Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Met chiropractie, goed voorbereid op wintersport

Met chiropractie, goed voorbereid op wintersport

Volop genieten van uw Wintersport met Chiropractie

Als chiropractors staan wij bekend als kenners van het lichaam en de anatomie bij uitstek.

Om deze reden, vinden ieder jaar vele wintersporters onze praktijk. Wij helpen met het herstel van blessures en klachten die zijn opgetreden bij de wintersport.

Dit varieert van het revalideren na een ingreep tot het verzorgen van rugklachten. Met name rugklachten zijn een grote bron van ongemak na de wintersport. De klappen op de pistes in combinatie met de ongebruikelijke houding en de relatief zware behandeling kunnen voor complicaties in rug zorgen. U kunt hierbij denken aan beknelling, spierblessures en subluxaties.

Al deze klachten krijgen onze volledige zorg en wij zijn dan ook blij onze cliënten hierbij te kunnen bijstaan.
Als gezondheidsbevorderlaars, willen wij echter meer. Voorkomen is in onze ogen immers altijd beter dan verhelpen. Om deze reden staan wij personen bij, al voordat zij naar hun sneeuwbestemming vertrekken. Door een grondige controle en eventuele adviezen of zorg, kan er veel leed voorkomen worden.

Het is dus altijd mogelijk om al voor uw wintersport in contact met ons te treden om zo optimaal voorbereid op pad te gaan. Naast deze intensieve controle bieden wij ook een aantal adviezen en aandachtsgebieden om u zo ook tijdens uw wintersport te laten genieten van een optimale gezondheid.

 

Onverwacht, Juist die derde dag is gevaarlijk!

We beginnen met een waarschijnlijk onverwachte statistiek. De meeste ongelukken gebeuren op de derde dag van het skiën of boarden. Dus niet op de eerste dag, wanneer alles weer wennen is. zoals u misschien zou verwachten.

Juist op de derde dag is er een communicatie van meer vertrouwen en tegelijkertijd optredende vermoeidheid. Die vermoeidheid zorgt ervoor dat er minder accuraat op onverwachte situaties wordt gereageerd. En dan is er dus sneller sprake van een val, botsing of verdraaiing.

Let u dus goed op of u niet wat extra rust moet inbouwen op dag drie!

 

De derde dag in de Sneeuw

Op dag drie van de wintersport gebeuren de meeste ongelukken. Oorzaken zijn vermoeidheid en overbelasting

 

Een goede voorbereiding, tegen blessures

Juist, maar ook buiten de derde dag is sprake van veel blessures. Ook hiervoor kunt u maatregelen nemen. Deze beginnen met een goede voorbereiding al voor u vertrekt.

Opbouw van conditie, kracht en balans. Doordat bij het wintersporten veel kracht wordt gevraagd van de benen en de core, verdienen die extra aandacht. Door kniebuigingen en squats te doen of een extra stukje te wandelen, helpt u uw benen sterker te worden.

Door oefeningen voor uw rug en buikspieren te doen, helpt u ook uw core aan meer stabiliteit. Denk hierbij aan situps bijvoorbeeld.

Ook fietsen helpt altijd bij het opbouwen van kracht!

 

Denk aan de Warming Up, ook bij wintersport

Zoals bij iedere vorm van sport, is ook bij wintersport de warming up belangrijk. Deze wordt zeer vaak vergeten. Met als gevolg dat er schade aan bijvoorbeeld banden optreedt. Deze schade zorgt voor minder kracht en beheersing en kan dus hierdoor extra ongelukken veroorzaken. Ook bij geldt dus; een goede warming up is belangrijk.

Zorg ervoor dat u in ieder geval een stukje loopt voordat u op de latten gaat staan. Ook kunt u door een aantal rek en strek oefeningen uw gewrichten voorbereiden op de inspanning.

Op dezelfde manier heeft u ook baad bij een cooling down na de wintersport van die dag.

 

Op de piste zelf, preventie van blessures

Vanzelfsprekend is goed materiaal van groot belang. Dit betekent niet allen schoenen en ski’s van de juiste maat en goede kwaliteit. Maar ook ademende voldoende warme kleding.

 

Zeker handschoenen!

Neem voldoende rust en bouw uw vakantie op. Dat betekend dat u niet direct op de eerste dag, alle risico’s opzoekt. Een dagje inkomen kan heel verstandig zijn.

Neem tussendoor voldoende pauzes zodat u fysiek en mentaal weer even kan opladen. Drink hierbij voldoende water, want ongemerkt kan er veel water verdampen in de zon en in de ijle lucht.

Wanneer u alle sneeuwpret achter de rug heeft, zijn wij er vanzelfsprekend ook. Dat betekent dat u voor kleine correcties of extra snel herstel bij ons langs kunt komen.

Ook bij de grote blessures kunt u bij ons revalideren.

Neemt u hiervoor contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Gerelateerde berichten