractie

Doe ik er verstandig aan om Cesartherapie te volgen?

Cesartherapie is een therapievorm die zeker aantrekkelijk kanten heeft. Wij hebben als chiropractiepraktijk echter de ervaring dat deze vorm van hulp niet volledig is. De oorzaak van de klachten kan dieper liggen of niet direct duidelijk zijn.
Het is dan de taak en de specialiteit van de chiropractor is dan het opsporen van de reden van de klachten en het verhelpen van deze oorzaak.

Maak eens kennis met Chiropractie

Chiropractie is meer dan het verhelpen van klachten, pijntjes en problemen. Chiropractie is een samensmelting van eeuwenoude medische technieken en moderne wetenschappelijke inzichten.

Deze combinatie geeft ons een aantal unieke vaardigheden die spectaculaire resultaten opleveren.

We helpen je graag vrijblijvend aan een persoonlijk advies voor het verbeteren van je gezondheid. Je kunt ons altijd bellen of een WhatsApp-bericht of mailtje sturen. Er is geen verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts nodig, je kunt zelf contact opnemen. Je kunt dan vaak binnen één tot enkele dagen bij ons terecht!

Dit vind je wellicht ook interessant

Client reviews

Wat zeggen onze cliënten?

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake.