Tarieven

Tarieven kunnen variëren per locatie.

top-chiro-chiropractor-den-bosch
top-chiro-chiropractor-den-bosch

Meest gestelde vragen:

Chiropractische zorg wordt vaak vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat behandelingen vergoed worden. Ook op deze website kun je hier meer informatie over vinden: https://www.chiropractievergoeding.nl/

Een chiropractor verzorgd het menselijk lichaam vanuit de denkwijze dat alle lichamelijke processen worden aangestuurd vanuit het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de overige zenuwen. 

Omdat er veel zenuwen door de rug lopen, is dit een locatie waar beknellingen (subluxaties) relatief vaak optreden. Het is dan de taak van de chiropractor om deze beknelling op te hebben. Hiervoor heeft uw chiropractor verschillende mogelijkheden.

Een chiropractor kan u helpen door verschillende technieken toe te passen. Voorbeelden hiervan zijn manipulaties, deze maken ruimte voor de zenuwen en zorgen voor balans in de wervelkolom. Maar  een chiropractor kan ook gerichte adviezen geven om bijvoorbeeld intoxicaties te voorkomen. Wanneer wij vaststellen dat deze een nadelige invloed hebben op uw rugklachten.

Welke technieken een chiropractor toepast, hangt af van de oorzaak van de klachten en van uw persoonlijke omstandigheden.

Het behandelen van spanningshoofdpijn is lastig. Veel mensen nemen pijnstillers, maar dit is op de lange termijn schadelijk en onderdrukt slechts de pijn. En omdat hoofdpijn zoveel voorkomt, is het al ingewikkeld om vast te stellen dat het om spanningshoofdpijn gaat. Wanneer u vermoedt dat u last heeft van spanningshoofdpijn kan een chiropractor wellicht uitkomst bieden.

De chiropractor zal eerst in kaart brengen hoe ernstig de klachten zijn en hoe vaak u er last van heeft. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij het hele lichaam wordt onderzocht. Dit omdat de chiropractische zienswijze uitgaat van een algehele balans in het lichaam die verstoord is wanneer u klachten ervaart.

De chiropractor onderzoekt wat de hoofdpijn uitlokt en past druktechnieken toe om het lichaam weer in balans te brengen. Wanneer de spieren in de nek minder gespannen zijn, zal de spanningshoofdpijn geleidelijk afnemen. Daarnaast kan de chiropractor advies geven over houding, beweging, sport en voeding. Dit kan ook helpen bij het reduceren van de pijnklachten.

Chiropractie maakt gebruik van manipulaties, waarbij speciale druktechnieken ervoor zorgen dat blokkades in het bewegingsapparaat worden opgeheven. Hierdoor worden de gewrichten tussen de nekwervels soepeler en neemt de bewegingsvrijheid van de nek toe. De zorg is meestal relatief pijnloos en snel effectief.

Daarnaast helpt een chiropractor bij het herstellen van de balans van omliggende wervels, die mogelijk zijn gaan compenseren voor de aangedane gewrichten. Zo wordt u, ondanks dat artrose zelf niet te genezen is, toch verlicht van uw klachten omdat uw lichaam beter om kan gaan met de problematiek.

Start nu!

Naast het verlichten van acute pijn focussen wij ons op het algemene welzijn van onze cliënten. Maak nu je eerste afspraak, je kunt altijd snel bij ons terecht.

[contact-form-7 id="54031" title="Contact opnemen"]

This will close in 0 seconds