Klantbeoordeling 9,8/10
4.6/5

Hoe om te gaan met chronische pijn zonder medicatie: de rol van chiropractie

Aanhoudende pijn is een veelvoorkomend probleem waar miljoenen mensen wereldwijd aan lijden. Chronische pijn in de nek en schouder, chronische gewrichtspijn, chronische rugpijn en andere chronische pijn klachten, kunnen de levenskwaliteit aanzienlijk verminderen. Er zijn verschillende vormen van behandeling voor chronische pijn, waarbij medicatie vaak het meest voor de hand ligt. In ons blog bespreken we wat chronische pijn is en gaan we in op een alternatieve behandeling. 

Last van rug

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn, ook wel aanhoudende pijn genoemd, is een complexe en langdurige gezondheidsaandoening die veel verder gaat dan de gebruikelijke pijnervaring. In tegenstelling tot acute pijn, die een reactie is op een specifieke verwonding of een ziekte die doorgaans kortdurend is, blijft aanhoudende pijn langer dan drie tot zes maanden aanwezig. Soms kan chronische pijn zelfs jaren aanhouden. Het kan een constant aanwezige pijn zijn, of pijn dat komt en gaat, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten. 

Chronische pijn kan overal in het lichaam aanwezig zijn. Zo kun je last hebben van chronische nekpijn met hoofdpijn tot gevolg, chronische rugpijn, chronische pijn in de schouder of chronische gewrichtspijn. Onder chronische gewrichtspijn valt bijvoorbeeld het chronisch pijnsyndroom fibromyalgie, wat heel beperkend kan zijn in het dagelijks leven. 

Buiten het feit dat aanhoudende pijn je kan beperken in functioneren, zowel thuis als op het werk, doet chronische pijn ook mentaal iets met je. Het ervaren van pijn en niet kunnen leven zoals je dat zelf wil, kan neerslachtigheid of zelfs depressies veroorzaken. Daarom is het belangrijk om chronische pijn met de juiste therapie te bestrijden.

Alternatieve behandeling van aanhoudende pijn

Veel mensen zijn afhankelijk van medicijnen om hun pijn te bestrijden, wat op de lange termijn andere gezondheidsproblemen kan opleveren. TOPCHIRO biedt een alternatieve behandeling voor chronische pijn. We behandelen op een natuurlijke en holistische wijze, door chiropractie aan te bieden. Hierbij wordt de wervelkolom gecorrigeerd, wat de druk op het zenuwstelsel vermindert. Dit beïnvloedt de bloedsomloop, waardoor chronische pijn zonder medicatie aanzienlijk kan verminderen tot verdwijnen. De behandeling van aanhoudende pijn is holistisch, omdat het zich niet alleen richt op symptoombestrijding, maar ook op het behandelen van de onderliggende problemen. 

De chronische pijn therapie bevat niet alleen correcties van de wervelkolom. Er wordt ook advies gegeven over lifestyle, ergonomisch werken en lichamelijke oefeningen, om klachten in de toekomst te voorkomen. Deze alternatieve behandeling voor chronische pijn kan op allerlei klachten worden toegepast, van chronische schouderklachten tot de behandeling van chronische rugpijn of het chronisch pijnsyndroom fibromyalgie. 

Chronische pijn zonder medicatie behandelen: wetenschap

Er komen steeds meer studies over chronische pijn die de effectiviteit van een alternatieve behandeling bevestigen. Onderzoek wijst uit dat chronische pijn zonder medicatie behandelen helpt bij het aanpakken van onderliggende problemen. Chiropractie is hier een goed voorbeeld van, omdat het zich richt op het corrigeren van de wervelkolom. Dit bevordert de normale functie van bewegingsapparaat. Dankzij chiropractie kun je van chronische pijn afkomen, zonder de neveneffecten van medicatie te ervaren. 

Voor de beste resultaten ga je met chronische pijn naar een ervaren chiropractor in de buurt, bijvoorbeeld een chiropractor in Weert of Amsterdam

Last rugwevel

Aanhoudende pijn kan een verwoestende impact hebben op het leven van iedereen die ermee te kampen heeft. Medicatie wordt veelal ingezet als behandeling voor chronische pijn, echter kan dit vervelende bijwerkingen hebben. Een alternatieve behandeling voor chronische pijn is de chiropractor, die zich richt op zowel symptoombestrijding als het aanpakken van de oorzaak. Dankzij chiropractie als chronische pijn therapie, kun je op een natuurlijke en effectieve manier aanhoudende pijn bestrijden en de kwaliteit van het leven verbeteren.