Onze zorg bij aanhoudende vermoeidheidsklachten

Onze zorg bij aanhoudende vermoeidheids-klachten

Vermoeidheidsklachten zijn erg vervelend. Door vermoeidheid kost alles meer energie, waardoor alledaagse taken een stuk zwaarder worden. Meestal kan vermoeidheid worden verholpen door een paar nachten goed slapen, maar helaas is dit niet altijd voldoende. Bij aanhoudende vermoeidheidsklachten is het daarom goed om aan de bel te trekken en kun je bij ons terecht.

Wat is vermoeidheid eigenlijk?

Vermoeidheid is een signaal dat aangeeft dat het lichaam toe is aan herstel. Dit hoeft dus zeker geen slecht teken te zijn: het betekent vooral dat het lichaam rust nodig heeft. Vandaar dat een goede nachtrust soms al wonderen doet. Wanneer we het hebben over aanhoudende vermoeidheidsklachten ligt dit meestal wat ingewikkelder en helpen wat nachten goed slapen helaas niet.

Wat-is-Vermoeidheid-

Waaraan kun je aanhoudende vermoeidheidsklachten herkennen?

Vermoeidheid kan zich op vele manieren uiten. Gapen is een logisch symptoom, maar er zijn veel meer mogelijke klachten, waarvan sommige lastiger te herkennen zijn. Voorbeelden van veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld snel geprikkeld zijn en emotioneler reageren dan normaal. Ook kan vermoeidheid zorgen voor een lusteloos en sloom gevoel of het hebben van droge ogen. Tot slot kan vermoeidheid ervoor zorgen dat er concentratieproblemen optreden of dat mensen vergeetachtig worden.
 
De klachten zijn heel persoonlijk. Niet iedereen zal van alle klachten evenveel last hebben en er kunnen ook andere klachten optreden. Je kunt je wel voorstellen dat vermoeidheidsklachten van grote invloed kunnen zijn op vele aspecten van het dagelijks leven. Daarom is het verstandig er niet te lang mee rond te blijven lopen wanneer de klachten niet minder lijken te worden na rust of slaap.
Oorzaken-vermoeidheidsklachten

De oorzaken van aanhoudende vermoeidheidsklachten

We spreken van aanhoudende vermoeidheid wanneer vermoeidheidsklachten geen medische aanleiding hebben en slaap en rust er niet tegen helpen. De oorzaak lijkt dan onbekend, vaak zijn er uitlokkende factoren zoals stress of bijvoorbeeld werkdruk die meespelen. Dit maakt het frustrerend om mee om te gaan, maar juist dan kan een chiropractor je mogelijk goed helpen.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor is gespecialiseerd in verbanden leggen tussen klachten en de oorzaken daarvan. Daarnaast richt een chiropractor zich op het optimaliseren van de informatieoverdracht in het lichaam.
 
Het lichaam is continu met zichzelf aan het communiceren. Door een blokkade in deze communicatiestroom kan het lichaam verkeerde reacties op bepaalde signalen geven. Dit kan weer leiden tot klachten, zoals bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten. Een chiropractor kan deze blokkades met behulp van verschillende technieken opheffen. Hierdoor kunnen de klachten afnemen en blijven ze daarna ook weg.

Hoe ziet de zorg bij TOPCHIRO eruit?

Bij TOPCHIRO werken zeer ervaren chiropractoren die een combinatie van moderne wetenschap en eeuwenoude technieken toe kunnen passen. Op deze manier vinden we de beste aanpak voor jouw klachten. Het zorgplan zal vervolgens worden opgesteld op basis van jouw persoonlijke scan- en onderzoeksresultaten en zal bestaan uit drie fases.
 

Het zorgplan

In de eerste fase, de intensieve fase, zul je intensieve zorg krijgen. Deze bestaat uit chiropractische technieken, ook wel het bekend als het “kraken”. Hierbij worden de gewrichten gemanipuleerd. Er wordt passende druk uitgeoefend, zodat de gewrichten en botten weer in balans komen. Dit creëert de juiste omstandigheden voor het lichaam om zichzelf te kunnen gaan herstellen.
 
Vervolgens komt de stabilisatie fase. Hierin is het lichaam volop bezig met het herstel. Het lichaam raakt weer in balans en de communicatiestromen lopen weer zonder blokkades. Tot slot spreken we van de onderhoudsfase. De klachten zijn verholpen en het lichaam moet goed worden onderhouden zodat dit zo blijft. Jouw chiropractor zal je door deze fases heen helpen met onder andere chiropractische technieken, maar ook met informatie en tips.

Hoe men Topchiro ervaart

Waarom TOPCHIRO?

Bij TOPCHIRO krijg je het zorgplan dat het beste bij jou past. Herken je je in de beschreven klachten of loop je al langer rond met vermoeidheidsklachten? Plan dan een gratis belafspraak in om samen te bespreken hoe we je van jouw klachten af kunnen helpen!

Contact opnemen

Vul het formulier hieronder in, wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

    Waar kunnen we je mee helpen?

    Met welke vestiging wil je graag contact?