Chiropractor bij hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine zijn veelvoorkomende klachten die met chiropractie uitstekend te verhelpen zijn.

Er zijn vele verschillende vormen van hoofdpijn en migraine, maar de klachten gaan vaak gepaard met problemen in de nek. Door blokkades van de zenuwen in de wervelkolom te corrigeren verhelpen wij uw hoofdpijn.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is het meestvoorkomende type hoofdpijn. De pijn is vaak drukkend en bevindt zich meestal aan de beide zijkanten van het hoofd. Het komt ook voor dat de pijn maar aan één kant van het hoofd zit. Bij spanningshoofdpijn zijn de spieren in de nek en bovenrug vaak erg gespannen. Deze spanning straalt vaak uit naar het hoofd en kan bijdragen aan de hoofdpijn.

chiropractische correcties bij hoofdpijn

De chiropractor onderzoekt wat de hoofdpijn uitlokt en past druktechnieken toe om het lichaam weer in balans te brengen. Wanneer de spieren in de nek minder gespannen zijn, zal de hoofdpijn geleidelijk afnemen. 

Wat kun je verwachten?

Intake

Tijdens de intake zullen we je klachten uitvoerig bespreken en een scan van de wervelkolom maken. We laten de resultaten zien en we leggen uit waar er subluxaties voorkomen en wat dat precies betekent.

Ook kijken we naar je houding en de spierspanning. Na het onderzoek krijg je meteen je eerste correctie. Vaak een hele opluchting waarna je meer bewegingsvrijheid zult ervaren.

Intensieve periode

Wij zullen altijd een intensieve startperiode aanraden. Of je nu last hebt van veel klachten of niet, het is van belang dat je lichaam leert de juiste houding aan te nemen en die ook te behouden. Wanneer er teveel tijd tussen de eerste correcties zit is het moeilijker om dit geheugen op te bouwen.

Wanneer je wervelkolom gewend is aan de nieuwe uitlijning komen we in een minder intensieve fase terecht.

Onderhoudsfase

Meestal is het na de intensieve periode voldoende om maandelijks terug te keren voor wat wij noemen ‘onderhoud’. Door alledaagse stress van het leven komen we namelijk allemaal regelmatig ‘vast’ te zitten. Sommige mensen vinden het prettiger om vaker of minder vaak te komen.

Wat werkt voor jou is erg persoonlijk, we komen er vanzelf achter wat goed werkt voor jou.

Chiropractie werkt ook goed bij

Artrose

Slijtage, ook wel artrose genoemd, aan de wervelkolom, is wat tandplak is voor tanden: zelfs als we poetsen en onze best doen om het te voorkomen, kan er toch aanslag op tanden en kiezen ontstaan.

Nekklachten

Er zijn veel verschillende soorten nekpijn, elk type heeft zijn eigen oorzaak. We zullen ze hier allemaal bespreken, en ook hoe chiropractie kan helpen je nekpijn te verlichten

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake.