Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractie bij Kinderen

Chiropractie bij Kinderen

Juist kinderen hebben baat bij Chiropractie

Chiropractie is meer dan het behandelen van klachten. Chiropractie is het bevorderen van de natuurlijke kracht van het lichaam door blokkades te verhelpen en het lichaam op de juiste wijze te stimuleren.

Juist bij kinderen is chiropractie daarom enorm belangrijk. Kinderen zijn in de groei en zijn daarom bezig de basis te leggen voor hun toekomst. Dit doen zijn zowel mentaal als fysiek. Blokkades zoals subluxaties of scheefstanden kunnen nog jaren later invloed hebben.

Om deze reden zijn chiropractoren extra betrokken bij de gezondheid van kinderen.

Door blokkades te verhelpen en het lichaam optimaal te laten functioneren, kunnen kinderen zowel lichamelijk als geestelijk hun volle capaciteiten benutten.

En wordt er in latere jaren op een stabiel platform gebouwd.

Oorzaken van klachten bij Kinderen

Het lichaam van kinderen is volop in ontwikkeling. Spieren, botten en ander structuren wisselen groeispurten met elkaar af. Hierdoor kan er ongelijke druk ontstaan of kunnen lichaamsdelen scheef worden getrokken.

Tel hierbij valpartijen op en een soms slechte lichaamshouding (scheef zitten, hangen) en natuurlijk ook erfelijke factoren.
De gevolgen hiervan kunnen divers zijn, gelukkig zijn veel klachten te verhelpen met de juiste zorg!

Veel voorkomende Zorg bij Kinderen

De groei die kinderen doormaken, zorgt voor extra druk en stress op het lichaam. Hierbij zijn er een aantal klachten/problemen die regelmatig optreden.

Scoliose: Scheefstand van de wervelkolom

Ons lichaam is gebouwd rondom onze wervelkolom. Dat betekent dat andere structuren verbonden zijn met de wervels en hier veel druk op uitoefenen. Doordat deze druk soms ongelijk is, kan de wervelkolom ongelijk worden belast. Dit kan zorgen voor een scheve stand van de wervelkolom.

Juist bij kinderen is dit een zeer hinderlijke klacht, ook omdat een scheefgroei van de rug op latere leeftijd extra problemen kan veroorzaken.

Ongelijke Beenlengte: Vaak een probleem van de Rug

Een ongelijke beenlengte en dus scheefstand van het bekken heeft ook vaak te maken met een probleem in de rug. Doordat spieren verkrampt zijn wordt één kant van het bekken omhooggetrokken.

Een ongelijke stand van het bekken heeft dan een lengteverschil in de benen als gevolg.

Onze aanpak van problemen bij Kinderen

Het verhelpen van de klachten begint met een intake waarbij we een grondig onderzoek doen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar symmetrie van het lichaam, spierspanning en houding. Ook kunnen zenuwen worden geprikkeld om eventuele subluxaties in kaart te brengen.

Door vervolgens gerichte correcties uit te voeren, oefeningen aan te bevelen en een andere houding te adviseren, kan de chiropractor blokkades verhelpen. Na de correcties is vaak nog een periode van aandacht voor het onderhoud van het lichaam om zo te voorkomen dat er opnieuw subluxaties optreden.

Veelgestelde vragen over chiropractie bij Kinderen

Is chiropractische zorg voor kinderen veilig?

Jazeker. De chiropractor is zich bewust van de behandeltechnieken en hun voordelen en nadelen. Bij kinderen zullen dus enkel passende, zachte technieken worden gebruikt.

Hoe vaak moet mijn kind terugkomen?

Dit heeft te maken met enerzijds de klacht maar anderzijds met preventie. Zoals u bij een tandarts regelmatig langsgaat ter controle, zo kan dit bij uw chiropractor ook. Door regelmatig te controleren en soms licht bij te sturen, kan heel veel problematiek voorkomen worden.

Hoe herken ik klachten bij mijn kinderen?

Het echte onderzoeken wordt gedaan door de specialistische chiropractor. U kunt wel letten op indicaties die mogelijk hulp van een chiropractor vereisen.

Heeft mijn Kind baat bij Zorg van een Chiropractor

Deze drie indicaties kunnen u snel vertellen dat uw kind baat kan hebben bij een chiropractische correctie.

  1. Beide benen zijn niet even lang: Dit kan komen door een scheefstand of ongelijke spierspanning. Hierbij kan een rokje scheef hangen of broekspijpen ongelijk lijken.
  2. Ongelijk afgesleten schoenen kunnen wijzen op een scheefstand of een slechte houding
  3. Een verschil in hoogte van de schouder kan wijzen op een scheefstand of houdingsprobleem

Neem uw kinderen serieus, bied hen de beste gezondheid. Juist in de jonge jaren wordt de basis gelegd voor de gezondheid in het verdere leven.

Door kinderen tijdig met de juiste hulp in contact te brengen kunnen heel veel problemen worden voorkomen.

Een optimale gezondheid begint ook voor uw kinderen vaak bij de chiropractor.

Gerelateerde berichten