Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractoren in de Tour de France

Chiropractoren in de Tour de France

De menselijke mechaniekers van de Tour de France.

De tour de France is een spektakel dat zijn weerga niet kent. Een tocht van drie weken door Frankrijk, over glooiende heuvels, vlakke brede wegen en geitenpaadjes de bergen in. De Tour biedt een schitterend uitzicht op het ene na het andere chateau en een keur aan lieflijke dorpjes met imposante kathedralen. Maar naast de pittoreske dorpjes en idyllische wegen, vraagt de tour ook een extreme inspanning van de renners.

Ook de ploeg van Tom Dumoulin wordt bijgestaan door een chiropractor.

Een jaarlijks piekmoment

Maar niet alleen voor de coureurs is de Ronde van Frankrijk een piekmoment. Ook voor de mechaniekers die de fietsen onderhouden en masseurs die de spieren moeten losmaken. Maar zeker ook voor de chiropractors, die vrijwel iedere ploeg meeneemt naar de Tour. Iedere ploeg beschikt over een medisch team waarvan de chiropractor sinds jaar en dag een onmisbaar onderdeel van is.

Een aanslag op het lichaam

Wielrenners die drie weken lang, zich vier a vijf uur afmatten op een fiets.

Een gigantische inspanning die het uiterste van de lichamen vraagt in zo’n korte periode dat er geen mogelijkheid is voor fatsoenlijk herstel.

De lichamen van de renners krijgen iedere dag een aanslag ter verduren in de vorm van 150 afmattende kilometers die zo’n 7.000 calorieën eisen. Al deze calorieën moeten worden verbrand om de spieren te kunnen voeden, die de immense arbeid leveren. En al deze energie wordt middels de spieren en gewrichten in de fiets gepompt om vooruit te komen.

Juist het herstel van een dergelijke inspanning is bij uitstek het terrein van de chiropractor.

Chiropractische zorg bij Herstel van het Lichaam

De chiropractie kenmerkt zich door een extreme kennis van het lichaam. Deze kennis wordt opgedaan door zowel wetenschappelijk inzichten als ook eeuwenoude geneeskundige tradities.

Door deze combinatie ontstaat een unieke zorgverlener die zich baseert op kennis uit meerder werelden.
De chiropractor gebruikt deze kennis om te bepalen waar de grenzen van de sporter liggen. Deze grenzen worden voortdurend opgezocht tijdens de Ronde. Juist op de gebieden waar de renner op of over zijn grenzen gaat, gaat de chiropractor aan de slag.

Door specifieke oefeningen, behandelingen en adviezen ondersteunt de chiropractor het lichaam van de renner. Door juist op die gebieden te focussen die de meeste stress ervaren, maakt de chiropractor optimaal gebruik van de herstelkracht van het lichaam.

Preventie en Focus als speerpunt

Een groot deel van het werk van de chiropractor bij topsport is het voorkomen van klachten en blessures.

Om deze reden kent een chiropractor de (top)sporters en de inspanning. Bij het wielrennen krijgt bijvoorbeeld de rug een heleboel te verduren. De gebogen houding en klappen door het stuiteren van de fiets kunnen subluxaties veroorzaken.

Deze subluxaties kunnen vervolgens uiteenlopende klachten gaan geven. Zowel lokaal als door het gehele lichaam.

Het is daarom zaak deze subluxaties niet alleen op de juiste wijze te verhelpen, ook het voorkomen van deze blessures is van vitaal belang. Omdat de chiropractor hier alert op is, brengt hij mogelijke subluxaties in kaart voordat deze klachten gaan geven. Door hier dan op voorhand specifieke zorg voor te verlenen, voorkomt de sporter veel pijn, klachten en blessures.

Een groot deel van het werk van de chiropractor bij topsport is het voorkomen van klachten en blessures.

Wielrenners en Chiropractoren

Lance Armstrong is inmiddels een naam met een bijsmaak in het wielrennen. Uit een periode waarin veel sporters verboden middelen gebruikten. Echter, de Texaan was wel zeer professioneel met zijn sport bezig en heeft vele extreme inspanningen overwonnen.

In de winter verbleef bij de universiteit van Houston om daar met wetenschappers zijn lichaam, techniek en materieel te optimaliseren. Bij deze periode was ook altijd zijn vaste chiropractor (J Jensen) om zijn lichaam bij te staan.

Deze chiropractor hielp hem ook bij het voorkomen van blessures en het herstel van zijn lichaam tijdens de grote rondes.
Ook niet competitieve sporters en fietsers hebben veel baad bij hun chiropractors.

Ook veel fanatieke amateurrenners als de redacteur van Cycling Weekly hebben hun vermogen om (nog) te kunnen sporten te danken aan hun chiropractor.

(Top)sport bij TOPCHIRO

De chiropractoren bij TOPCHIRO hebben een grote passie voor sport.

Maar nog belangrijker, zij hebben een professionele passie voor de hulp aan sporters.
Topchiro heeft de hulp aan sporters als één van haar belangrijkste onderdelen van de praktijk en heeft dan ook vele (top)sporters onder haar cliënten.

Ieder keer dat één van hen langskomt voor een sessie ter preventie, ter controle of voor hulp is dat opnieuw een bevestiging van de hulp die een chiropractor kan bieden aan sporters.

Wij helpen u graag beter presteren.

Gerelateerde berichten