Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Heeft u last van een hernia na uw bevalling?

Heeft u last van een hernia na uw bevalling?

Heeft u last van een hernia na uw bevalling?

Heeft u sinds uw zwangerschap of bevalling last van rugpijn of een tintelend gevoel in uw been? Er zou dan zomaar sprake kunnen zijn van een hernia. Wilt u meer weten over een hernia na een bevalling en bent u benieuwd hoe TOPCHIRO u kunt helpen?
Wij leggen u hier graag meer over uit.

Wat is er aan de hand bij een hernia?

Tussen uw ruggenwervels bevinden zich schijven kraakbeen. Deze gelachtige schijfjes dienen als stootkussentjes en zorgen ervoor dat u uw rug soepel kunt bewegen. Bij een hernia is er sprake van een uitpuiling van een van deze tussenwervelschijven. Hierdoor kan deze een zenuw in de rug verdrukken. Vaak betreft dit een zenuw die vanuit de rug naar het been loopt.

Bij een zenuwverdrukking wordt de zenuw onterecht geprikkeld. Hierdoor kunt u klachten ervaren in uw rug, been en soms zelfs in uw voet. Meestal zijn de klachten alleen merkbaar aan een kant. Mensen omschrijven de pijnklachten veelal als een scherpe en stekende pijn. Het is ook mogelijk dat u tintelingen of een dof gevoel ervaart in uw bil. Dit gevoel kan uitstralen in het been.

De klachten kunnen constant aanwezig zijn, maar worden vaak erger bij het maken van bepaalde bewegingen. Voornamelijk bewegingen in een staande of zittende houding kunnen de pijn verergeren. Een hernia kan er ook voor zorgen dat u minder kracht heeft in uw been.


Contact opnemen

Wat zijn oorzaken van een hernia?

Een hernia kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is er sprake van een genetische oorzaak. Dit betekent dat sommige mensen per definitie al een verhoogde kans hebben op het krijgen van een hernia. Daarnaast vergroot onder andere het tillen van zware dingen, het aannemen van een verkeerde houding of te weinig lichaamsbeweging de kans op een hernia.


Contact opnemen

Wat is het verband tussen een hernia en een bevalling?

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van een vrouw. Allereerst zal het zwaartepunt van het lichaam veranderen, doordat er extra gewicht op het lichaam van de vrouw komt te staan.

Hierdoor zal automatisch de lichaamshouding veranderen. Dit gewicht zorgt er tegelijk voor dat er meer krachten op de rug komen te staan.
Naarmate de zwangerschap vordert, kost bewegen steeds meer moeite. Hierdoor zult u minder geneigd zijn om veel te blijven bewegen. Het veranderen van de lichaamshouding, de hogere krachten op de rug en de verminderde lichaamsbeweging zijn allemaal risicofactoren voor het ontstaan van een hernia. Ook de verandering in hormoonspiegels lijkt hierin een rol te spelen.

Tenslotte komt er tijdens de bevalling tijdelijk nóg meer druk op het lichaam van de vrouw te staan. Op het moment dat u een paar weken na de bevalling weer langzaam begint met het oppakken van de dagelijkse bezigheden, kunt u behoorlijk last krijgen de klachten die bij een hernia passen.

De zorg bij een hernia na de bevalling

Wanneer er sprake is van een ernstige hernia, zal er een operatie nodig zijn om u van de klachten af te helpen. Bij de meeste vrouwen is er echter sprake van een lichte hernia. De klachten van een lichte hernia kunnen na een aantal weken vanzelf afnemen, maar in veel gevallen blijven de klachten langdurig aanwezig. Om dit te voorkomen kan chiropractie een uitkomst bieden!

Chiropractie is een geneeswijze, waarbij de verbinding tussen het zenuwstelsel en de gewrichten wordt hersteld. Hiervoor maakt de chiropractor gebruik van korte en gedoseerde manipulaties. Chiropractie is een veilige en effectieve manier om de beweeglijkheid van de ruggenwervels te verbeteren.

Bij een hernia kan chiropractische zorg ertoe leiden dat de druk op de tussenwervelschijven beter wordt verdeeld. Dit zorgt ervoor dat de schijf minder uitpuilt en niet meer drukt op de omliggende zenuwen. Hierdoor kunnen uw klachten al direct na het eerste consult zijn afgenomen.

Chiropractische zorg bij TOPCHIRO

Bij TOPCHIRO werken professionele chiropractoren met veel ervaring. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat we u van uw klachten afhelpen, maar willen ook voorkomen dat de klachten zich in de toekomst opnieuw voordoen.

Zeker bij een hernia is het van belang dat u de juiste preventieve zorg krijgt. Wij doen er daarom alles aan u gezond te krijgen en gezond te houden!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!

Contact opneme

Gerelateerde berichten