artrose-chiropractor-chiropractie-nekklachten

Artrose is een aandoening die de gewrichten aantast en ontsteking en pijn veroorzaakt. Het kan worden veroorzaakt door ouderdom, letsel, of overbelasting van de gewrichten, maar het kan ook geassocieerd worden met andere ziekten zoals osteoporose.

Chiropractische zorg kan helpen de symptomen te beheersen door de ontsteking in de gewrichten te verminderen en je houding te verbeteren.

Chiropractor bij artrose

pijnvermindering

Chiropractische zorg helpt ontstekingen te verminderen door zenuwstoringen uit de regio’s van de wervelkolom en het bekken te verwijderen – dit zijn enkele van de meest voorkomende plaatsen voor mensen met artrose om pijn en zwelling in hun gewrichten te ervaren. Naast het helpen verminderen van pijn en zwelling in deze gebieden, kan chiropractische zorg je ook helpen de algehele gezondheid te verbeteren door het verbeteren van je houding, wat vaak leidt tot minder stress en minder gewrichtspijn na verloop van tijd!

oorzaken

Mogelijke oorzaken van artose:

  • de natuurlijke slijtage van gewrichten

  • stress op de gewrichten als gevolg van repetitieve bewegingen

  • een slechte houding en onevenwichtige spieren

  • letsels of trauma’s aan gewrichten

  • vitamine D-tekort

  • gebrek aan beweging of lichaamsbeweging

Wat kun je verwachten?

Intake

Tijdens de intake zullen we je klachten uitvoerig bespreken en een scan van de wervelkolom maken. We laten de resultaten zien en we leggen uit waar er subluxaties voorkomen en wat dat precies betekent.

Ook kijken we naar je houding en de spierspanning. Na het onderzoek krijg je meteen je eerste correctie. Vaak een hele opluchting waarna je meer bewegingsvrijheid zult ervaren.

Intensieve periode

Wij zullen altijd een intensieve startperiode aanraden. Of je nu last hebt van veel klachten of niet, het is van belang dat je lichaam leert de juiste houding aan te nemen en die ook te behouden. Wanneer er teveel tijd tussen de eerste correcties zit is het moeilijker om dit geheugen op te bouwen.

Wanneer je wervelkolom gewend is aan de nieuwe uitlijning komen we in een minder intensieve fase terecht.

Onderhoudsfase

Meestal is het na de intensieve periode voldoende om maandelijks terug te keren voor wat wij noemen ‘onderhoud’. Door alledaagse stress van het leven komen we namelijk allemaal regelmatig ‘vast’ te zitten. Sommige mensen vinden het prettiger om vaker of minder vaak te komen.

Wat werkt voor jou is erg persoonlijk, we komen er vanzelf achter wat goed werkt voor jou.

Chiropractie werkt ook goed bij

Nekklachten

Er zijn veel verschillende soorten nekpijn, elk type heeft zijn eigen oorzaak. We zullen ze hier allemaal bespreken, en ook hoe chiropractie kan helpen je nekpijn te verlichten

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine zijn veelvoorkomende klachten die met chiropractie uitstekend te verhelpen zijn. Er zijn vele verschillende vormen van hoofdpijn en migraine, maar de klachten gaan vaak gepaard met problemen in de nek.