Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Onze zorg bij (rug)klachten door een zwangerschapsischias

Tijdens een zwangerschap zijn er allerlei veranderingen in je lichaam. Vanzelfsprekend merk je dit, je lichaam verandert namelijk in een periode van negen maanden erg sterk, wat allerlei uitdagingen met zich meebrengt.

zwangerschap rugklachten

Er zijn veranderingen in je hormoonhuishouding, in de manier waarop je hart en longen functioneren en natuurlijk is er een andere belasting van verschillende structuren.

De meeste veranderingen worden door ons lichaam opgevangen. Onze moderne manier van leven is echter niet altijd bevorderlijk voor je zwangere lichaam. Sommige delen van ons lichaam zijn minder sterk dan ze behoren te zijn.

Er kunnen dan ook klachten ontstaan. Een bekende klacht is de zwangerschapsischias. Hierbij staan rugpijn en uitstralende pijn naar de achterzijde van je been of je billen centraal.

De klachten zijn erg vervelend, maar met de juiste chiropractische zorg is er vaak veel mogelijk.

Wat is een zwangerschapsischias?

Een zwangerschapsischias is een tijdelijke ischias, die tijdens/door de zwangerschap ontstaat. Bij een ischias krijg je klachten doordat de grote ischias zenuw bekneld is geraakt. Deze beknelling zorgt voor de kenmerkende klachten.

De wortels van de ischiaszenuw verlaten het ruggenmerk laag in je onderrug. Wanneer er op deze plaats een beknelling optreedt, dan is er sprake van een ischias. Je voelt vaak pijn in de rug en in de regio waar de ischiaszenuw naartoe loopt.

Je kunt echter meer klachten ervaren. Het kan zijn dat je een branderig of tintelend gevoel ervaart. Wanneer de beknelling heviger is, kun je zelfs last hebben van zwakkere spieren die branderig zijn of verkrampt aanvoelen.

Er wordt vaak gezegd dat bij zwangerschapskwalen de enige echte oplossing de bevalling is.

Dit heeft zeker een kern van waarheid, maar het is in onze ogen vaak niet het enige dat eraan te doen is. Want ons lichaam is veerkrachtig en flexibel, als chiropractoren willen we deze natuurlijke vermogens bij je aanspreken.

Het ontstaan van een zwangerschapsischias

Een ischias ontstaat door druk op de wortels van de ischias zenuw. Deze druk kan komen door een uitpuilende tussenwervelschijf, door wervels die uit balans zijn of door verkrampte spieren.

Tijdens een zwangerschap komen hier nog andere factoren bij. Door de groeiende baarmoeder, verandert namelijk de stand van de wervelkolom. Ook komt er extra druk te staan op het onderste deel van de rug.

Wanneer de spieren ook nog eens verkrampen en de gewrichten flexibeler worden, dan ontstaat er nog meer druk op de onderrug. Het gevolg hiervan kan zijn dat de ischias zenuw bekneld raakt. Dit is de start van rugpijn en uitstralende pijn.

Onze zorg is er dan ook op gericht om deze regio te ontlasten. De technieken die we hiervoor inzetten zijn 100% veilig voor moeder en kind.

Onze therapie bij een zwangerschapsischias

De aandoening ontstaat dus door een te zware belasting van de onderrug. Waar wij er niet voor kunnen zorgen dat de baarmoeder minder zwaar wordt of de gewrichten minder soepel worden, kunnen we wel verbeteringen aanbrengen in de ondersteuning.

Door gerichte oefeningen en het extra aandacht hebben voor de balans van de wervels, wordt de onderrug sterker en stabieler. Hierdoor wordt de druk op deze onderrug beter verdeeld.

Omdat er vaak sprake is van een verkrampte piriformis spier, gaan we aan de slag om deze spier soepeler te maken. Hierdoor vermindert de druk op de regio.

Deze zorg in combinatie met andere chiropractische technieken heeft een sterk verbeterend effect op de klachten.

De zorg bij TOPCHIRO is volledig veilig voor zwangere vrouwen

Alle technieken die wij toepassen zijn volledig veilig voor moeder en kind. Wij passen onze zorg aan wanneer we zwangeren bijstaan. Hierdoor ben je niet alleen verzekerd van veilige zorg, maar ook van de beste zorg.

Er is altijd een TOPCHIRO praktijk in de buurt. Bel ons of stuur ons een bericht om meer te weten te komen over onze manier van werken. Wij willen je graag helpen.