Heb jij dagelijks last van pijn?

Wij doen uitgebreid onderzoek, door onze methode
gaat 90% van onze cliënten pijnvrij door het leven.

Start nu voor slechts €55,-

chiropractor-almere-marissa-ruocco

5/5

Dr. Marissa Ruocco

Chiropractor Almere

Neem afscheid van je Rug, Nek, Schouder pijn.

Dit is wat je krijgt

Speciale aanbieding voor Almere en omgeving.

Vele positieve Google reviews

5/5

Sabina Van Kooij

Iedereen die er werkt is super vriendelijk en gastvrij! Je voelt je er echt thuis, vanaf het eerste moment. De behandeling is kort en goed, de oefeningen voor thuis simpel en dus goed te doen. Echt een aanrader voor iedereen die waar dan ook last van heeft!! (Tenslotte loopt elke zenuwbaan door je wervelkolom en kan iets wat daar niet goed zit dus de oorsprong zijn van vanalles...)

5/5

Trung Toan Nguyen

Friendly and caring people. Dr. Ruocco is going a great job!

5/5

Erg pijnlijke rug en nek! Nu na 4 behandelingen een zeer merkbare verbetering slaap songs lange tijd weer door!!! Zeker aan te bevelen,zeer vriendelijke bejegening. Wordt gelukkig gedeeltelijk door verzekering vergoed!!!

5/5

Lisa Eringa

Altijd vrolijk, geeft veel persoonlijke aandacht. Beantwoordt vragen op een manier die makkelijk te begrijpen zijn.

Vind De Oorzaak Van Jouw Pijn En Verhelp Deze! Start Nu Voor Slechts €55,-

 

Vul het formulier hieronder in, wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe gaat het in zijn werk?

1

Heb je klachten gerelateerd aan zwaar fysiek werk of juist langdurig zitten?

In onze praktijk helpen we jong en oud aan een fitter en gezonder lichaam.

2

Aanpakken van de oorzaak

We richten ons op alternatieve pijnbestrijding en lange termijn oplossingen voor lichamelijke klachten, door het aanpakken van de oorzaak.

3

Voor iedereen

We zijn gespecialiseerd in het corrigeren van zowel baby’s, kinderen als volwassenen. Je hebt maar één wervelkolom, dus zorg er goed voor!

4

Ook bij geen klachten

Ook wanneer je geen pijn ervaart is het goed om je wervelkolom te onderhouden.

Onze locatie: Hildo Kropstraat 2, 1328 BC Almere

Meest gestelde vragen:

Een chiropractor verzorgd het menselijk lichaam vanuit de denkwijze dat alle lichamelijke processen worden aangestuurd vanuit het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de overige zenuwen. 

Omdat er veel zenuwen door de rug lopen, is dit een locatie waar beknellingen (subluxaties) relatief vaak optreden. Het is dan de taak van de chiropractor om deze beknelling op te hebben. Hiervoor heeft uw chiropractor verschillende mogelijkheden.

Een chiropractor kan u helpen door verschillende technieken toe te passen. Voorbeelden hiervan zijn manipulaties, deze maken ruimte voor de zenuwen en zorgen voor balans in de wervelkolom. Maar  een chiropractor kan ook gerichte adviezen geven om bijvoorbeeld intoxicaties te voorkomen. Wanneer wij vaststellen dat deze een nadelige invloed hebben op uw rugklachten.

Welke technieken een chiropractor toepast, hangt af van de oorzaak van de klachten en van uw persoonlijke omstandigheden.

Het behandelen van spanningshoofdpijn is lastig. Veel mensen nemen pijnstillers, maar dit is op de lange termijn schadelijk en onderdrukt slechts de pijn. En omdat hoofdpijn zoveel voorkomt, is het al ingewikkeld om vast te stellen dat het om spanningshoofdpijn gaat. Wanneer u vermoedt dat u last heeft van spanningshoofdpijn kan een chiropractor wellicht uitkomst bieden.

De chiropractor zal eerst in kaart brengen hoe ernstig de klachten zijn en hoe vaak u er last van heeft. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij het hele lichaam wordt onderzocht. Dit omdat de chiropractische zienswijze uitgaat van een algehele balans in het lichaam die verstoord is wanneer u klachten ervaart.

De chiropractor onderzoekt wat de hoofdpijn uitlokt en past druktechnieken toe om het lichaam weer in balans te brengen. Wanneer de spieren in de nek minder gespannen zijn, zal de spanningshoofdpijn geleidelijk afnemen. Daarnaast kan de chiropractor advies geven over houding, beweging, sport en voeding. Dit kan ook helpen bij het reduceren van de pijnklachten.

Chiropractie maakt gebruik van manipulaties, waarbij speciale druktechnieken ervoor zorgen dat blokkades in het bewegingsapparaat worden opgeheven. Hierdoor worden de gewrichten tussen de nekwervels soepeler en neemt de bewegingsvrijheid van de nek toe. De zorg is meestal relatief pijnloos en snel effectief.

Daarnaast helpt een chiropractor bij het herstellen van de balans van omliggende wervels, die mogelijk zijn gaan compenseren voor de aangedane gewrichten. Zo wordt u, ondanks dat artrose zelf niet te genezen is, toch verlicht van uw klachten omdat uw lichaam beter om kan gaan met de problematiek.

Wanneer klachten aan de nek langer dan een aantal dagen aanhouden, kunt u veel voordeel halen uit een zorg door de chiropractor. De chiropractor kan met verschillende technieken de beweeglijkheid van de nek verbeteren. Dit kan zowel door meer ruimte te creëren voor de gewrichten, als het toepassen van technieken om ervoor te zorgen dat de spieren zich ontspannen.

De methode van aanpak van de chiropractor hangt onder andere af van de soort klachten dat u ervaart en de oorzaak van de klachten. De chiropractor zal dit dan ook tijdens de eerste afspraak uitgebreid met u bespreken om vervolgens een passend zorgplan voor u op te kunnen stellen.