Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Chiropractie bij aanhoudende duizeligheidsklachten

Chiropractie bij aanhoudende duizeligheidsklachten

Chiropractie bij aanhoudende duizeligheidsklachten

Heeft u last van duizeligheidsklachten die maar niet overgaan? Zorg van de chiropractor kan uitkomst bieden! We leggen u uit hoe chiropractie u kan helpen wanneer u al langere tijd heeft van duizeligheid en/of draaierigheid.

Wat is duizeligheid?

Duizeligheid kan in twee vormen voorkomen. Allereerst kunt u last hebben van draaiduizeligheid. Bij dit type duizeligheid heeft u het gevoel alsof alles om u heen aan het draaien is. Deze vorm van duizeligheid gaat vaak gepaard met misselijkheid.

Daarnaast kunt u last hebben van duizeligheid waarbij u zich met name ‘licht in het hoofd’ voelt. Beide vormen zijn met chiropractie goed te verzorgen.

Duizeligheid kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zullen hieronder benoemd worden.

Het evenwichtsorgaan

Het evenwichtsorgaan ligt in het oor. Dit orgaan zorgt ervoor dat wij weten wat de positie van ons lichaam is ten opzichte van de wereld. Zo kunnen we in evenwicht blijven. Door verstoringen van dit orgaan kunnen duizeligheidsklachten optreden. Een verstoring van dit evenwichtsorgaan kan komen door een lage bloeddruk of een lage bloedsuikerspiegel. Ook kan een ontsteking, intensief sporten of zuurstofgebrek een mogelijk oorzaak zijn voor de klachten.

Stress of angst

Duizeligheidsklachten kunnen ook veroorzaakt worden door stress of angst. Door stress of angst verwerken de hersenen enorm veel informatie, waardoor ze overbelast raken. Dit kan duizeligheid tot gevolg hebben. Daarnaast is hyperventilatie een veelvoorkomende klacht als gevolg van stress of angst. Bij hyperventilatie ademt u sneller en dieper in dan gewoonlijk. Hierdoor krijgt u meer zuurstof binnen en ademt u meer koolstof uit. Dit zorgt voor een disbalans in uw bloed en dit kan duizeligheid tot gevolg hebben.

Chiropractie duizeligheidsklachten

Contact opnemen

Medicijnen

Een medicijn wordt in eerste instantie gebruikt om klachten weg te nemen. Helaas werken veel medicijnen niet alleen op de plaats waar de kwaal zit. Dit zorgt voor bijwerkingen van het medicijn. Eén van de bijwerkingen die een medicijn kan hebben is duizeligheid. (uw chiropractor zal nooit medicatie adviseren!)

Hersenschudding

Een hersenschudding is een andere verwoording voor licht traumatisch hersenletsel. Door een harde klap op uw hoofd door bijvoorbeeld een ongeluk of een val, kunnen uw hersenen lichte schade opgelopen hebben.

De hersenen zijn enorm belangrijk voor ons lichaam en worden dan ook goed beschermd. De voornaamste beschermer van de hersenen is de schedel. Tussen de hersenen en de schedel in bevindt zich een vloeistof. Deze voorkomt dat de hersenen tegen de schedel aankomen. Bij een harde klap op het hoofd kan het toch voorkomen dat de hersenen de schedel aanraken. Dit contact veroorzaakt schade aan de hersenen.

Deze schade zorgt mogelijk voor klachten zoals duizeligheid, misselijkheid, verwardheid, vermoeidheid, hoofdpijn, geheugenverlies en tijdelijk verlies van bewustzijn. De hersenen hebben tijd nodig om te herstellen en het is daarom heel normaal dat de klachten enkele dagen tot weken na de klap op uw hoofd blijven aanhouden. In sommige gevallen houden de klachten zelfs langer aan.

Wat moet ik doen bij aanhoudende duizeligheid?

Bij aanhoudende duizeligheid is het allereerst belangrijk om geen risico’s te nemen. Zorg voor voldoende rust en begeef u niet in situaties die gevaarlijk kunnen zijn wanneer u gedesoriënteerd bent. Denk hierbij aan drukke plaatsen, autorijden en dergelijke zaken.

Wij raden u aan in een vroeg stadium contact met een zorgverlener zoals een chiropractor op te nemen. Hoe eerder u bij ons bent, hoe eerder wij kunnen ingrijpen en hoe minder groot de gevolgen vaak zijn.


Contact opnemen

Chiropractie bij aanhoudende duizeligheid

Wij beginnen vanzelfsprekend met het uitsluiten van bepaalde zaken. Wanneer wij vermoeden dat wij niet de juiste persoon voor uw klachten zijn, dan zullen wij u verwijzen naar andere zorgverleners.

De zorg van de chiropractor zal beginnen met een intakegesprek, waarbij uw soort duizeligheid wordt vastgesteld en de mogelijke oorzaken hiervoor worden besproken. De zorg van de chiropractor is afhankelijk van de soort klachten en de oorzaak hiervan.

Door middel van gedoseerde impulsen zal de chiropractor de communicatie tussen het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten van het aangedane gebied proberen op te heffen. Op deze manier zullen uw klachten verminderen.

Zorg bij TOPCHIRO

Heeft u last van aanhoudende duizeligheid en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem gerust contact met ons op! Bij TOPCHIRO denken wij graag met u mee en helpen we u graag bij het verminderen van uw klachten!

Contact opneme

Gerelateerde berichten