Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Onze chiropractische zorg bij artrose in de nek

Onze chiropractische zorg bij artrose in de nek

Onze chiropractische zorg bij artrose in de nek

Heeft u last van een stijve en pijnlijke nek? Nemen de klachten toe bij bewegen of heeft u juist meer last van de pijn na een periode van rust? Er dan zou zomaar sprake kunnen zijn van artrose in de nek.

Gelukkig kunnen de chiropractoren bij TOPCHIRO u mogelijk van uw klachten afhelpen. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Wij leggen u graag meer uit over onze zorg bij artrose in de nek.

Wat is artrose?

Bij artrose is het gehele gewricht betrokken. Een gewricht is een plek in het lichaam waar twee of meerdere botten samenkomen. Tussen deze botten bevindt zich een laagje kraakbeen. Het kraakbeenlaagje zorgt ervoor dat de botten niet tegen elkaar aan wrijven. Zo blijven de gewrichten soepel en zullen ze minder snel slijten. Voorbeelden van gewrichten zijn de knieën, schouders en heupen, maar ook de nek- en ruggenwervels.

Bij artrose vermindert de kwaliteit van het kraakbeen. Hierdoor wordt het gewricht stijf en worden de botten niet meer beschermd zoals voorheen. Op deze manier kan het gewricht gaan ontsteken en ontstaan er pijnklachten en stijfheid. Daarnaast kunnen omliggende spieren verzwakt raken als gevolg van de artrose, waardoor ook omliggende structuren geïrriteerd raken.

Contact opnemen

Artrose nek

Hoe ontstaat artrose?

Het is nog altijd onduidelijk wat de precieze oorzaak van artrose is. Het is echter wel bekend dat er meerdere factoren zijn die van invloed kunnen zijn op het ontwikkelen van artrose. Voorbeelden van deze factoren zijn erfelijkheid, hogere leeftijd, overgewicht, overbelasting, reuma of het hebben van andere gewrichtsafwijkingen, bijvoorbeeld heupdysplasie. Ten slotte lijkt artrose tot wel drie keer meer voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

Wat zijn de klachten van artrose in de nek?

Wanneer er sprake is van artrose in de nek, heeft u mogelijk last van de volgende klachten.

Pijnklachten

Pijnklachten bij artrose kunnen in verschillende vormen voorkomen. Sommige mensen geven aan vooral last te hebben van startpijn. Hierbij zijn de klachten het ergst na een periode van rust, bijvoorbeeld na het slapen of zitten. Andere mensen geven echter aan dat de klachten toenemen bij langdurig bewegen.

Stijfheid

Een veelvoorkomende klacht bij artrose is stijfheid. De stijfheid is voornamelijk aanwezig in de ochtend na het opstaan of na het langdurig te hebben gezeten in dezelfde houding. Het kan echter ook de hele dag aanwezig zijn. Hierbij kunt u moeilijkheden ervaren bij het draaien of op en neer bewegen van het hoofd.

Zwelling, roodheid en warmte

Wanneer er sprake is van een actieve gewrichtsontsteking, kan de nek warm aanvoelen. Ook kan het gebied gezwollen en rood zijn.
Krakende geluiden
Bij het bewegen van de nek kunt u krakende geluiden horen. Dit is op zichzelf gelukkig niet gevaarlijk, maar kan wel voor veel overlast en ongerustheid zorgen.
Artrose kan dus voor veel verschillende klachten zorgen. Soms geeft de aandoening echter ook aanleiding voor het ontstaan van andere ziektebeelden. Hierbij kunt u denken aan het aannemen van verkeerde lichaamshoudingen als compensatie voor de nekklachten. In enkele gevallen kan de artrose ook leiden tot een nekhernia. In dat geval is het verstandig een arts te benaderen.


Contact opnemen

Nekartrose

Wat kunt u doen tegen artrose?

Artrose zelf is helaas niet te zomaar genezen, maar gelukkig kunt u zelf genoeg doen om het proces te vertragen en de klachten te verminderen. Een gezonde leefstijl kan u bijvoorbeeld helpen om het hebben van overgewicht te voorkomen en ontstekingsreacties in het lichaam te verminderen. Daarnaast zorgt voldoende en de juiste mate van beweging ervoor dat uw gewrichten en omliggende structuren sterk en soepel blijven.

Soms zorgt het aanpassen van uw leefstijl echter niet voor voldoende verlichting van de klachten. In deze gevallen kan een bezoek aan de chiropractor uitkomst bieden.

Contact opnemen

Chiropractie bij artrose in de nek

Chiropractie maakt gebruik van manipulaties, waarbij speciale druktechnieken ervoor zorgen dat blokkades in het bewegingsapparaat worden opgeheven. Hierdoor worden de gewrichten tussen de nekwervels soepeler en neemt de bewegingsvrijheid van de nek toe. De zorg is meestal relatief pijnloos en snel effectief.

Daarnaast helpt een chiropractor bij het herstellen van de balans van omliggende wervels, die mogelijk zijn gaan compenseren voor de aangedane gewrichten. Zo wordt u, ondanks dat artrose zelf niet te genezen is, toch verlicht van uw klachten omdat uw lichaam beter om kan gaan met de problematiek.

De zorg bij TOPCHIRO

Bij TOPCHIRO werken zeer ervaren chiropractors. Wij maken enkel en alleen gebruik van persoonlijke zorgplannen die speciaal zijn afgestemd op uw klachten en doelen. Wij vinden het niet alleen belangrijk om u nu van de klachten af te helpen, maar zetten ons ook in om klachten in de toekomst te voorkomen. Ons internationaal team staat altijd voor u klaar en stelt uw welzijn in alle gevallen voorop.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Wat kan Topchiro voor jou betekenen?

Bij Topchiro stimuleren wij op een natuurlijke en effectieve manier het geneesproces om een optimale gezondheid te behalen.

Op basis van uw persoonlijke scan- en onderzoeksresultaten, stellen wij een zorgplan op. Dit zorgplan is opgesteld naar uw behoeftes en doelen. Dit zorgplan bestaat uit verschillende fases; een intensieve fase, een stabilisatie fase & een onderhoudsfase. Wij vinden preventie een belangrijk onderdeel van het zorgplan. De klachten kunnen verdwenen zijn, maar preventie is nodig om het lichaam in balans te houden. Wij vinden het belangrijk om goed voor het lichaam te zorgen.

Topchiro heeft zeer ervaren chiropractors in dienst. Een goede gezondheid staat bij ons voorop. Wij kunnen veel voor u betekenen in een breed scala van klachten. Heeft u vragen over chiropractie of wilt u een afspraak maken, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Contact opnemen

Gerelateerde berichten