Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractie bij een verwaarloosde ischias

Chiropractie bij een verwaarloosde ischias

Chiropractie bij een verwaarloosde ischias

Bij het lezen van deze titel vraagt u zich misschien af wat ischias betekent. Kort gezegd is een ischias een vervelende zenuwpijn die begint vanuit de onderrug en kan uitstralen tot de heup. In sommige gevallen kan de pijn zelfs voelbaar zijn in de voet. De pijn is er niet voortdurend. Het kan door verschillende bewegingen op komen zetten. Hierdoor is er alleen op afzonderlijke momenten last.

Dit artikel is interessant voor u als u klachten ervaart zoals die hierboven beschreven zijn. Er zal ook worden ingegaan op een verwaarloosde ischias. Dit houdt in dat iemand voor een langere periode last heeft van ischias-klachten, maar hiervoor niet behandeld is. Hoe sneller u erbij bent, des te succesvoller de zorg zal zijn. Mocht u last hebben van een (verwaarloosde) ischias, dan kan TOPCHIRO waarschijnlijk uw klachten wellicht verminderen!

De oorzaken van een ischias

De onderliggende oorzaak van een ischias is een beschadiging of irritatie van de nervus ischiadicus. Dit is de zenuw die vanuit de onderrug, langs de achterkant van het been, tot aan de voet loopt. De zenuw kan op verschillende manieren geïrriteerd raken. Dit komt voornamelijk doordat er druk op staat. Ook kan een ontsteking voor de zenuwpijn zorgen. Een ontsteking van de nervus ischiadicus kan verschillende oorzaken hebben.

De verdrukking kan bijvoorbeeld ontstaan tijdens een zwangerschap. Dit gaat meestal na de bevalling vanzelf weer over. Oorzaken waarvan de ischias niet meteen verdwijnt zijn een verkeerde houding, overgewicht, overbelasting van de rug, artrose of een hernia.

Als de ischias niet vanzelf verdwijnt en er wordt geen zorg ontvangen, ontstaat er een verwaarloosde ischias. Door de pijn te negeren kan het verergeren of verder doorstralen. Om te voorkomen dat u meer last krijgt, is het dus raadzaam om een chiropractor te raadplegen.


Contact opnemen

Kromme rug

De symptomen en klachten die erbij komen kijken

De problemen die u kunt ervaren als gevolg van een ischias kunnen variëren en zijn afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Wel komt het bijna altijd voor dat er pijn in de onderrug of achterkant van het been ontstaat. Dit kan zowel een zeurende als een stekende pijn zijn. Verder kan het been slap aanvoelen of zo nu en dan gaan tintelen. Hierdoor kan de balans afnemen. Daarnaast merken patiënten veelal dat ze zwakkere beenspieren hebben of dat de rug stijf voelt.

Kort samengevat zullen de symptomen zich aan de achterkant van uw onderrug of been bevinden en kan er zowel sprake zijn van pijn als een dof gevoel. Mocht u zich hierin herkennen, dan zijn er oplossingen die u van deze vervelende aandoening af kunnen helpen.


Contact opnemen

Zenuwpijn been

De mogelijkheden bij TOPCHIRO

Gelukkig kunnen onze chiropractoren een ischias goed verzorgen en verdwijnt bij een groot deel van de patiënten de pijn snel.

Eerst zal er tijdens een lichamelijk onderzoek worden onderzocht of er inderdaad sprake is van een ischias. Hierna zal de chiropractor de onderliggende oorzaak van het probleem vaststellen. Als dit eenmaal duidelijk is kan hij een duidelijk en doeltreffend zorgplan opstellen.


Contact opnemen

Het zorgplan van de chiropractor

De chiropractor zal de stand van de wervelkolom gaan herstellen. Op deze manier zal de zenuw niet meer bedrukt zijn en zal de pijn verdwijnen. Onze chiropractoren hebben alle kennis om een persoonlijk en effectief zorgplan op te stellen.

De zorg zal bestaan uit verschillende technieken om uw houding verbeteren. Denk hierbij aan rek- of tractietechnieken, houdingsoefeningen en technieken om de spierspanning te verminderen. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de balans in de wervelkolom en (ongestoorde) werking van het zenuwstelsel. De zorg is vaak pijnloos en zal ervoor zorgen dat uw klachten geleidelijk afnemen, totdat ze volledig verdwijnen.


Contact opnemen

TOPCHIRO is de oplossing

Heeft u stekende of zeurende pijn in uw onderrug of achterkant van het been? Herkent u de symptomen die hierboven beschreven zijn? Aarzel dan niet te lang om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag van uw klachten af. Bij zowel een acute als een verwaarloosde ischias staan wij voor u klaar. TOPCHIRO zorgt ervoor dat u snel weer uw dagelijkse handelingen pijnloos kunt verrichten.

Gerelateerde berichten