Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Wat is het verschil tussen chiropractie en fysiotherapie?

Wat is het verschil tussen chiropractie en fysiotherapie?

De opleiding van de chiropractor

Nederland heeft geen hoogstaande opleiding voor chiropractoren. U ziet dan ook vaak chiropractoren die in het buitenland hun opleiding hebben genoten. Dit is ook bij ons het geval.

Wij hebben bij Topchiro specialisten met een achtergrond in Amerika, Zuid Afrika, Italië etc. De reden hiervoor is tweeledig. De opleidingen in deze landen zijn erg goed. En ten tweede hebben we hierdoor kennis en kunde uit verschillende opleidingen bij elkaar. Het grote voordeel hiervan is dat we de best mogelijke zorg verder kunnen verbeteren.

Dit is een belangrijk verschil met fysiotherapie, de meeste fysiotherapeuten zijn aan dezelfde hogescholen in Nederland opgeleid en komen relatief weinig in contact met andere stromingen binnen de fysiotherapie.

Chiropractie daarentegen blijft zich door het internationale karakter steeds ontwikkelen.

Met welke Klachten kun je naar een Fysiotherapeut of Chiropractor

De fysiotherapeut richt zich vooral op spierklachten en de behandeling van die spieren. Dit is de reden dat veel sportblessures bij fysio’s worden behandeld.

Minder bekend is dat ook de chiropractor alle kennis en kunde in huis heeft om spieren te behandelen. Echter wat de chiropractor als voordeel heeft, is de extra kennis van het lichaam. Dit geeft een chiropractor meer mogelijkheden. Een chiropractor kan doorzoeken om uit te vinden of de pijn niet door iets dieperliggends wordt veroorzaakt.

Denk hierbij aan een scheefstand van een ruggenwervel waardoor er een verkeerde houding wordt aangenomen. Die verkeerde houding kan pijn geven.

De beste oplossing is dan niet om de houding aan te passen. Nee, door het verhelpen van de klachten aan de ruggenwervel, kan het lichaam zelf weer de juiste houding aannemen.

Op deze wijze begeleid de chiropractor het lichaam naar de optimale gezondheid.

Wat is de beste keuze voor Sportblessures

Deze vraag is heel persoonlijk.

Als chiropractor kunnen wij deze vraag alleen voor onze eigen zorg beantwoorden. Wij zien heel veel goede resultaten bij sporters. De reden hiervoor is dat wij niet alleen bezig zijn met blessures.

Juist een optimale gezondheid door het voorkomen van blessures is het doel van onze praktijk. Dit betekend dat wij soms bezig zullen zijn met het achterhalen van de diepere oorzaak van sportblessures of pijntjes, maar ook dat wij altijd gericht zijn op het in optimale conditie houden van het lichaam.

Chiropractie bij Sportblessures

Het verhelpen van een blessure valt binnen onze zorg, liever voorkomen wij blessures

Wanneer u benieuwd bent naar onze zorg of wanneer u klachten ervaart: Wij zijn altijd vrijblijvend telefonisch bereikbaar om u meer informatie te geven.

Gerelateerde berichten