Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractische zorg bij klachten door een nekhernia

Bijna iedereen kent wel iemand met hernia klachten. In de meeste gevallen is dit een hernia van de rug. Hernia’s kunnen echter ook voorkomen in het hogere deel van de wervelkolom, de cervicale wervels. In dit geval is er sprake van een nekhernia.

nek chiropractie

De klachten ontstaan op dezelfde manier en zijn minstens even vervelend. Want doordat er meerdere belangrijke zenuwen door onze nek lopen, is de kans op ernstige klachten relatief groot.

Wij zien in onze praktijk regelmatig mensen met klachten door een nekhernia, veel van deze mensen kunnen wij helpen met onze chiropractische zorg.

Wij vertellen je graag meer over onze manier van werken bij (pijn)klachten door een nekhernia.

Hoe ontstaat een nekhernia?

Een nekhernia ontstaat doordat een zenuw bekneld raakt op een plek dicht bij de wervels. Deze zenuw raakt bekneld door een specifieke reden, namelijk door een uitstulping van een tussenwervelschijf.

Door te veel druk of belasting op een tussenwervelschijf, kan deze vervormen. De stevige buitenkant kan hierbij beschadigen, waarna de vloeibare binnenkant naar buiten kan puilen. Deze binnenzijde kan vervolgens op een zenuw drukken.

Doordat de zenuw hierdoor bekneld raakt, raakt de zenuw verstoord en geïrriteerd. Dit geeft de kenmerkende klachten van een nekhernia.

Hoe weet je of je last hebt van een nekhernia of van iets anders?

Echte zekerheid heb je alleen wanneer je de klacht laat vaststellen door een specialist. Toch zijn er een aantal zaken die een goede indicatie zijn dat je klachten worden veroorzaakt door een cervicale hernia.

In de eerste plaats staat de pijn voorop. Deze pijn is vaak scherp, maar kan ook zeurend zijn. De pijn wordt vaak erger bij bepaalde bewegingen. De pijn voel je meestal niet alleen in je nek, ook de schouder en armen kunnen pijnlijk zijn.

Naast pijnklachten kun je ook last hebben van een doof of tintelend gevoel en kun je last hebben van uitvalsverschijnselen.

Last van nek

Wat is de oorzaak van een nekhernia?

We beschreven al hoe bij een (nek)hernia er sprake is van een uitpuilende binnenkant van een tussenwervelschijf. Dit is echter een verklaring van wat er gebeurt, maar dit zegt niet waarom deze gebeurtenis plaatsvindt.

Om jou duurzaam te kunnen helpen, moeten we vaststellen wat de reden is van de uitstulping. We starten dan ook altijd met een grondig lichamelijk onderzoek waarbij we soms ook een chiropractische scan maken. Hierdoor krijgen we belangrijke informatie over je belasting, spierspanning, verkrampingen, subluxaties en andere gegevens die voor ons van belang zijn.

Deze informatie geeft ons de mogelijkheid om te constateren of de hernia ontstaat door zwakte (disbalans) van je spieren of dat er een probleem is door te veel belasting. Misschien zijn er zaken als subluxaties of intoxicaties waardoor er sprake is van een verzwakking van de wervelkolom.

Al deze zaken zijn van belang om te weten, want deze bevindingen vormen de basis van het zorgplan. Dat is volledig gericht op het wegnemen van de oorzaken en op het lichaam stimuleren om zelf weer te herstellen.

Hoogwaardige zorg bij TOPCHIRO bij klachten door een nekhernia

Onze chiropractoren zijn niet alleen kundig maar ook nog eens ervaren. Zij hebben al honderden tot duizenden mensen geholpen, waardoor ze exact weten wat een lichaam nodig kan hebben.

Onze zorg kan afhankelijk van jouw situatie bestaan uit het terugbrengen van de balans van de wervels door manipulaties (kraken). Ook kan het zijn dat we spieren moeten trainen om deze te versterken of dat we bepaalde gedragingen gaan afleren.

Er zijn legio mogelijke oorzaken en dus net zoveel mogelijke zorgplannen. Welke zorg er ook nodig is, bij TOPCHIRO ben je verzekerd van een excellente kwaliteit en veel persoonlijk aandacht.