Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractie tijdens Zwangerschap

Chiropractie tijdens Zwangerschap

Chiropractie tijdens de zwangerschap: Minder klachten en meer gezondheid

Onze praktijk heeft een heel breed veld aan patiënten. We helpen zowel mensen met langdurige klachten en zowel kinderen als senioren.

Een specifieke groep is de groep van zwangere vrouwen. Onze praktijk staat geregeld vrouwen bij tijdens hun zwangerschap. De resultaten hiervan zijn spectaculair. In dit artikel willen wij u iets meer vertellen over onze hulp tijdens de zwangerschap.

Omdat wij als chiropractoren altijd werken aan een optimale gezondheid, hoeft er geen sprake te zijn van klachten voordat wij u kunnen helpen.

 

Zwangere vrouwen hebben vaak kwaaltjes

Vrouwen ervaren veel verschillende kwalen tijdens de zwangerschap. Het is logisch dat de veranderingen in het lichaam niet onopgemerkt gaan. Maar het is niet nodig om vermijdbare klachten te hebben. De juiste chiropractische zorg kan pijn verminderen, meer soepelheid geven en zelf de bevalling beter laten verlopen.

 

TopChiro:

De juiste chiropractische zorg kan pijn verminderen, meer soepelheid geven en zelf de bevalling beter laten verlopen.

 

Rugpijn tijdens de Zwangerschap

Zo’n 50% van de zwangere vrouwen ervaart rugpijn tijdens de zwangerschap. Dit aandeel is zelfs nog groter tijdens de bevalling. Dit betreft vaak een lage zeurende rugpijn. De pijn kan optreden na een langere tijd zitten. De pijn kan ook opkomen na staan of lopen. Het is zelfs mogelijk dat de pijn in bed optreed.

Vaak wordt er dan gedacht aan bekkeninstabiliteit en gaat men naar de huisarts.

Een chiropractor is als expert van de rug en wervelkolom echter de aangewezen specialist om de problemen aan te pakken. Een chiropractor kan de wervelkolom en het bekken mobiel houden, waardoor er minder pijn en stijfheid optreed.

Deze technieken zijn veilig voor moeder en kind. Door de juiste stand van het bekken kan het kind in zijn optimale positie liggen. Dit heeft een positieve invloed op de groei en ontwikkeling van het ongeboren kind.

 

Voorbereiding op de Bevalling

Uit onderzoek is gebleken dat met chiropractische bijstand tijdens de zwangerschap, de bevalling sneller en meer probleemloos kan verlopen. De verklaring hiervoor ligt in de betere conditie en stand van de wervelkolom en het bekken. Beide structuren zijn essentieel tijdens de bevalling!

Door deze al tijdens de zwangerschap in goede conditie te houden door chiropractie, kan de bevalling soepeler verlopen.

 

Minder pijn en ongemak

Pijn is vaak een signaal waarmee het lichaam aangeeft dat er iets moet veranderen. Denk aan hoofdpijn bij te weinig water drinken of rugpijn bij een slechte houding.

Ook tijdens de zwangerschap geeft het lichaam signalen, waarschijnlijk zelfs extra veel. Door de veranderingen tijdens de zwangerschap, kunnen er dus pijntjes ontstaan omdat het lichaam zich in een andere situatie bevind.

Door chiropractie kan het lichaam beter wennen en beter omgaan met deze omstandigheden. Bij het voorkomen of tijdig verzorgen van subluxaties, kunnen deze worden verholpen voordat er groter ongemak optreedt. Door het lichaam optimaal chiropractisch te verzorgen, heeft het lichaam minder behoefte aan verandering en zal het dus minder pijn en ongemak signaleren.

 

Chiropractie tijdens de Zwangerschap

Door de technieken juist toe te passen en soms ook aan te passen aan de zwangerschap, kan een chiropractische behandeling dus ook tijdens de zwangerschap volledig veilig worden gebruikt om de gezondheid te verbeteren.

 

Is Chiropractie Veilig tijdens de Zwangerschap?

Absoluut. Een chiropractische behandeling is volledig veilig tijdens een zwangerschap. Omdat bij chiropractische hulp ook nog eens geen straling of chemische stoffen worden gebruikt, is de hulp ook nog eens natuurlijk. Dat betekent geen ongewenste stoffen in het lichaam van moeder of kind.

Door de technieken juist toe te passen en soms ook aan te passen aan de zwangerschap, kan een chiropractische behandeling dus ook tijdens de zwangerschap worden gebruikt om de gezondheid te verbeteren.

Gerelateerde berichten