Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Waarom een Chiropractor bezoeken

Waarom een Chiropractor bezoeken

De Chiropractor als Bewaker van Uw gezondheid

Uw gezondheid is misschien wel het meest kostbare bezit dat u hebt. Door een goede gezondheid kunt u genieten van leuke dingen doen, van momenten met dierbaren en van persoonlijke successen. Naast het genieten van het leven, helpt een goede gezondheid u ook bij het behalen van doelen en het bereiken van resultaten. Een goede gezondheid geeft namelijk energie en zorgt ervoor dat u bent bestand tegen uitdagingen.

Uw chiropractor is daarom uw persoonlijke bewaker van uw gezondheid.

 

DE ROL VAN DE CHIROPRACTOR

De chiropractor is niet alleen betrokken bij klachten, juist
het voorkómen van klachten is de specialiteit van chiropractie..

 

Klachten Onderdrukken vs Verstoringen Verzorgen

Het antwoord hierop valt eigenlijk hierboven te lezen. Het lichaam heeft in veel situaties geen behoefte aan chemische stoffen.

Hiernaast is er een tweede reden waarom de chiropractor zich niet bezighoudt met farmaceutische middelen: de chiropractor richt zich sterk op het voorkomen van klachten. Juist die preventie, is de kracht van de chiropractor. Die preventie is dan ook de belangrijkste reden voor het bezoek van de chiropractor.

 

Waarom schrijft een Chiropractor geen Medicatie voor?

Recent onderzoek toont steeds meer de negatieve effecten van subluxaties op ons lichaam aan. Op dezelfde manier wordt steeds meer aangetoond dat het wegnemen van subluxaties het herstellingsvermogen van ons lichaam doet toenemen.

Om werkelijk gezond te functioneren moet je zenuwstelsel vrij zijn van elke verstoring in het doorgeven van haar signalen.
Dat laatste is de taak van een chiropractor. Als expert op het gebied van gezondheid is de chiropractor een specialist in het wegnemen van blokkades en het bevorderen van een optimale gezondheid.

Wij komen graag in contact met u om ook u te kunnen helpen bij het (terug)vinden van uw optimale gezondheid.

 

De chiropractor: Bewaker van uw gezondheid

We begonnen dit artikel met het belang van een goede gezondheid. Die gezondheid is het waard om in te investeren. Een heel simpel voorbeeld is het onderhoud van u auto. Uw auto krijgt regelmatig een controle (APK), krijgt af en toe verse olie en krijgt alleen de brandstof waar deze goed op loopt.
Door preventief onderhoud/controles wordt de levensduur van de auto verlengt en worden veel problemen voorkomen. Deze onderhoud/controles, kan uw chiropractor bij u verzorgen.
Door regelmatig uw chiropractor te bezoeken, kunnen in een heel vroeg stadium kleine verstoringen worden opgespoord (subluxaties).

 

Het Belang van regelmatige Controles

In een vroeg stadium kunnen kleine verstoringen vaak eenvoudig worden verholpen. Dergelijke kleine verstoringen worden door de patiënt vaak niet eens opgemerkt.

U kunt hierbij denken aan een iets vlakkere stemming of een iets lager energie niveau. Wanneer hier op de juiste wijze, tijdig wordt ingegrepen dan kan de verstoring relatief eenvoudig worden verholpen. Hiermee voorkomt u dat de verstoring zich kan ontwikkelen tot bijvoorbeeld een volledige burn-out of depressieve periode.

 

Wacht niet met het Onderhoud van uw Lichaam

Hoge stresslevels kunnen op termijn ingrijpende gevolgen hebben. Uw lichaam loopt er ernstige schade van op wanneer de stress (met als gevolg een hormonale verstoring) maar blijft bestaan. Op dezelfde manier kunnen andere kleine/grote verstoringen of subluxaties voortdurend voor extra schade zorgen.

Wanneer deze schade groter en groter wordt, met mogelijke ernstige ziektes als gevolg kan ingrijpen erg moeilijk zijn. Juist om deze reden is het zo belangrijk om in een vroeg stadium, kleine bijsturingen te doen.

Dit is het werk van de chiropractor, uw persoonlijke bewaker van uw gezondheid.

Gerelateerde berichten