Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractische zorg bij een doof gevoel in je tenen

Heb je last van een doof gevoel in je tenen? Dit kan erg verontrustend zijn en je belemmeren bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Op deze pagina lees je meer over de oorzaken van een doof gevoel in de tenen en de zorg die de chiropractor hierbij kan bieden.

Een doof gevoel in je tenen, hoe voelt dat?*

We spreken van een doof gevoel in de tenen wanneer je een verminderd gevoel hebt in je tenen of zelfs last hebt van gevoelloosheid. Een doof gevoel in de tenen gaat vaak gepaard met tintelingen. In de meeste gevallen is het dove gevoel vervelend, maar geeft het geen hevige pijn.

Veel mensen hebben wel eens te maken gehad met een doof gevoel en tintelingen in de tenen wanneer het buiten erg koud is. Het dove gevoel gaat dan vanzelf weer over wanneer je in een warmere omgeving komt.

Het kan echter ook zo zijn dat het dove gevoel in de tenen zomaar ontstaat. Dit is een waarschuwing van het lichaam dat er iets aan de hand is.

Wat zijn de oorzaken van een doof gevoel in de tenen?

Een doof gevoel in de tenen kan veel verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen ligt de oorzaak bij een beknelde zenuw. Het menselijk lichaam bestaat uit een grote hoeveelheid zenuwen.

Deze zenuwen vormen de basis van de signaaloverdracht in ons lichaam. Wanneer zenuwen bekneld raken, kunnen ze hun functie niet goed meer uitvoeren en ontstaan er klachten, zoals een doof gevoel.

Een beknelde zenuw ontstaat wanneer de zenuw minder ruimte krijgt dan deze nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Een aantal veelvoorkomende oorzaken van een beknelde zenuw die een doof gevoel in de tenen als gevolg hebben, zullen hier verder worden toegelicht.

Het dragen van te kleine of te smalle schoenen

Door het dragen van te kleine of te smalle schoenen, ontstaat er druk op de zenuwen van de voet en tenen. Deze druk op de zenuwen kan klachten veroorzaken. De klachten verdwijnen enige tijd na het uittrekken van de schoenen dan weer.

Een verkeerde voetstand

Een verkeerde voetstand kan ervoor zorgen dat je minder ruimte hebt in jouw schoenen. Daarnaast kan deze voetstand een disbalans tussen de structuren in de voet veroorzaken, waardoor de zenuwen te weinig ruimte krijgen.

Een hernia

Ook een hernia in de rug kan klachten in de tenen veroorzaken. Dit klinkt in eerste instantie misschien onwaarschijnlijk, maar is begrijpelijk wanneer er naar de anatomie van de zenuwen wordt gekeken. Alle zenuwen ontspringen vanuit het ruggenmerg. Dit is een bundel van zenuwen in de rug vanuit waar signalen gestuurd en ontvangen worden. Zo ontspringen de zenuwen die naar de tenen lopen, in de onderrug. Bij een hernia is er sprake van een uitstulping van een tussenwervelschijf. Dit kan druk veroorzaken op de zenuwen die naar de tenen toe lopen.

Wat kan de chiropractor doen bij een doof gevoel in je tenen?

Heb je last van een doof gevoel in je tenen? De chiropractor kan je hierbij helpen. Voor het starten van de behandeling zal de chiropractor een kennismakingsgesprek met je inplannen. Tijdens dit gesprek worden de mogelijke oorzaken van je klachten besproken en zal de chiropractor een lichamelijk onderzoek uitvoeren.

Met de informatie van de eerste afspraak stelt de chiropractor een behandelplan op. Dit behandelplan is per persoon verschillend. De behandeling kan bestaan uit het herstellen van de balans tussen de structuren in de wervelkolom of tenen, waardoor er weer voldoende ruimte is voor de zenuwen. Daarnaast kan de chiropractor adviezen geven over het dragen van de juiste schoenen die passen bij jouw houding en voetstand.

Neem contact op met TOPCHIRO!

Heb je last van een doof gevoel of tintelingen in de tenen? Blijf hier niet langer mee rondlopen! Bij TOPCHIRO helpen we je graag bij het wegnemen van de oorzaak van je klachten.

Wij hopen je snel terug te zien bij ons in de praktijk!