Tinnitus, Zwangerschap en Scoliose

chiropractie-klachten-chiropractor-rugpijn
Lisa Tacke
Lisa Tacke

Eigenaresse en chiropractor Weert

Veel mensen denken dat chiropractie alleen voor pijn aan het bewegingsstelsel is. Bijvoorbeeld pijn aan de nek, rug, knie of schouder. Ook veel mensen met hoofdpijn weten de chiropractor te vinden, omdat hoofdpijn vaak gepaard gaat met een stijve nek.

Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat chiropractie allerlei klachten kan verbeteren. Vandaag wil ik je graag uitleggen hoe dat precies werkt en een aantal voorbeelden uit de praktijk geven. 

Tinnitus en chiropractie

Jack heeft al langere tijd veel last van Tinnitus. Oftewel, last van oorsuizen. Een vervelende klacht die vaak onderschat wordt. Je kunt hier namelijk 24/7 onwijs veel last van hebben en moeite krijgen met onder andere concentratie en slapen. Jack heeft al verschillende dingen geprobeerd om van zijn tinnitus af te komen zonder resultaat, en besloot zo eens naar een chiropractor te gaan. Tinnitus of oorsuizen kan namelijk veroorzaakt worden door een slechte zenuw doorstroom vanuit de nek. Afhankelijk van hoe lang subluxaties aanwezig zijn geweest, zien we vaak een grote verbetering tot volledige verdwijning van klachten!

tinnitus-chiropractor-topchiro

Zwangerschap

Ken of ben je een zwangere vrouw? Dan zou een wervelkolom check geen overbodige luxe zijn.
Door een hormonale verandering worden gewrichten laxer en ontstaat er sneller een disbalans in het lichaam. Des te beter jouw wervelkolom in balans is, des te beter jouw zenuwstelsel zijn werk kan doen. Dit betekend optimaal functioneren en een optimale ontwikkeling en positie van de baby!
chiropractie-zwangerschap-topchiro

Elmie’s lichamelijke klachten verergerde op het moment dat ze zwanger werd. Gelukkig heeft ze ons gevonden en wij zijn ontzettend blij haar te mogen helpen!

Scoliose

Ecrin kwam binnen met een beginnende scoliose. In het ziekenhuis werd verteld dat er niks aan te doen is behalve wachten tot het verergerde zodat een agressieve brace kon worden aangemeten.
Tijdens het onderzoek vonden we een disbalans in de stand van het bekken waardoor haar wervelkolom bovenin moest compenseren. (Een natuurlijke compensatie reactie die vaak voorkomt wanneer het bekken uit balans gaat).
Doormiddel van het corrigeren van deze disbalans stabiliseren we een verslechtering van scoliose en in vele gevallen zien we een verbetering tot helemaal verdwijnen van scoliose!

scoliose-topchiro-chiropractor

 

Heb jij last van klachten die wel of niet te maken hebben met het beweginsstelsel? Neem gerust contact op voor een gratis telefonisch consult, we helpen je graag. 

Dit vind je wellicht ook interessant

chiropractor-oefeningen
Uitleg over wervel C1 tot C5

Onze bovenste nekwervel is de enige wervel in de wervelkolom zonder tussenwervelschijf. Dit omdat de wervel een grote draaiende beweging van het hoofd mogelijk moet maken. Omdat C1 geen tussenwervelschijf heeft, is de kans op verschuivingen ook groter.

chiropractie-artrose-chiropractor
Chiropractie bij artrose klachten

Jouw gewrichten zorgen ervoor dat twee botten in samenwerking met elkaar kunnen bewegen. Aan de uiteindes van deze botten zit een laagje kraakbeen. Dit is een stevig, maar zacht stukje bindweefsel, dat ervoor zorgt dat de botten vloeiend langs elkaar kunnen bewegen

Client reviews

Wat zeggen onze clienten?

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake.

This will close in 0 seconds