Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractie bij chronische pijnklachten

Pijn is misschien wel de belangrijkste reden waarom mensen naar chiropractors of andere zorgprofessionals gaan. Pijn kan er immers voor zorgen dat we minder genieten van activiteiten of dat we bepaalde zaken zelfs niet meer kunnen.

Chiropractie rugklachten

Wanneer de pijn komt door een kneuzing of wond, dan weten we dat de pijn waarschijnlijk snel af zal nemen. Dit helpt ons mentaal beter om te gaan met de pijn. Die is immers zo weer verdwenen.

Dit ligt heel anders bij chronische pijnklachten. Het is niet alleen de pijn zelf die je leven kan verstoren. Ook de wetenschap/angst dat de pijn terug komt of altijd zal blijven, kan ervoor zorgen dat je niet jouw leven kan inrichten op de manier waarop jij dit zou willen.

Tot slot is pijn ook nog een signaal van je lichaam, een signaal dat er iets mis. Pijn is een manier van jouw lichaam om aan te geven dat er hulp nodig is.

Wij willen je meer vertellen hoe een goede chiropractor jou die hulp kan geven.

Wanneer is pijn ook echt chronische pijn

Er zijn, met name binnen de reguliere geneeskunde, allerlei definities voor chronische pijn. De pijn moet x weken achter elkaar aanwezig zijn of minimaal x dagen per periode voorkomen. Het verschilt per zorgverlener wat de exacte definitie is.

Wij vinden dat pijn die langer aanwezig is wanneer deze verklaarbaar is vanuit een acute oorzaak (ziekte, aandoening) valt onder chronische pijn. Ook pijn die steeds weer terugkomt of pijn waar jij naar jouw mening al lang last van hebt, allemaal te scharen zijn onder chronische pijn.

Wij zien dan ook veel mensen die aandoeningen zoals reuma of een hernia hebben, waar ze chronisch pijn door ondervinden. We zien ook mensen die niet weten waar de pijn vandaan komt, maar die wel weken of langer last hebben van hun rug of gewrichten.

Het is dan onze taak om de oorzaak en de betrokken factoren van de chronische pijnklachten te vinden. Om vervolgens het lichaam de kans te geven om dit te herstellen.

Hoe gaan wij te werk bij chronische pijnklachten

Chiropractie is bij uitstek de vorm van geneeskunde waar we werken op basis van wat wij bij jou aantreffen. Jouw situatie is dus leidend voor onze aanpak.

Door jaren van studie en heel veel ervaring, kunnen we gericht onderzoek doen. We willen onder andere het volgende uitzoeken:

  • Uit welk lichaamsdeel/orgaan ontstaat de pijn
  • Wat is het karakter van de pijn (scherp, zeurend)
  • Reageert de pijn op bepaalde gedragingen/omstandigheden
  • Zijn er uitlokkende factoren
  • Zien wij lichamelijk afwijkingen
  • Zijn er aanwijzingen in de leefstijl voor een mogelijke oorzaak
  • Is er sprake van subluxaties
  • En veel meer….


Wij willen dus een compleet beeld van niet alleen de klachten, maar ook van je gezondheid. Want bij een complex probleem als chronische pijn, is er altijd sprake van meerdere betrokken factoren. Op het moment dat wij de oorzaak en eventuele betrokken factoren kennen, dan kunnen we gericht aan de slag gaan.

Schouderblessure

Onze zorg bij chronische pijnklachten

Je chiropractor zal nooit zeggen dat hij je klachten geneest. Wij proberen de juiste omstandigheden te realiseren waarbij het lichaam zelf kan genezen. Dat betekent dat we niet alleen naar de pijnklachten zelf kijken, maar dat we meer holistisch kijken.

Hierdoor zien we vaak ketens van gebeurtenissen of systemen die elkaar beïnvloeden. Een voorbeeld is iemand met chronische hoofdpijn. Deze kan in stand worden gehouden door een intoxicatie of door een subluxatie waardoor het brein overprikkeld raakt.

Klachten van de gewrichten kunnen voortkomen uit het afweersysteem dat te actief is. Chronische rugklachten kunnen bijvoorbeeld hun oorsprong vinden in een beenlengte verschil dat ontstaat door zwakke heupspieren. Dit zijn zomaar voorbeelden van hoe wij de klachten

In veel gevallen is de enige manier om de chronische pijn aan te pakken, een therapie die is gericht op het hele lichaam. Dat is waar chiropractie voor staat en dat is precies waar wij jou mee willen helpen.

TOPCHIRO staat voor holistische en effectieve zorg

Wij werken vanuit het principe dat lichaam en geest verbonden zijn en dat wij één holistisch geheel zijn. Verstoorde functies kunnen hierdoor problemen op andere plaatsen veroorzaken. Onze zorg gaat daarom altijd terug naar de basis.

Dit is wat wij jou willen geven, de best mogelijke gezondheid.

Wanneer je dus last hebt van chronische pijn, dan staan wij voor je klaar. Bekijk onze website voor de dichtstbijzijnde vestiging met een hoogopgeleide chiropractor. Wij informeren je dan graag verder over de mogelijkheden voor jou.

We staan voor jou klaar!