Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Preventieve chiropractie: meer dan alleen pijnverlichting

Preventieve chiropractie: meer dan alleen pijnverlichting

Chiropractie wordt vaak geassocieerd met pijnverlichting en dat is begrijpelijk, want dat doet het ook. Veel mensen zoeken de chiropractor op als ze last hebben van nekpijn, rugpijn, hoofdpijn of andere klachten die hen belemmeren in hun dagelijkse leven. Chiropractie is echter meer dan een oplossing voor chronische of acute pijn. Het biedt ook de mogelijkheid tot een algeheel verbeterde gezondheid en het voorkomen van klachten. Preventieve chiropractische zorg is een keuze waardoor veel mensen hun gezondheid voor de lange termijn kunnen optimaliseren. In dit blog gaan we dieper in op het genezen én voorkomen van pijnklachten.

Het begint met pijnverlichting

Pijnklachten kunnen zo heftig zijn, dat het dagelijks functioneren ernstig kan worden beperkt. Denk aan ernstige nekpijn, migraine of een hernia. Een behandeling biedt een natuurlijke benadering voor pijnverlichting, zonder medicatie of chirurgische ingrepen. Door gerichte manipulaties van de wervelkolom en andere gewrichten kan een behandelaar blokkades en spanningen in het lichaam opheffen. De behandelaar richt zich dan ook in de eerste plaats op het verlichtenvan pijn en het verminderen van de klachten. Doordat men verlichting ervaart, kunnen dagelijkse activiteiten weer worden opgepakt en dat is dan ook wat men vaak doet. Helaas stoppen veel mensen dan met de behandeling, wat ervoor zorgt dat de klachten weer terugkomen. TOPCHIRO benadert een behandeling daarom anders en richt zich naast pijnverlichting ook op preventieve chiropractie.

Wat houdt preventieve chiropractie in?

Bij preventieve chiropractie draait het om het onderhouden van de gezondheid van de wervelkolom en het zenuwstelsel, zelfs wanneer er geen pijn aanwezig is. Dit is wanneer preventie echt belangrijk wordt; zo wordt namelijk voorkomen dat de pijn die verholpen is weer terugkomt. Denkt u eens in: u heeft uw klachten laten behandelen en u heeft geen pijn meer. Nu kunt u weer gaan werken, tillen, schoonmaken, sporten – u kunt alles weer doen waar u voorheen in beperkt werd. Dat is geweldig, maar als u datgene wat behandeld is niet onderhoudt, bestaat er een kans dat de klachten weer terugkomen en u uiteindelijk weer terug bij af bent. Preventieve chiropractische zorg voorkomt deze situatie. De behandelaar spoort de blokkades in de wervelkolom op, behandelt en onderhoudt vervolgens de correcties die uitgevoerd zijn. Zo wordt voorkomen dat de wervels weer scheef gaan staan wordt de algehele gezondheid bevorderd.

Een holistische benadering met preventieve chiropractische zorg

TOPCHIRO houdt van een holistische benadering als het op behandelen aankomt. Daarom spoort de behandelaar de oorzaken van uw pijnklachten op en geeft u naast correcties ook advies over hoe u uw levensstijl kunt aanpassen om pijn te verminderen en te voorkomen in de toekomst. Denk aan lichaamshouding, sport en beweging, dieet en stressmanagement. Dat is onderdeel van de preventieve chiropractische zorg die wij leveren. Dit is geschikt voor alle leeftijden; van jonge kinderen tot ouderen, iedereen kan baat hebben bij regelmatige behandeling en onderhoud van een chiropractor om balans te houden en het welzijn te verbeteren.

Kies voor pijnverlichting met preventieve chiropractie

Hoewel pijnverlichting vaak de reden is dat mensen de praktijk bezoeken, wijzen wij cliënten er graag op dat preventieve chiropractie net zo belangrijk is. Bent u van uw pijn af – al dan  niet door chiropractische behandeling – en wilt u voorkomen dat de klachten terugkomen? Omarm dan de voordelen van preventieve chiropractische zorg. De holistische benadering zorgt ervoor dat u voor de lange termijn uw algehele welzijn verbetert en uw vitaliteit bevordert. Beter kan haast niet. Maak een afspraak in een van onze praktijken en ervaar het zelf. Ons werkgebied is heel Nederland; of u nu op zoek bent naar een chiropractor in Veldhoven, Dordrecht of hartje Rotterdam – u kunt overal bij ons terecht.

Last van rug

Gerelateerde berichten